Vitos Scaletta
Femtopat
Daha fazla
Bu iki telefon arasında kaldım.
Samsung.
+4 yıl sistem 5 yıl güvenlik güncellemesi.
+Samsung Türkiye garantili.
-Exynos işlemci.
-İp sertifikası yok.
-Şarj aleti kılıf yok.
Redmi.
+MediaTek işlemci.
+İp 53.
+Şarj aleti kılıf var.
+Dmoxmark puanı 10 puan daha yüksek.
-Yabancı kaynaklarda 800 (band 20) MHz yok. Uzun süre kırsal alanda vakit geçiren birisi olarak beni tedirgin ediyor. Zaten normaldede 4.5G zor çekiyor.
-Android 12 ile çıkış yapmış. 15 alır mı emin değilim alırsa büyük ihtimalle son güncellemesi olur.
-Türkiye'de satılmıyor normalde ama KVK garantili satılıyor. Bazı insanlar Türkçe desteğinin olmadığını kullanılan ROM'un sahte olduğunu bu yüzden telefonun güncelleme almadığını söylüyor.
Sorularım.
Redmi alırsam sorun çıkartabiliri mi?
Redmi Android 15 alır mı?
Alacağım telefonu başına bir şey gelmezse 7-8 yıl kullanmayı planlıyorum. Android 14 ya da 15 kaç yıl sonra bazı uygulamaları desteklememye başlar?
Exynos 1280 bu kadar süre MediaTek 1080 kadar istikrarlı dayanabilir mi?
Sizin tavsiyeniz ne?
Samsung.
+4 yıl sistem 5 yıl güvenlik güncellemesi.
+Samsung Türkiye garantili.
-Exynos işlemci.
-İp sertifikası yok.
-Şarj aleti kılıf yok.
Redmi.
+MediaTek işlemci.
+İp 53.
+Şarj aleti kılıf var.
+Dmoxmark puanı 10 puan daha yüksek.
-Yabancı kaynaklarda 800 (band 20) MHz yok. Uzun süre kırsal alanda vakit geçiren birisi olarak beni tedirgin ediyor. Zaten normaldede 4.5G zor çekiyor.
-Android 12 ile çıkış yapmış. 15 alır mı emin değilim alırsa büyük ihtimalle son güncellemesi olur.
-Türkiye'de satılmıyor normalde ama KVK garantili satılıyor. Bazı insanlar Türkçe desteğinin olmadığını kullanılan ROM'un sahte olduğunu bu yüzden telefonun güncelleme almadığını söylüyor.
Sorularım.
Redmi alırsam sorun çıkartabiliri mi?
Redmi Android 15 alır mı?
Alacağım telefonu başına bir şey gelmezse 7-8 yıl kullanmayı planlıyorum. Android 14 ya da 15 kaç yıl sonra bazı uygulamaları desteklememye başlar?
Exynos 1280 bu kadar süre MediaTek 1080 kadar istikrarlı dayanabilir mi?
Sizin tavsiyeniz ne?