Rehber İkinci el PS3 alırken dikkat edilmesi gerekenler

Dostum merhaba. Üste konsollarım ile ilgili genel bilgiler, bazı kafamdaki sorular, netleştiremediğim durumlar, öneri ve tavsiyelerini istediğim detaylar var.

Bunlarla beraber yukarıdaki linklerini paylaştığım çeviriciler dışında farklı bir model olarak alta bir link daha paylaşıyorum. Bu konuyla da ilgili fikrini alırsam eğer zaten Amazon üzerinden vermem gereken siparişler var. Yanında önerip ve tavsiye ettiğin çevirici model veya modellerden birini daha ekleyip siparişi geçeceğim. Amazon.com.tr canlı destek yok sanırım. Bundan dolayı konuyu onlara danışamadım. Belki müsait değilsindir diye dün üst üste mesaj yazmak istemedim. Müsait olduğunda senden haber bekliyorum. @Furkan17TR

 
Satıcı uğraşırsa, öyle bir tokatlar, mahkemelerde kendini savunmak zorunda kalırsın. O savunma de yetmez, öyle bir kanıt sunarım mahkemeye, tüm masraflar sana kilitlenir, sende parandan olmuş olursun.

Ama genelde GET ile uğraşmıyor dolandırıcılar. Daha çok EFT yaptırıp engelliyor.

Haklısınız ama EFT olayında da alıcı dava
açarsa yine parasını geri alacağını düşünüyorum ama dava sonuçlanana kadar 1-2 sene geçiyor.
 
Konuyu yeni gördüm. Dikkatimi çeken şey, ısınma sorunu.
Evet. Bu cihaz ısınınca direkt çöp oluyor.
Bazı yerlerde GTA V'in PS3'ü çok zorladığını, PS3'ün GTA V için uygun olmadığını okumuştum.
@Furkan17TR daha iyi bilir :).
 
Konuyu yeni gördüm. Dikkatimi çeken şey, ısınma sorunu.
Evet. Bu cihaz ısınınca direkt çöp oluyor.
Bazı yerlerde GTA V'in PS3'ü çok zorladığını, PS3'ün GTA V için uygun olmadığını okumuştum.
@Furkan17TR daha iyi bilir :).
FPS düşüşleri çok oluyor. Zaten konsolun bittiği zaman çıkan bir oyun. PS3 ve Xbox 360 konsoluna çıkan oyuna GTA 5 demek zor bence. 45nm olan model ise termal macun değişimi ısınma sorununa çözüm olur muhtemelen.
 
@DaTTeBayoTheFrog sana katılıyorum. 1000 TL çok pahalı. Ama sanırım normal seviyesine inmiş, insanlar kabullenmiş durumu. Ben 250-300'den piyasadan konsol alıyordum. 500 GB PS3 + 1 kol + 1 orijinal GTA 5 300 TL.

Ama artık devir değişti. COVID-19 sayesinde PS4 gelmeyince PS3 değere bindi. 2. el bol bol vardı, bir şekilde bunların alayı piyasadan toplandı ve tekrar 1000 TL etiketle piyasaya satıldı.

Aynısı arabaya da oldu. Bir ara X marka Y model bir araba satış fiyatı 140.000 TL'den tüm satış bayilerinden toplandı. Hiç kalmadı. 0. Sonra galericiler onları 180.000 liradan satmak için ilan açtılar malum sarı siteye.

Fiyata yapacak bir şey yok. Serbest piyasa devlet müdahale etmez. 1000 lira çok fazla. Mümkünse gidebileceğiniz en uzak yerden kendinize en yakın mahalleye kadar arayın. PS3-Xbox One illa bulursun. Ben 1000 liraya acırdım. PS3'e çok para ama herkes o fiyata satıyor. Diyecek bir şey de yok. Yapacağımız tek şey almamak. İstediği kadar fiyat çeksin, satılmadıkça bir değeri yok. "De Facto"* olarak o fiyatların hiçbir gerçeği yok.

De facto veya de fakto, "gerçekte", "uygulamada", "fiilen", "fiilî" ya da "pratikte" anlamında kullanılan Latince deyiş.
 
Konuyu yeni gördüm. Dikkatimi çeken şey, ısınma sorunu.
Evet. Bu cihaz ısınınca direkt çöp oluyor.
Bazı yerlerde GTA V'in PS3'ü çok zorladığını, PS3'ün GTA V için uygun olmadığını okumuştum.
@Furkan17TR daha iyi bilir :).
PS3 için uygun değil yanlış bence. Çalışıyor ama, ite kaka. PC'ye geçtim, RX 460 takılı. Grafikler yüksekte, 1080P Dokular Normal, diğerleri yüksek. 30-40 FPS çalışıyor. Dedim "Allah'ım sana geliyorum." PS3'de resmen çamura bakıyormuşuz.

1000 liraya belki benimki gibi C2Q + RX 460 sistem toplayabilirsin.

Düzenleme: Sana topladığım sistemi yazayım. Şimdi mesajı editliyorum. 15-20 dakika sonra tekrar bu sayfaya bak.

İşlemci: Core2 Quad Q9505 Sosyal'de konu açtım. Satan kişi elindeki eski LGA 775 işlemcileri elinden çıkardığı için uygun fiyatta satıyordu. Kargo ondan 65 TL idi. 2. el aldım.
Anakart: Asus P5K-E Wifi: 60 TL aldım Çanakkale'den elden aldım. Anakart alırken çok dikkat etmek lazım. Üzerindeki tüm parçalara gözünle kontrol etmen gerek. Tabii gözünle kontrol etmen fayda etmez, kart çatladıysa :) Yada tamir gördüyse.
RAM: 8GB DDR2 RAM'ler 2+2+2+2 şeklinde. 2 tanesini 40 TL, 1 tanesini 30 TL, diğerini eski sistemden kaldığı için aldım. Hadi hepsi 20 TL olsun 80 TL RAM'ler.
Ekran Kartı: Sapphire RX 460 2G 450 TL'ye 2. el olarak aldım. Allah belasını versin siyah ekran hatası yaşıyorum. Ama Çanakkale'de başka ekran kartı bulamadım 2. elde. Kalkıp saçma sapan GT 420'lere 200 lira vermek istemedim. Bunu aldım.
Güç Kaynağı: FSP 500W 60AHBC: 300 TL'ye 0 aldım. PSU bence en önemli parça. PSU'dan 100 lira kısayım derken 450 lira verdiğim ekran kartına zarar gelirse oturur ağlarım :D Giden paraya değil, aptallığıma yanarım. O yüzden 0 aldım. Çok kaliteli değil, ama Everest yada Rampage gibi merdiven altı değil en azından.

Toplam 955 TL etti.

Belki senin elinde bir sistem vardır, onu güncelleriz. Ben bu sistemi 1000 liraya yakın toparladım. Ama 1 günde değil, yaklaşık 6 ay :) O süre içinde zaten PS3-PS4 vardı elimde. Şimdi sistemi toplama hikayemi yazsam roman olur. Ama çok uzun süreçte topladım. Dediğim gibi, zaten o süre içinde PC ana oyun oynama cihazım olmadı. PS4 vardı ama, çok seviyordum konsolu ama Türkçe Altyazı yok. İngilizce biliyorum ama oyun mu oynayacağım yoksa adamın dediğini yakalamaya mı çalışacağım? Zaten en fazla 2 saat oyun oynuyorum, onda da kafam rahat oluyor PC'de
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı