Reflü olabilir miyim?

Mide kanaması geçirmem değil mi he bu arada yaş 14 OKB var
OKB ile psikoljini iyice zora sokarsan bunu başarabilirsin ve biz, gerçek ailen, bunu hiç hoş bulmayız. OKB'ne çözüm bul önce.

Şimdi git 1 bardak su iç ve yat, reflü olmak seni popüler yapmaz, proton pompası inhibitörü her ne kadar uzay yolu/yaratık/yıldız savaşları filminden çıkmış bir isim gibi gelse de hiç hoş bir kimyasal değildir.
Kandan baktıklarınıda hatırlıyorum.
Evet işte kimse seni patlıcanla 1v1 ringe davet etmiyor öyle düşün. Muhtemel nikotin, az muhtemel diğer kimyasal reaksiyonlar problemin.
 
Doktora gitmelisin dostum. Seni anlıyorum benim de rahatsızlandığımda doktordan korkuyorum veya üşeniyorum her türlü huzurum kaçıyor yani. Her ne olursa olsun gitmen lazım.

Evet ama korkuyorum özellikle endoskopiden teşhis içinde o gerekiyor of of

Doktora gitmelisin dostum. Seni anlıyorum benim de rahatsızlandığımda doktordan korkuyorum veya üşeniyorum her türlü huzurum kaçıyor yani. Her ne olursa olsun gitmen lazım.
Endoskopide uyutuyorlar mi
 
Aman aman hocam :D hiç gerek yok böyle fantezilere
Sen o zaman beslenmeni gözden geçir, baktın sabah ağzında mide asidiyle uyanıyorsun koş doktora. Ancak beslenmeni kontrol etmeyi ihmal etme. Biliyorsun, ağzından giren endoskopi, bitiş çizgisi kolonoskopi, o yüzden:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Arkadaşlar içimde gaz ve midede yanma ama tamamı değil sadece göbek deliğinde ve nadiren de olsa ağrı oluyor. Bende korkuyorum mide kanaması geçireceğim diye. Aranızda var mı bunları yaşayan? Reflü hastasi ya da başka bir hastalik olabilir mi? (doktora git yazmayın)
Dostum yakın zamana kadar sağlık sektöründe hasta ilişkileri bölümündeydim(yarı zamanlı).İş yeri değişimi için bir süre ara verdim.Şimdi tekrardan kısa bir zamandır birden fazla şehirde hastaneleri olan bir özel hastanede aynı alanda devam ediyorum.Bir çok kaygılı hasta ile irtibatlıyım ilk teması bizim bölüm sağlıyor.Birde daha çok gençsin kaygını anlıyorum.Fakat bazı durumların kronikleşme ihtimali olabiliyor(senin durumun kesin öyle demiyorum).Bundan dolayı mutlaka kontrol sağlatmalısın bu kaygılarla erteleme yaparsan belkide ilk başta basit tedaviler ile çözümü olucak durumların büyük sorun halen gelmesine sebep olabilirsin(sonra çok çok pişman olursun).Birde sürekli karşılaştığım durum hastalar en kötü senaryoyu düşündüğü için(sende de bunu sezdiğim için uzun uzun yazıyorum) hayatı kendilerine zindan edip sosyalliklerini yitirme aşamasına kadar gelebiliyorlar(aman diyim daha önünde uzun bi hayat var).Açtığın diğer konuya da yazmıştım en garantisi gidip doktora görün.Burada konular açarak, alternatif tedavi yöntemleri sorarak tedavi olamazsın.Birde bizim birim endoskopi, kolonoskopi işlemlerinin yapıldığı birimle aynı katta her yaştan insan bu işlemleri kontrol için bile yaptırıyor.Biraz araştırırsan ünlüler, politikacılar vs yaptıranlar da var.Hiç kasmana gerek yok.Sağlığın herşeyden önemli.(Kamu spotu gibi oldu 🤣)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı