Reeder A10iX Air tablete A8i Quad ROM'u yükledikten sonra çeşitli hatalar

Yazılımcı0

Decapat
Katılım
2 Haziran 2021
Mesajlar
746
Çözümler
14
Reeder A10iX Air (Android 5.0) tabletime stock ROM'daki sorunlardan dolayı Reeder A8i Quad tabletin Android 5.1 ROM'unu kurdum fakat ROM'da aşağıdaki sorunlar var. Tabletler Intel işlemcili ve ekranları hariç bütün özellikleri aynı. Tabletin stock ROM ve A8i Quad ROM'daki system.img ve boot.img dosyaları. Bu sorunları ROM'daki hangi dosyaları değiştirerek çözebilirim? Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

A8i Quad ROM'daki sorunlar;
1) Dokunmatik düzgün çalışmıyor.
2) Ekran dönmüyor.
3) Ekran kapalıyken ekran sürekli yanıp sönerek titriyor.
4) Mikrofon ve hoparlör çalışmıyor.
5) Pil göstergesinde şarj çok hızlı düşüyor ve pil tasarrufunu açınca şarj birden %0'a düşüyor.
6) Kamera uygulamasında ön kameraya geçme tuşu ve ön kamera ayarları da yok.
Güncelleme:

@364809 hocam system.img'deki build.prop'tan DPI 300 yaptım ve ROM'u tekrar yüklemeyi denedim fakat droidboot.img dosyası flashlanırken hata çıktı. Konuda yazdığım sorunlar için usr klasörünü ve audio yazan dosyaları Android 5.0 ROM'dakiler ile değiştirdim fakat yine hata çıktı.
MeizuM6T hocam Technopat Sosyal'de bu konuda başka yardım eden yok o yüzden sizi etiketledim.
 

Dosya Ekleri

  • A8i Quad Android 5.1 ROM system.img dosyaları.PNG
    A8i Quad Android 5.1 ROM system.img dosyaları.PNG
    28,7 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu direk birkaç dosya değiştirerek bulmak zor olur.
system/lib/libandroid_runtime.so
Bu dosyayı değiştirmeyi deneyin.

Maalesef TWRP yapamadım uğraştım ama yeniden paketleme yapamıyorum, bilgim yetersiz.
Dokunmatik sorunu system.img'den dolayı değilmiş. Yeniden başlatma sorunu için boot.img'deki hangi dosyayı değiştirmem gerekiyor?

@364809 stock Android 5.0 ROM boot.img dosyalarını Android 5.1 ROM'daki boot.img ile değiştirirsem dokunmatik sorunu çözülür bence çünkü stock boot.img'yi flashlayınca dokunmatik düzgün çalıştı fakat hangi dosyaları değiştirmem gerekiyor onu bilmiyorum. Boot.img'deki hangi dosyaları değiştirmeliyim?
 
Son düzenleme:
Dokunmatik sorunu System. İmg'den dolayı değilmiş. Yeniden başlatma sorunu için boot. İmg'deki hangi dosyayı değiştirmem gerekiyor?

@364809 stock Android 5.0 ROM boot. İmg dosyalarını Android 5.1 ROM'daki boot. İmg ile değiştirirsem dokunmatik sorunu çözülür bence çünkü stock boot. İmg'yi flashlayınca dokunmatik düzgün çalıştı fakat hangi dosyaları değiştirmem gerekiyor onu bilmiyorum. Boot. İmg'deki hangi dosyaları değiştirmeliyim?

Kernel ve kernel-offset dosyalarını değiştirmeyi deneyin. AIK kullanın mümkünse.
 
Muhtemelen System altında birkaç dosyaların daha değişmesi gerekiyor ama sizin kadar bende uzağım.

Önceden bahsettiğim gibi dokunmatik sorununun system.img dosyasından dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü stock Android 5.0 ROM'daki boot.img'yi Android 5.1 ROM'dakiyle değiştirip Android 5.1 ROM'u tablete flashlayınca sorun çözülüyor fakat tablet açıldığında sürekli yeniden başlamaya ve ekranda "Maalesef (uygulama adı) durdu." yazısı çıkmaya başlıyor.
 
Son düzenleme:
Boot ımg içinde ramdisk klasörlerin komple değiştirmeyi deneyin bakalım.

Boot. İmg içinde yapılacak pek birşeyde yok ki o yüzden bana System. İmg gibi geliyor.

Boot.img'lerin içindeki dosya sayıları aynı değil bu yüzden fazla dosyalar sorun çıkartır mı? Bazı dosyaların isimleride farklı onların isimlerini de değiştirmek gerekiyor mu?
 
Hocam yani denediğimiz şeyler tamamen deneysel.
Önce orijinal kernel ile değiştirilmiş ramdiski kullanın olmaz ise değiştirilmiş kernel ile değiştirilmiş ramdiski kullanın.

Yazdıklarınızı denedim fakat dokunmatik sorunu çözülmedi ve sürekli yeniden başlatma sorunu devam etti. Acaba stock Android 5.0 ROM'daki boot.img'yi flashlayınca dokunmatik sorunu düzeldiği için tablet açılınca oluşan yeniden başlatma sorununu çözmeye çalışırsam sorun daha kolay çözülür mü?
 
Son düzenleme:
Yazdıklarınızı denedim fakat dokunmatik sorunu çözülmedi ve sürekli yeniden başlatma sorunu devam etti. Acaba stock Android 5.0 ROM'daki boot. İmg'yi flashlayınca dokunmatik sorunu düzeldiği için tablet açılınca oluşan yeniden başlatma sorununu çözmeye çalışırsam sorun daha kolay çözülür mü?

Bunun üzerine odaklanmak daha mantıklı geliyor, boot.img üzerinde oynayarak çözülecek sorunlar gibi değil bunlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı