Redmi Note 8 telefon nasıl hızlandırılır?

Hocam Custom ROM'lar zaten performans için belirli kısıtlamaları kaldırıp performansı arttırıyor RAM kullanımı artması normaldir diye düşünüyorum.

Performans olarak da pek değiştiğini görmedim, uygulama açılışları vs çoğu uygulamada benim cihazım önde hatta. Fakat cihazdan cihaza göre değişebilir, sizin cihazda etkili olabilir. Bende geçen eski telefonuma denedim fakat yanlış ROM atmışım ve benim cihaza uyumlu Custom ROM bulamadım, bu yüzden stock ROM'u yeniden kuracağım.

Hocam ciddi anlamda elimden hiçbir iş gelmiyor xd. Yine de bu işlerden anlayan bir arkadaşıma yaptırmayı düşünüyorum hocam tavsiye ettiğiniz yazılımlar nedir?
Bu tür hassas konularda olaya hemen atlamamak gerekiyor hocam. Ben sana Yusuf İpek kanalını önerebilirim. Hem root için hem de Custom ROM için ayrı ayrı rehber videoları var. YouTube'da aratırsan çıkacaktır.

Bu tür hassas konularda olaya hemen atlamamak gerekiyor hocam. Ben sana Yusuf ipek kanalını önerebilirim. Hem root için hem de Custom ROM için ayrı ayrı rehber videoları var. YouTube'da aratırsan çıkacaktır.

Brick olayına baktım hocam anakart versiyonuna göre bile değişebiliyormuş (neyse ki benimki güvenli anakart :p ) bir korkumda brick olursa ortaya çıkacak yetkili hesap sorunuydu ama sanırım düzelebiliyormuş.

Bu tür hassas konularda olaya hemen atlamamak gerekiyor hocam. Ben sana Yusuf ipek kanalını önerebilirim. Hem root için hem de Custom ROM için ayrı ayrı rehber videoları var. YouTube'da aratırsan çıkacaktır.

Hocam bir de önerdiğiniz ROM'lar var mıdır?

Son düzenleme:
Universal android debloater kullanın. Recommended sekmesinde olanları kaldırın yeterli. Android telefon 2 yılda kasmaya başlar düşüncesi çok klişe artık. Kullanmasını bilene onun 3-4 katı gidiyor. Daha geçen haftaya kadar Honor 7C 3/32 kullanıyordum. Pek performans kaybım yoktu açıkçası. Pili daha az gitmeye başlamıştı.

Universal Android debloater kullanın. Recommended sekmesinde olanları kaldırın yeterli. Android telefon 2 yılda kasmaya başlar düşüncesi çok klişe artık. Kullanmasını bilene onun 3-4 katı gidiyor. Daha geçen haftaya kadar Honor 7C 3/32 kullanıyordum. Pek performans kaybım yoktu açıkçası. Pili daha az gitmeye başlamıştı.

Hocam dediğiniz şeyi Canta'dan bayağı bir süre önce yaptım da pek bir etkisi olmadı birçok kaynakta da araştırdım sorun telefon değil MIUI sürümüymüş.

Hocam dediğiniz şeyi Canta'dan bayağı bir süre önce yaptım da pek bir etkisi olmadı birçok kaynakta da araştırdım sorun telefon değil MIUI sürümüymüş.
Canta olaylarını bilmiyorum hocam da dediğim universal android debloater ile gözle görülür hız kazanmıştı telefon bende. Hatta şarjı da daha uzun gidiyordu. Github'dan exe'sini indirdim, adb kurdum, bağladım, hata ayıklayıcı açtım sonrasında recommended sekmesinin hepsini seçip sil dedim. Reboot dedim, bu kadar. Halen de elime telefon, tablet vb geçerse ilk bu işlemi yapıyorum. Redmi 13'e geçtim geçen hafta hediye olarak geldi.(Ben gözüme Redmi Note 12 pro, Redmi Note 12s, Samsung Galaxy M15 gibi modelleri kestirmiştim onlara göre antutu'su düşük ama olsun 8/256 telefon sonuçta.) Bu telefonda kurulum yaptıktan sonra yine debloat işleminden geçirdim.

Elimde bir Redmi Note 8 var, bu telefonu az da olsa eski performansına döndürmek istiyorum, yapabileceğim en iyi şeyleri söyler misiniz?

Eski performansı derken "PUBG'de yüksek FPS versin" anlamında değil, sadece takılmaları azalsın yeter.

Custom Firmware olaylarına pek sıcak bakmıyorum fakat tek çare o ise yapmaktan çekinmem.
kanka şuan güncel olarak kullandığım telefon. kesinlikte android 11 den android 9 a downgrade rollback yap inanılmaz hızlanıyor telefon kesinlikle dene

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı