Redmi Note 13 Pro 5G cihazda fake ROM mu var?

KeNair

Megapat
Arkadaşlar merhaba yurt dışı Redmi Note 13 Pro 5G aldım. Cihazda arka planda video ve müzik oynatıp geri tuşuna veya başka bir tuşa basarsam seste yarım saniyelik bir kesilme meydana geliyor. Sorunun telefondaki yazılımdan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü sıfırlamama rağmen sorun düzelmedi.

Güncelleme yaparsam düzelebilir diye düşündüm ama güncelleme yapılmıyor, devre dışı bırakılmış. Biraz araştırdığımda fake ROM olabileceğini düşündüm, nedir bu fake ROM, cihazımda fake ROM mu var, nasıl bootloader kilidi açılır, nasıl global orijinal ROM atılır bilgilendirebilirseniz çok iyi olur.

Cihaz sıfır, herhangi bir işlem görmedi diye biliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-09-04-20-56-52-775_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-09-04-20-56-52-775_com.android.settings.jpg
    39,4 KB · Görüntüleme: 786
  • Screenshot_2024-09-04-20-58-51-620_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2024-09-04-20-58-51-620_com.android.updater.jpg
    28,7 KB · Görüntüleme: 460
  • Screenshot_2024-09-04-20-58-58-788_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2024-09-04-20-58-58-788_com.android.updater.jpg
    29,4 KB · Görüntüleme: 465
ROM fake değil. Böyle bir ROM bulunmakta. Ayrıca fake olmadığı anlama gelmez bu. ROM parçalanıp işlem görmüş olabilir.

ROM'dan ziyade yurt dışı cihazsa olabilir zira kayıtlarda cihaz içi açılıp direnç denilen kayıtlar yapılıyor ve bu işler çok hassas ve zorlu.

ROM fake değil. Böyle bir ROM bulunmakta. Ayrıca fake olmadığı anlama gelmez bu. ROM parçalanıp işlem görmüş olabilir.

O zaman cihaz root lu.

Ayarlarda birkaç ayarla oynayınca reklam falan giriyor araya. fake olabilir mi?
Ayrıca videolarda ve müziklerde ses kesilmesi sorunu hakkında bir bilginiz var mı hocam, neyden kaynaklanmış olabilir?
Video yükleyeceğim ama sanırım link paylaşımı yapmam gerekiyor, bi sıkıntı yoktur umarım.

Cihazın içindeki rom sadece Çince dil olan bir rom. Buna Türkçe dil eklemek için romu bozuyorlar. Telefonun icindeki kilitler kapalı olduğu için orjinal rom yükleyemiyorlar. O nedenle sahte rom kurulu. Güncelleme almasın istiyorlar. Güncelleme alınca içindeki imeilerde uçacak çünkü. Önce bootloader kilidinin açılmasını halletmen lazım. Onun işlemleri bitince belirli bir gün sayısı bekliyorsun. Ondan sonra orjinal rom yüklemen lazım. Bu sırada büyük ihtimalle imeilerde uçacak. Bir de yeni imei attırman lazım. O yüzden dedim kolay iş değil.

Cihazın içindeki rom sadece Çince dil olan bir rom. Buna Türkçe dil eklemek için romu bozuyorlar. Telefonun icindeki kilitler kapalı olduğu için orjinal rom yükleyemiyorlar. O nedenle sahte rom kurulu. Güncelleme almasın istiyorlar. Güncelleme alınca içindeki imeilerde uçacak çünkü. Önce bootloader kilidinin açılmasını halletmen lazım. Onun işlemleri bitince belirli bir gün sayısı bekliyorsun. Ondan sonra orjinal rom yüklemen lazım. Bu sırada büyük ihtimalle imeilerde uçacak. Bir de yeni imei attırman lazım. O yüzden dedim kolay iş değil.
Cihazın imesi zaten kayıtlı değil 120 günlük süresi var, herhangi bir direnç işlemi falan yapılmadı. O yüzden orijinal ROM kurmakta sıkıntı yok diye düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bootloader kilidi nasıl açılıyor, hangi ROM'u kurmam gerekiyor?

@AKINLASINN aslında şu seste takılma, kesilme sorunu ortadan kalksa hiç rom falan yüklemekle uğraşmak istemiyorum. Var mı kralım bir çözüm önerin?

Son düzenleme:
Cihazın imesi zaten kayıtlı değil 120 günlük süresi var, herhangi bir direnç işlemi falan yapılmadı. O yüzden orijinal ROM kurmakta sıkıntı yok diye düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bootloader kilidi nasıl açılıyor, hangi ROM'u kurmam gerekiyor?

@AKINLASINN aslında şu seste takılma, kesilme sorunu ortadan kalksa hiç rom falan yüklemekle uğraşmak istemiyorum. Var mı kralım bir çözüm önerin?
Seste takılma ve kesilme o telefon içindeki yazılıma ek olarak yüklenen modem dosyası ile alakalı. Romu sahte olduğu için yüklenen modem dosyası da sorunlu. Modem dosyasındaki sorunlar genelde sensör ve ses gibi iletişim hatalarına yol açar.
Kilidi açma işi için yetkili hesaplarınız olmalı. Bu hesap sizde olmadığı için o kilidi kaldıramazsınız. O nedenle parasını vererek güvenilir bir yere yaptırmalısınız.

Seste takılma ve kesilme o telefon içindeki yazılıma ek olarak yüklenen modem dosyası ile alakalı. Romu sahte olduğu için yüklenen modem dosyası da sorunlu. Modem dosyasındaki sorunlar genelde sensör ve ses gibi iletişim hatalarına yol açar.
Kilidi açma işi için yetkili hesaplarınız olmalı. Bu hesap sizde olmadığı için o kilidi kaldıramazsınız. O nedenle parasını vererek güvenilir bir yere yaptırmalısınız.
Usta fiyatları nedir orijinal rom atmanın, piyasayı biliyor musun? Bilgilendirmeler için de teşekkürler tecrübe oluyor hepsi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı