Her bütçeye uygun kulaklık önerileri

enonertetanem

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2020
Mesajlar
5.865
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu rehberin amacı seçenekleri olabildiğince daraltırken verdiğiniz paraya değecek kulaklıklar önermeye çalıştım. Umarım yardımcı olur.

Trust 23191 GXT 450 Blizz
HP160G
Trust GXT 380 Doxx
Bloody G528C
Tronsmart Glary
Tronsmart Sono
Trust Dynamic GXT 322
HP H360G

Tronsmart ve HP olan kulaklıklar çok bilindik değil gibi ama alınabilir. Bu bütçede Rampage almak istemiyorsanız Trust ve Bloody gibi markaların kulaklıkları iş görür.


Cooler Master CH321
Corsair HS35
Rampage RM-K60 DROP PLUS Bundan emin değildim ama kullananlar memnun kaldığı söylemişti. Tabii ki de Rampage olduğu için riskli ama düşünülebilir. Yorumlarda kullanmış olan arkadaşlar varsa deneyimlerini duymak yararlı olur. Daha güvenli bir seçim istiyorsanız diğer iki modele bakabilirsiniz.

Kingston HyperX Cloud Stinger
Kingston HyperX Cloud Silver
Cooler Master MH630
Takstar Pro 82 Çok söze gerek yok, fiyatına göre çok kaliteli. Niye 700 TL anlamıyorum gerçekten. Mikrofona ihtiyacınız yoksa ya da zaten varsa 600-1200 TL aralığında alabileceğiniz en iyi mikrofonsuz kulaklık.
GSP 300

''HS50 ve HS60 nerede?'' derseniz şuanda fiyatlarına değmez. HS50 stoklarda yok (sadece Pro modeli var ama o daha kötü ses olarak onu belirtiyim) ve HS60 en ucuz olarak
850 TL yani MH751'den daha pahalı.


Kablosuz olarak:
HyperX Cloud Flight
Şart değilse önermem. Kablolular her türlü daha iyi oluyor. Ama şart ise bu bütçedeki en iyisi. Bütçeyi arttırıp daha iyi kablosuz alacağım demek gereksiz.

Bundan sonrasını deneyimlemedim ama araştırmadım da değil. Çoğu kişinin deneyimlerinden ve önerilerinden yola çıkarak hazırladım. Kendinizin bir yerde denemenizi şiddetle tavsiye ederim veya nasıl ses sevdiğinizi belirlemenizi isterim. İdeal ses herkes için aynı değil ve değişken.
Bunu okumanız da seçmenizde yardımcı olacaktır: Nasıl Doğru Kulaklığı Seçersiniz? - Technopat Sosyal


CAL!, Takstar Pro 82 gibi düşük bütçeliler için iyi bir kulaklık. Çoğu kişi sesinin çok kaliteli olduğunu belirtmiş yani bu bütçe aralığındaki en iyi ses kalitesi diyebiliriz. Ama diğer özellikleri yerlerde. Kablosu olsun, malzeme kalitesi, rahatlık ve dayanıklılık ya ortalama ya da ortalama aşağısı. Çoğu kişi padleri bunlarla değiştiriyor. Padleri değiştirince kendisine değer katıyor tabii ki de ama ürünleri kötü kullandığınızı düşünüyorsanız almanızı tavsiye etmem. Şuanki fiyatı benim düşüncemde fazla. Closed-back.

Philips SHP9500 Yabancı forumlarda araştırmışsanız SHP9500 ve V-Moda BoomPro combosunu duymuş olabilirsiniz. Ses kalitesi iyi ve genel olarak kaliteli bir open-back kulaklık denilmiş ama bu bütçeye öneremem. Open-back.

Custom One Pro DT770 Pro'dan ses kalitesi olarak daha kötü deniliyor. Çıkaralabilen kablosu iyi bir özellik. Güçlendirmek aşırı kolay. Oyun ve müzik için ideal kaliteli bir kulaklık. Sahnesi o kadar geniş değil. Beyer bildiğiniz gibi zaten kulaklıkları tank gibi. Closed-back.

Audio-Technica ATH-M40x Amfi gerektirmiyor. Sesi düz ve nötr deniliyor. Malzeme kalitesi iyi ve her yere kolayca götürülebilir. Çoğu kişi rahat değil diyor ve padleri modluyorlar. Düşünülebilir. Closed-back.

AKG K371 + Apple Dongle K371 ses kalitesi olarak bu bütçede en iyisi ve hatta çoğu kişi 2000-2500 TL'lik kulaklıklardan ses olarak daha iyi olduğunu söylemiş. Malzeme kalitesi iyi ama daha iyi olabilirdi. Çoğu kişi rahat olduğunu söylemiş ama rahatsız olanlar da var ve amfi gerektirmiyor. Apple Dongle ya da telefonunuz bu kulaklığı güçlendirmede sorun yaşamaz. İstediğiniz yere götürebilmek ve kolayca taşınabilmesi yararlı. Bunu alırsanız ve dikkatli kullanırsanız kulaklıklığınızı yükseltmek için çok neden kalmıyor. ''Harman Target'' sevenler ve tizleri sevmeyenler/hassas olanlar için iyi bir kulaklık. Closed-back.

Sennheiser HD559 + Apple Dongle/Meizu Hifi Apple Dongle ya da Meizu sesin yeterli gelmemesine ya da dip ses olmasına bağlı, zorunlu değil. Bildiğimiz Sennheiser kalitesi. Oyun ve müzik için yine ideal bir kulaklık. Buna benzer bir adaptör ya da bunu almak zorundasınız. Daha ucuzuna aynı şeyi bulabilirsiniz de ben aramadım. HD599'dan ses kalitesi olarak fark edilecek şekilde daha kötü ama çok büyük farkları yok. Aralarındaki fiyat farkı çok büyük değilse HD599 alın ama 1000-800 TL gibi bir fark varsa HD559 daha iyi olacaktır. Open-back.


Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm+FiiO E10K FiiO yine dip ses olursa veya ses kısık/kötü gelirse işe yarayacaktır. Zorunlu değil. Gerekmese bile ses kalitesini daha iyi yapabilir. Tank gibi ve closed-back olmasına rağmen sahnesi geniş ve derinliği iyi deniliyor. Bass seviyorsanız bu kulaklık isteğinizi karşılar. Tizleri kötü/kaba oluyor deniliyor çoğunlukla ama bu değişkenlik gösterebiliyor. Tizlere hassassanız sevmeyebilirsiniz.

AKG K612 Pro+FiiO E10K Bunda FiiO gerekecek. Çok kaliteli bir kulaklıktır ama diğer markaların malzeme kalitesi daha iyi. Bildiğimiz AKG, sahnesi geniş ve derin deniliyor. Güce bayağı aç. FPS'de çok iyi. AKG K701/702 kulaklıklarından çok farkı yok gibi. Open-back.

Sennhesier HD599+FiiO E10K Çoğu kişi gerekmiyor ve daha iyi yapmaz diyor da yine çoğu kişi FiiO E10K ile çok daha kaliteli ses aldıklarını söylemişler. Alacaksanız önce amp/dac olmadan deneyin. Yetersiz ses/dip ses/kötü ses alırsanız Fiio E10K çözecektir. Oyun ve müzik için çok iyi bir kulaklıktır. Open-back.

Kingston HyperX Cloud Orbit 6000 TL'lik bir kulaklığın ses kalitesini almak için iyi bir yol. Audeze Mobius'un sürücülerini kullanıyor ve aralında çok büyük fark yok deniliyor. Mikrofonu fiyatı için kötü. Düşünülebilir. Closed-back.

AKG K712 Pro+FiiO E10K Bu tam olarak son seviye sayılmaz ama ülkemizde öyle. Hem bundan yukarı çıkmak anlamlı değil. Birçok daha var tabii ki ama bu bütçe için daha iyi bulabileceğimi sanmıyorum. Klasik ve rock müzik için güzel bir kulaklık. Tekno ve rap için kötü bir kulaklık deniliyor.

Bu bayağı uzundu. Bunların hepsini birkaç güne unutacağım için iyi bir hatırlatma gibi. Uzun zamandır böyle bir şey yapmayı planlıyordum yani güzel oldu. Her bütçede aklıma gelen iyi kulaklıkları önerdim size, unuttuğum ya da eklememi önerdiğiniz bir model varsa yorumlarda yazmanız yararlı olur. Umarım bu rehber size yardımcı olmuştur. İyi günler dilerim.

Klavye rehberi de düşündüm ama emin değilim.
 

Bu kulaklık da olsa fena olmazmış. Kendim kullanıyorum. Bilindik marka değil ama, efsane bir şey (110 TL'ye almıştım.). Teknik servis açısından ilgileniyorlar.
 
Merakımdan soruyorum Arctis serisini neden koymadınız? Tabii ki bu sizin konunuz ancak merak ettim kaliteli bir marknın kulaklıkları olduğundan.
 
750-1000 arasına kesinlikle Cloud Alpha girmeli normal fiyatı değil belki ama o fiyat aralığında bulunan çoğu kulaklık aynı durumda zaten.
 
Merakımdan soruyorum Arctis serisini neden koymadınız? Tabii ki bu sizin konunuz ancak merak ettim kaliteli bir marknın kulaklıkları olduğundan.
Kaliteli bir marka tabii ki de ama aynı fiyata daha iyi bir şey alınabiliyor. Dediğim gibi seçenekleri daraltmaya çalıştım. Şimdi onu koysaydım daha çok kafa karıştırırdı sadece.
 
Ekipmanlar konusunda bilgili olduğunuzu düşünüyorum, klavye rehberini de yapmalısınız. GXT 450 yerine kesinlikle Tronsmart Sono alınmalı. HS35 için dip ses sorunu olduğunu duymuştum. 300-500 TL bütçede Drop Plus tavsiye ederim.

Linkleri Akakçe linki olarak koymanızda fayda var. Diğer sitelerde stoklar bitebiliyor.
 

Geri
Yukarı