Rehber Kiwi İnternet Tarayıcısı

unnamedington

Megapat
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
4.602
Makaleler
27
Çözümler
160
Kiwi.png

Kiwi İnternet tarayıcısı sadece Android tabanlı telefonlar için açık kaynak projesi olarak geliştirilmiş, Chromium tabanına dayalı ve reklamları otomatik olarak engelleyen bir hizmet ile gelmektedir. Bu özelliklere bakınca bu tarayıcının diğer tarayıcılardan ne farkı var diyebilirsiniz. Bu tarayıcıyı diğer tarayıcılardan ayıran en önemli özelliği Android platformda kendi tarayıcısına eklenti kurabilmenizi sağlamasıdır. İsterseniz geliştirici modu ile kendi eklenti paketlerinizi kurabilirsiniz veya Chrome Web Mağazası'ndan eklentilerinizi ekleyebilirsiniz. Bu özelliği Android tabanlı olarak geliştirilen diğer internet tarayıcıları sağlayamamaktadır.
Bu tarayıcının başında, XDA Developpers sitesinde bulunan Arnaud42 tarafından geliştirilmektedir. Kendisinin üye olduğu sitesinde genel olarak tarayıcısından bahsetmektedir.
Tarayıcının geliştirilmesine yardım etmeniz için GitHub'da kendilerine ait bir projeleri de bulunmaktadır.
İlk anlatımda da bahsettiğim gibi sizi normal olarak Google Chrome'da da gördüğünüz özellikler ve ana sayfa karşılayacaktır. Fakat daha iyi bir şekilde göz atarsanız daha fazla özellik desteklediğini görebileceksiniz. Genel olarak özelliklerine bakacak olursak:
  • Varsayılan reklam engelleyicisi ile hem reklamları hem de pop-up reklamlarını engelleyebilme özelliği
  • İzleme korumasında Chrome'dan daha başarılı olması
  • Eklenti desteği
  • Otomatik çeviri özelliği
Reklam engelleme kısmında gayet başarılı bir şekilde işliyor. Şu ana kadar kullandığımda engelleyemediği reklamlara rastlayamadım. İsterseniz aşağıda bulunan sürprizbozanlardaki görsellerden yararlanarak daha fazla ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Uygulama açıldığında direkt olarak sizi ana sayfaya atacak ve varsayılan olarak haberler göstermeye çalışacaktır. En çok kullanılan siteleri kaldırmak için üzerine basılı tutarak "x" işaretine basabilir ve haberleri kapatmak için de "x" işaretine tıklayabilirsiniz. Bu sayede temiz bir ana ekran oluşacaktır.
Ana_sayfa.jpg
Ana ekranı ayarladıktan sonra en önemli özelliği olan "Eklentiler" kısmına gelebilirsiniz. Seçenekler kısmından gelen ekranda "Eklentiler" bölümünü bulup üzerine tıklayabilir ve eklentilerinizi isterseniz Chrome Web Mağazası'ndan isterseniz de geliştirici modunu kullanarak ekleyebilirsiniz.
Eklenti.jpg

Chrome_Web_Store.jpg

Gelistirici.jpg
Örnek olarak Chrome Web Mağazası'ndan Dark Reader eklentisini indirmeyi deneyebilirsiniz.
Web_Store.jpg

Ardından Dark Reader'ı seçip "Chrome'a ekle" diyebilirsiniz. Eklediğinizde seçenekler kısmına gelip en aşağıya bakmanız gerekmektedir. Eklenti eklendiği takdirde otomatik olarak etkinleşecektir.
Dar_nasıl.jpg

Eklentiler seçeneğine gelip ayrıntılarına da bakabilirsiniz.
Gorunum.jpg
Eklenti eklemek gerçekten işe yarıyor mu diye düşünebilirsiniz. Buna cevap olarak "evet" diyebilirim. Özellikle başka bir reklam engelleyicisi bile ekleyebilirsiniz. Dark Reader'dan devam edecek olursak Wikipedia sitesine girdiğimizde kendisini belli etmektedir.
Gördüğünüz gibi Wiki'de Kiwi sayfasına da bakabilirsiniz.
Wiki_and_Kiwi.jpg
Bir diğer özelliklerinden olan çeviri özelliği her tarayıcıda bulunabilir. Fakat Kiwi şu anda dört tane çevirmen uygulamasını bünyesinde bulunduruyor. İstediğiniz sitede istediğiniz dile çevirmenizi sağlamaktadır.
Translate.jpg

Nasıl.jpg
Kendisini farklı kılan özelliklerinden ayrılacak olursak genel ayarlarına da bakabiliriz. Genel olarak Google Chrome'un ayarlarına benzemektedir. Fakat daha da fazlasını sunmaktadır.
Ayarlar.jpg
İlk olarak bizleri arama motoru seçeneği karşılıyor. Bilinen tarayıcılardan daha fazla arama motoru seçebilme imkanını varsayılan olarak sağlamaktadır.
Arama.jpg

Engines.jpg
Varsayılan olarak beyaz tema olarak geldiğini anlamışsınızdır. Kendi tem ayarlarında üç tane seçenek sunmaktadır.
  • Varsayılan beyaz tema
  • Diamond black
  • Ultra white
Bunlardan istediğinizi seçebilirsiniz.
Temalar.png

Temalarin.jpg
Gizlilik ayarlarında varsayılan olan ayarlar ile gelmektedir. İsteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Eklediğiniz eklentiler ile tarayıcınızı daha da gizli hale getirebilirsiniz.
Gizlilik.jpg

Gizliliks.jpg

Gizliliks2.jpg
Erişebilirlilik ayarlarında kendinize göre ayarlayabileceğiniz seçenekler sunmaktadır. Bu özellikler kendisini diğer tarayıcılardaki erişilebilirlilik ayarlarından ayırmaktadır.
  • Varsayılan gece modu ve ayarlama seçenekleri
  • Alt adres çubuğu
Erisebilirlilik.jpg

Erisebilirlilik2.jpg

Erisebilirlilik3.jpg
Son olarak ayarlarda daha da önceden bahsettiğim gibi çevirmen hizmetini isteğinize göre değiştirebiliyorsunuz.
Ceviri.jpg

Ceviris.jpg
Sorularınızı ve eksikliklerimi belirtebilirsiniz. Buraya kadar bu konuyu incelediğiniz için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
hCaptcha ile sitelere girebiliyor musun?

VPN açıkken Technopat'a felan giremiyorum. hCaptcha'da doğrulama yaparken resim tıkladığım anda doğrulamadan çıkıyor.
 
@Lian La-Fey, reklam ayarını da devre dışı bırakıp denemediysen, deneyebilirsin. Buna rağmen sitelere giriş yapmıyorsa, sorunun kaynağını tam olarak bilemiyorum.

hCaptcha ile Kiwi arasında uyumsuzluk söz konusu gibi gözüküyor. Zaten geliştiricisi de neredeyse bir senedir tarayıcıyı güncellemiyor. Tarayıcı güncel olsaydı, bu tarz bir sorun olmayacaktı diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı