Red Dead Redemption 2'deki Vahşi Adam'ın acıklı hikâyesi

Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
3.297
Makaleler
20
Çözümler
13
Bu hikâye, oyunun ana hikâyesinden bağımsız olmakla birlikte ana hikâyenin gidişatı hakkında bilgi vermemektedir.


Red Dead Redemption 2'nin ormanlık alanlarında at koştururken üstünde hiç kıyafet olmayan bir adamla karşılaşma ihtimaliniz vardır. Bu adam, Annesburg kasabasının hemen kuzeyinde, Ronaoke Valley bölgesindeki bir mağarada yaşamaktadır.

wolf-man_location-1152x648.jpg



''Feral Man'' olarak geçen bu adamın üzerinde hiçbir kıyafet yoktur. Onu iki şekilde görebilirsiniz: Birincisi, bölgenin yakınlarındaki bir ormanda yürürken. Ancak sizi gördüğünde mağarasına doğru kaçacaktır ve atınızla ilerleseniz bile atınız sürekli şaha kalkacağı için adamı yakalayamayacaksınız. Bu yüzden mecburen mağarasına girmeniz gerekecek. Zaten ikincisi de budur. İlk başta direkt mağarasında da görebilirsiniz. Yukarıdaki haritada mağarasının konumu gösterilmektedir.

20220123020130_1.jpg



John Marston, onu kaçarken gördüğünde ona ''Stop crazy man'' (Dur manyak herif) diye seslenmektedir. Arthur Morgan ile de bölgeye gelebiliyorsunuz ancak Arthur ile gelmediğim için Arthur'un ona neler söylediğini bilmiyorum.

(Bundan sonra adamın hikâyesi anlatılmaktadır. Eğer hikâyesini oyunda kendiniz öğrenmek istiyorsanız bu kısımdan sonrasını okumanızı tavsiye etmem)

Her şey 1881 yılında başlıyor


Atamız Gazi Mustafa Kemal'in doğduğu yıl bu adam ailesiyle birlikte yaşayan bir gençti. Babası ona tüfek verip ava götürüyordu ancak o bu durumdan hiç hoşlanmıyordu. Çünkü bir canlıya kıymak istemiyordu. Kaldı ki bir gün, tüfeğiyle kuşu vurduğunda çok üzülmüştü. Bu durum üzerine ailesini terk etti ve doğada tek başına yaşamaya başladı. 1 yıl sonra yani 1882'de 2 tane kurt yavrusu gördü ve onları besledi. Ancak tüm insanlardan uzakta, doğada hayvanlarla yaşayan bu adam zamanla vahşileşti ve tüm kıyafetlerini de çıkartarak beslediği kurtlar gibi yaşamaya başladı. Kurtlar gibi uluyor ve kurtları taklit ediyordu. 17 yıl boyunca bu iki kurtla mağarada kaldı.

Vahşi Adam ile etkileşim

20220123014052_1.jpg


Mağarasına uzaktan dürbünle baktığınızda beslediği iki kurdu görmeniz mümkün. Ancak fazla yaklaşırsanız kurtlar hırlamaya başlıyor. Biraz daha adım atarsanız kurtlar peşinize düşüyor. Eğer kurtları öldürürseniz onur kaybedersiniz.

20220123015801_1.jpg


Mağarasının içinde çok fazla insan kalıntıları var. Ve asıl dikkatimi çeken detay ise, bana silah doğrultan bir adamı öldürüp bu mağaranın önüne bıraktığımda, birkaç saat sonra adamın cesedinin ortadan kaybolmasıydı. Oysa başka yerlerdeki cesetler çok uzun zaman orada kalabiliyor hatta çürümüş bedeniyle iskeletlerini dahi görebiliyorsunuz. Ancak mağaranın önüne bıraktığım cesedin kısa bir süre sonra orada olmayışı, kurtlar tarafından yenildiği ya da Vahşi Adam'ın cesedi mağara içine çekip orada yediğini düşündürdü bana.

