Red Dead Redemption 2 bozuk grafik

• Konuyu başlatan Kutty
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 10.593
İşletim sistemi
Windows 10

Kutty

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, PC de RDR 2 oynuyorum ancak fareyi cevirdiğimde karakterin saçı, ağaçlar, atın kuyruğu vs. pikselleşme ve bozulmalar var.
Bütün ayarlar Ultra'da olmasına rağmen.
Sistem:
Anakart: ASUS Prime B450M-K II.
İşlemci: R5 3600.
Ekran kartı: ROG STRIX RTX 2060.
XPG 16 GB (2x8) 3200 MHz RAM.
Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (1700 MB okuma / 1600 MB yazma)

Dosya Ekleri

• 20210315152555_1.jpg
    20210315152555_1.jpg
    390,8 KB · Görüntüleme: 850
FXAA on, taa medium, MSAA off.

Bu programi ilk defa duyuyorum.
Attığım videolarda hangi ayarın ne işe yaradığını ve ne kadar kısılırsa ne kadar performans artışı olacağını çok güzel bir şekilde denemelerle beraber anlatıyorlar.

Sorunuza gelecek olursak saçların öyle olması bence normal. Pikselleşme değilde normalde saçların ince telli olmasından dolayı(gerçekçilik) böyle gözüküyor. Yüksek çözünürlüklerde veya DLSS gibi teknolojilerle bunların belirli oyunlarda düzeldiği görülüyor. RDR2 'de DLSS desteği var mı bilmiyorum fakat yüksek çözünürlükte;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
biraz daha iyi gözüktüğünü fark edebilirsiniz. Fakat dediğim gibi bu saç olayı son çıkan oyunlarda benimde çok sıkıntı ettiğim bir şeydi fakat mantıken öyle olması lazım.

Bu oyun ilk çıktığından böyle bu grafikler. Kafaya takılacak bir şey yok. Grafik motoruyla ilgili.

Sanirim sadece PC platformunda boyle.
Eki Görüntüle 926058
Eki Görüntüle 926061
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu ayarlari yaptim hocam bu seferde karakterin yüzünde siyah noktali pikselleşmeler oldu.

1080P'de bütün ayarları en sona alsanız bile bu sorun olacak. Sorunu gidermek için Render Resolution ayarını 1.750-2 civarına getirmeniz gerekiyor. Yani 4K'ya Render alıp 1080P ekran sığdıracak oyun. Bunun içinde iyi bir ekran kartı gerekiyor maalesef. :/ Yüzdeki siyah noktalara gelecek olursak, NVIDIA'nın son driver'ı ile gelen bir sıkıntıdan dolayı oluşuyor. Vulkan API yerine DirectX 12 seçerseniz sorun giderilecektir.

RDR2'nin 1080P çözünürlüğü bozuk maalesef. İyi yapamamışlar. 2K olarak oynanması gerekiyor. @Ayberk Gürfidan arkadaş bahsetmiş, istediğiniz kadar ultra ayarlara çekin aynı olacak. TAA ayarı da pikselleşmeye etki ediyor. Fakat en iyi çözüm DSR kullanarak çözünürlüğü 2K'ya çekmek. Sonrasında ise görüntü cam gibi oluyor. 1080P ile arasında dağlar kadar fark var. Oyuna resmen çağ atlatıyor.

RDR2'nin 1080P çözünürlüğü bozuk maalesef. İyi yapamamışlar. 2K olarak oynanması gerekiyor. @Ayberk Gürfidan arkadaş bahsetmiş, istediğiniz kadar ultra ayarlara çekin aynı olacak. TAA ayarı da pikselleşmeye etki ediyor. Fakat en iyi çözüm DSR kullanarak çözünürlüğü 2K'ya çekmek. Sonrasında ise görüntü cam gibi oluyor. 1080P ile arasında dağlar kadar fark var. Oyuna resmen çağ atlatıyor.
Aynen öyle PS4'de oynarken mükemmel oynamışız meğer, her ne kadar 30 FPS olsa da. Canavar gibi makineymiş. Ama 2K ve 4K arasında da çok fark var cidden. Benim grafik ayarlarım şu şekilde; TAA ve Particle ayarları orta ayarlarda, kalan ayarlar yüksek ve ultra ayarlar arasında. Render Resolution ise 1.750'de. RTX 3070 kullanıyorum. 2K'da çok güzel FPS değerleri elde ediyorum ama 4K'daki kadar güzel olmuyor açıkçası. 4K'da ise 60 FPS'yi yakalamak için grafikleri kısmak gerekiyor onu da ben istemiyordum. Grafikleri minimum düzeyde kısarak ve render resolution değerini 2K-4K arasındaki değer diyebileceğimiz 1.750'ye alarak buldum çözümü. Hem saçlar ve yüzler patlak vermiyor hem de grafiklerden çok kısmamış oluyorum. 50-70 arası FPS değerlerinde oynuyorum bu şekilde genel olarak 55 FPS üstünü görüyorum.

Aynen öyle PS4'de oynarken mükemmel oynamışız meğer, her ne kadar 30 FPS olsa da. Canavar gibi makineymiş. Ama 2K ve 4K arasında da çok fark var cidden. Benim grafik ayarlarım şu şekilde; TAA ve Particle ayarları orta ayarlarda, kalan ayarlar yüksek ve ultra ayarlar arasında. Render Resolution ise 1.750'de. RTX 3070 kullanıyorum. 2K'da çok güzel FPS değerleri elde ediyorum ama 4K'daki kadar güzel olmuyor açıkçası. 4K'da ise 60 FPS'yi yakalamak için grafikleri kısmak gerekiyor onu da ben istemiyordum. Grafikleri minimum düzeyde kısarak ve render resolution değerini 2K-4K arasındaki değer diyebileceğimiz 1.750'ye alarak buldum çözümü. Hem saçlar ve yüzler patlak vermiyor hem de grafiklerden çok kısmamış oluyorum. 50-70 arası FPS değerlerinde oynuyorum bu şekilde genel olarak 55 FPS üstünü görüyorum.
Ben oyun akıcılığından çok ödün veremediğim için ultra olarak 2K oynuyordum (2K monitör ile). Hiç render basmadım. Mümkün olduğunca 80+ FPS kalması için uğraşmıştım :) Oyunun son hali nasıl bilgim yok ama 4K bambaşka bir boyut. Genel olarak RTX 3080 ile ultra ayarlardan biraz ödün vererek sabit 60 FPS alabiliyordum. Ama 2K oynamayı tercih ettim.

Ben oyun akıcılığından çok ödün veremediğim için ultra olarak 2K oynuyordum (2K monitör ile). Hiç render basmadım. Mümkün olduğunca 80+ FPS kalması için uğraşmıştım :) Oyunun son hali nasıl bilgim yok ama 4K bambaşka bir boyut. Genel olarak RTX 3080 ile ultra ayarlardan biraz ödün vererek sabit 60 FPS alabiliyordum. Ama 2K oynamayı tercih ettim.
2K deneyeceğim bir de çok bir fark olmazsa grafiksel açıdan bu şekilde oynayabilirim bende. Bu arada monitörünüz neydi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı