Şahsen ben RDR 1'i daha başarılı buluyorum oynanış ve harita tasarim kalitesi olarak. Hem vahşi batı atmosferi veriyor hem de oyun akıcı ve güzel. RDR 2 yapay zekası detayları kıyaslanamaz tabii ki fakat oyunun vahşi batı hissiyati 2.de ben alamadım Meksika yok hem de çöl kısımları ana senaryoda yoktu. Ve RDR 2 ben ağır oyun severim ama gerçekten fazla ağır geldi bana da cekmekcelerden bir şeyler almak bile çok ağır her açıdan RDR 1 bana göre daha iyi bir oyun. RDR 2 de kısmen moderlesmis bir dünya var western film havası hiç geçmedi bana ama RDR 1 oynayan anlar ne demek istediğimi.
Zevk meselesi. Size göre daha iyi olması subjektif. RDR1 zamanına göre oldukça iyi bir oyundu lakin RDR2 ile beraber markanın oluşturduğu popülerliğin 20 de 1'i filan da yoktu. Bugün RDR1 tekrar bir bekleniyor neden PC'ye gelmedi diye konuşuluyorsa RDR2 yüzünden. Zamanında böyle şu platformda yok buraya niye gelmedi vs diye yaygara bu kadar yapılmadı.
RDR2 ile beraber alıştığımız ana karakter John neden yok diye çoğumuz burun kıvırdık. İsmi o zaman belli olmayan Arthur ile oynamak istemedik bugün oyun dünyasının en iyi yazılmış karakterlerinin başında geliyor. Bu böyle gider.
RDR2 aslında batıdan doğuya kaçışı anlatıyor. O blackwater soygunu sonrası başarısızlık içinde olan çete batıdan kaçıp doğu da izini kaybettirme peşinde. Lakin dediğiniz doğru. Vahşi batı havası daha az. Lakin oluşturulan dünyanın gerçekliği, birbirinden farklı hissettiren mekanlar ve habitat bu gerçeğe daha az dikkat etmemize sebep oldu.
İlk oyundaki mevcut haritaya oyun sonunda gidiyoruz. Orada yazılan bir görev yok. Zamanında harita belli karakter belli ilk oyunu remake yapmak DLC olarak eklemek zor değil, sadece görevleri yazsa Rockstar her şey hazır demiştik. Yapmadılar.