Her şeyi açıklayan günlük

20220123015834_1.jpg


Adamın mağarasına girdiğinizde yattığı çadırın yanındaki inek kafatasının üzerinde bir günlük bulunmakta. Bu günlük, Vahşi Adam'ımızın tuttuğu günlük ve hikâyesini buradan öğreniyoruz. Ancak mağaraya girdiğinizde kurtlar üzerinize çullanacağı için onları öldürmek zorunda kalıyorsunuz ve onur kaybediyorsunuz. Kurtları öldürdüğünüzde Vahşi Adam feryadından kendisini yere atıp ağlamaya başlıyor. Zira kurtlar artık onun ailesi. Kurtları öldürmeden mağaraya girmenin iki yolu var:

1- Mağara bazen boş olabiliyor. Muhtemelen adam kurtları alıp dışarıya çıkıyor. Boş olduğu bir sırada mağaraya girip günlüğü alabilirsiniz. Ancak koku giderici losyon sürmenizi tavsiye ederim. Zira aniden geri dönebiliyorlar. Yukarıdaki fotoğrafta gösterdiğim gibi, günlüğü aldığımda mağara boştu ancak arkamı döndüğümde iki kurt orada belirdi hemen. Koku giderici losyon sürmemiş olsaydım muhtemelen fark etmişlerdi.

2- Mağarada kurtlar varken onları üzerinize çekin ve ilerideki nehrin ortasında bulunan kayanın üzerine çıkın. Kurtlar, bu kayanın üzerine çıkamıyorlar. Bu kayanın üzerine etçil hayvan yemi bırakın ve 1 dakika kadar bekleyin. Akabinde kayadan indiğinizde kurtlar size saldırmayacaktır. Bu sayede kurtları öldürmeden sorunsuz bir şekilde mağaraya girebilirsiniz. Ancak mağarasına girdiğinizde adam ''Leave me!'' (Beni rahat bırak) diye bağırmaktadır.

NOT: Eğer kurtları öldürürseniz adam çok üzülüp ağlamaya başlıyor ve kendisini yere atıyor. Bir süre sonra tekrar mağaraya döndüğünüzde bir yerden edindiği bıçakla üzerinize saldırıyor. Ancak kurtlarını öldürmezseniz Vahşi Adam size saldırmıyor, sadece kurt gibi uluyor.

Günlüğünde eski yaşadığı ev de var ve ailesinin evine gidebiliyorsunuz. Zorla eve girdiğinizde adamın odasında küçüklük fotoğraflarını görmeniz mümkün.

Adamı isterseniz kendi hâline bırakabilir, isterseniz öldürebilir, isterseniz de bağlayıp bir şehir veya kasabaya götürebilirsiniz. Ancak şehir veya kasabaya götürdüğümüzde ipleri çözdüğümüz an kaçmaya başlıyor. Eğer tıpkı kurtlarını öldürdüğünüz gibi kendisini de öldürürseniz yine onur kaybediyorsunuz.

f5v9c8t403021.jpg


Eğer sizde oyunda bu Vahşi Adam ile karşılaştıysanız onunla olan deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Önce kurtların öldürüp acı çekmesini izlemiştim. Daha sonra ayağına sıkıp yavaşça ölmesini beklemiştim.

Bu yazı iyi oldu bir dahaki sefer adamı bağlayıp eski evine götüreyim. :)
 
Bu adamın mağarayı terk etme gibi bir özelliği var mı? Ben ormanda gördüm ve direkt oyunu durdurdum, konulara falan baktım ve mağaraya girdim. Mağara boştu ve kafatasının üzerinde günlük yoktu. Ben de oyundan çıktım ve bir süre sonra tekrar girdiğimde mağaradaki eşyalar falan gitmiş vaziyette buldum.
 
Bu adamın mağarayı terk etme gibi bir özelliği var mı? Ben ormanda gördüm ve direkt oyunu durdurdum, konulara falan baktım ve mağaraya girdim. Mağara boştu ve kafatasının üzerinde günlük yoktu. Ben de oyundan çıktım ve bir süre sonra tekrar girdiğimde mağaradaki eşyalar falan gitmiş vaziyette buldum.
Adamın yanına gittiğinde ve kaçmaya başladığında bir daha geri dönmüyor diye hatırlıyorum. Kurtlarını da öldürmemen gerekiyor. Ama uzun bir süre beklersen geri dönebilir belki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı