Refleks Nasıl Geliştirilir?

ddenizz

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2014
Mesajlar
535
Merhaba arkadaşlar alt yapı seçmelerine hazırlanıyorum. Kaleci olarak katılmayı planlıyorum. Reflekslerimi geliştirmek için ne yapmalıyım? Aslında futbol oynadığım zemin kötü yani nasıl kaleciyim bende bilmiyorum. Toprak zeminde biraz yokuşlu ve taşlı elimden geleni yapıyorum. Parke taşlı yerde zıplıyorum ne kadar her tarafım ağrısa da takım için elimden geleni yapıyorum. Kaleci eldivenim olmadığı için sert şutlara ne kadar dokunsam çıkaramıyorum ama bence eldiven olunca çıkartabileceğimi düşünüyorum. Aslında anlatmak istediğim kendimi tanıtıp en iyi şekilde öneri almak. Kendimi maç öncesine iyi hazırlıyorum yani futbolda çok hırslıyım , mücadele ederim oyun disiplininden hiç kopmam. Sahada en iyisini yaparım ama kendimi geliştirmek istiyorum ve buna da reflekslerden başlama istedim.
 
Önerileriniz için Sağ olun. Tenis topunu anladım da ip atlama biraz garip. Hani Tenis topu geliştirilir. Sağdan bir kişi top atar soldan bir kişi ve böylece üst üste gelen pozisyonlar için alışmış ve deneyimli olurum(Fikrimce). İp atlamaları ileri ki seviyelere nasıl taşırım

Çare denemek. Her şekil önerilerinizi yapmaya çalışacağım.

Mekik ve şınav çekmeye nasıl başlayayım? İlk gün kaç tane ve hangi zeminde yapayım?
 
Kalecilik deneyimim var benim. Boksörler her hamleye reflekslerini geliştirmek için sürekli ip atlarlar. O yüzden sürekli zıplayıp yer değiştirirler. Aynı durum kaleci için de geçerlidir. Sürekli sabit kaldın mı hantallaşırsın. Dediğimi yap pişman olmazsın.
 
Beş dakika atla bir dakika dinlen. Bunu üç defa tekrarla. İlk günden yorma kendini sonra 10 dakikaya çıkar. En son da ise 15 dk. yaparsın.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı