Red Bull winter içmek zararlı mı?

Trefax3883

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, şu an 17 yaşındayım 3 ay sonra yani şubat'ta 18 yaşına gireceğim. Ahududulu olan Red Bull denemek istiyorum ancak aşırı zararlı olduğunu söylüyorlar. İçerisindeki şeker miktarı nedir? Boy uzatmaya yardımcı oluyor mu?

Merhaba arkadaşlar, şu an 17 yaşındayım 3 ay sonra yani şubat'ta 18 yaşına gireceğim. Ahududulu olan Red Bull denemek istiyorum ancak aşırı zararlı olduğunu söylüyorlar. İçerisindeki şeker miktarı nedir? Boy uzatmaya yardımcı oluyor mu?
Boy uzatmak için içtikten sonra kutu üstüne çıkılabilir ama ben genede içmeden kutu üstünün daha başarılı olabileceğini düşünüyorum, iki tane olması kaydıyla.

Cidden Red Bull'un boy uzattığını neresinden kim çıkarttıysa geri alsın. Ama yeterince içersen taşikardi ile başka diyarlar görebilirsin, acil'e gitmez ışınlanırsın - içindekilere bakıp öğrenebilirsin, bedava kimya dersi.

Birincisi, bu içeceklerin içerisindeki taurin, niasin ve b vitamini kompleksleri büyüme hormonunun düzgün çalışmasına katkı sağlayabilir, yani dolaylı olarak boy uzamasına yardımcı olabilir. Lakin alacağınız 20 gram şekeri telafi etmez. Sadece bu sebepten içecekseniz inanın gerek yok. İçindeki asidik düzenleyicileri ve yapay tatlandırıcıları da hesaba katarsak doğrudan sağlıksız olduğunu söylemek mümkün.

İkincisi, kafein mevzusu. 250 ML'lik bir Red Bull'un içerisinde 30mg kafein bulunur. Bir insanın günlük alabileceği kafein miktarı 300-450mg arasıdır. Kalp çarpıntısı, el kaşıntısı, gözlerde şimşek çakması gibi yan etkileri görebilmek için 3 litre gibi uçuk bir miktar tüketmiş olmanız gerekiyor. Yani 250 mililitre enerji içeceği tüketiminin kafein konusunda güvenli bir miktar olduğunu söyleyebiliriz.

Özetle, enerji içecekleri ne içilmeyecek kadar zararlı, ne de içmeye değecek kadar yararlı. Boy mevzusu için içecekseniz bunlar yerine gidip bir multivitamin + ZMA kompleksi almanız çok daha yararlı olacaktır.

Ama, arada bir tadını sevdiğiniz için bir kutu kadar içiyorsanız muhtemelen kayda değer hiç bir zararı olmayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı