Reflü ve antral gastrit öneriler

Makaleler
3
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Neler yapmalıyım, ya da yapmamalıyım? Önce endoskopide antral gastrit tanısı kondu sık sık geğiriyordum, sonra da reflü oluştu herhalde biraz da stresten oldu. Gaviscon double Action, rabelis tablet, balgam ilacı, gargara yapıyorum kücük dilde kızarıklık oluştu herhalde reflü mide asidi gelince kızardı ve biraz da şişti. Antral gastrit sürekli gegirmem var aksamları kötü oluyorum bogacak gibi oluyor sanki yutkunma kaslarımı da etkiliyor sırtta kolda yanmalar oluyor. Neler yapabilirim başka sabahları boğaz kuruluğum oluyor ve genelde çogu zaman bogaz kurulugum var ve gegirme atakları da fena oluyor gegirmekte zorlanıyorum bayağı bazen. Gegirince dünyalar benim oluyor. Önerilerinizi alabilir miyim neler yapmalıyım kurtulmak icin 1 aydır çekiyorum belki daha uzun süredir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu bende yaşıyorum galiba sürekli geğirme hissi yoksa içimde basınç nefes almama izin vermiyor gibi 2 kere acile gittim kan değerleri EKG vs sorun yok diyorlar hatta özel hastaneye gittiğimde bana anksiyete ilaci verdi ama bence tamamen hayat şartları ile alakalı düzenli beslen ve hareket etmeyi ihmal etme ama doktora görünmeyi de unutma. Ben neredeyse bu yıl başından beri çekiyorum Tansiyonum'da yükseliyordu.

Nasıl besleniyorsunuz şuan hocam sabah-öğle-akşam neler iyi geliyor ilaç kullanıyor musunuz ve ne kadar kullanmak gerekiyor bilginiz var mı

Nasıl besleniyorsunuz şu an hocam sabah-öğle-akşam neler iyi geliyor ilaç kullanıyor musunuz ve ne kadar kullanmak gerekiyor bilginiz var mı?

Şu an sabah kahvaltı yapmıyorum eskiden doyana kadar yiyordum yani midemin sonuna kadar belki de yiyiordum fakat şu an ölçülü sadece bir kase yiyorum ve hareket ediyorum, spor yapıyorum ve bol su tüketiyorum. İlaç kullanmıyorum aslında hastaneye dahiliye gittiğimde doktor ilaç yazdı fakat kodunu bize vermedi bizde ilaçları alamadık. İlaçlar gaz çıkaracak vs türden ilaçlardı.
Hareket etmeyi ihmal etme ve düzenli beslen. Sabahları bir şey tüketme çay iç, su iç. Öğlen yemeğinde fazla tuzlu ve acı olmaması şartı ile ne yemek olursa 1 kase yiyebilirsin. Aynı şekil akşam yemeğinde de öyle beslen.
Çok fazla turşu ve acı tüketiyorsan tüketme.

Bu hastalığın sebebi düzensiz beslenme, asitli içecekler ve poaça gibi yiyecekler. Bunlara iki üç ay ara verince bende düzeldi. Stresi de uzak tutmak lazım. Yemekten sonra hemen uzanma bir de.

Bu hastalığın sebebi düzensiz beslenme, asitli içecekler ve poaça gibi yiyecekler. Bunlara iki üç ay ara verince bende düzeldi. Stresi de uzak tutmak lazım. Yemekten sonra hemen uzanma bir de.
Boğaza takılma gıcık hissi oluşuyor muydu sizde sanki bir şey kalmış hissi gibi boyna bi öksürük oluyor bazenleri

Birde yanmalar oluyor bazı yerlerde ve sürekli gegirme

Şuan nasıl oldunuz. Benimde mide sorunum var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…