Arkadaşlar bu ve bunun gibi bütün sorunları nasıl çözdüğümü anlatıyorum:
>> Her şeyden önce cihazınızda mutlaka USB Hata Ayıklama açık olmalı!
1-) MIUI 12.5.8.0 (e) RKLTRXM fastboot dosyasını indirdim.
2-) Geliştirici seçeneklerinden "OEM Kilit Açma" seçeneğini aktif hale getirip Mi Kilit Durumundan başvuru yaptım. (Bu aşama bootloader kilit açma şeklinde araştırılıp kolayca yapılabilir.)
3-) Bilgisayarıma Mi Unlock Tool indirerek (gerekli driverlar yüklü ise sorunsuz bir şekilde) kilidi açtım. (Ben hiç beklemedim. Kilit direkt açıldı.)
4-) Mi flash tool adlı yazılımı indirdim. C: dizinine çıkarttım ve miflashtool.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırdım.
5-) 1. aşamada indirmiş olduğum fastboot dosyasını WinRAR aracılığıyla çıkarttım ve mi flash tool'da seçtim (image dosyasını)
6-) Cihazımı da (driver problemi yaşamadığım için) tek seferde gördü.
7-) Son klarak flash butonuna tıklamadan önce sağ alttaki "Clean All and Lock" seçerek ROM yükledikten sonra cihazın garanti dışı kalmaması için tekrardan bootloader kilitledim. Yaklaşık 5 dakika sonra işlem tamamlandı ve cihaz açıldı. (Flash işlemi 5-10 dakika sürüyor, bir o kadar da cihazın açılması sürebilir. Telaşlanmayın; sadece bekleyin.)
>> işlem tamamdır
Hangi aşamada sorun yaşadığınızı yazarsanız üşenmeden siz sorunu çözene dek yazacağım. Bol şans