Rehber Matematik geometriyi anlatıldığı gibi çözmüyor

UğurDündar

Picopat
Katılım
30 Haziran 2022
Mesajlar
498
Çözümler
2
Arkadaşlar bu kanalın sıfırdan TYT geometri kampı var, kamp bu. Eşlik ve benzerlik konusuna geldiğimizde ise sıkıntılar olmaya başladı yani kitaptaki sorular anlattığı gibi çözülmüyor en azından eşlik ve benzerliğe geldiğimde bunu yaşadım ileride daha büyükleri çıkar mı bilemem. 1 tanesinin fotoğrafını ekledim mesela bu soru 5, 12, 13 üçgeni diye bir yöntemle çözülüyormuş. Arkadaşlar gerçekten 15 dakika harcadım bu soruları çözmek için sonra çözümünü izlediğimde gerçekten çok sinirlendim çünkü hoca bize bu tarz üçgen bilgilerini anlatmadı. Bu arada geometrim 0 yeni yeni öğreniyorum onu eklemek isterim. Arkadaşlar ne yapacağım ben şimdi takıldım kaldım hocanın oynatma listesinin sırasında mı sıkıntı var acaba? Neredeyse her kanal eşlik ve benzerliği pisagor, hipotenüs gibi konulardan sonra anlatıyor ama bu üçgende açıdan hemen sonra anlatmış onunla mı alakalı? Kullandığım kitap kampın kitabı. Şenol hocanın alıştırmalarla geometri kampı ve kitabı var keşke buna değil de ona başlasaydım çok pişmanım. Başka kanaldan eşlik ve benzerliği izlediğimde onlar da önceden anlattıkları pisagor gibi bilgileri kullanıyorlar bu yüzden konuyu başka kanaldan izlerken de sıkıntı yaşıyorum. Sizce şenol hocanın kitabını alıp onun kampına mı başlayayım?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    33,2 KB · Görüntüleme: 108
  • 637638588667069494.png
    637638588667069494.png
    270,8 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleme:
Çok temel ve oldukça basit bir soru hocam bu. İllaki 5-12-13 kullanmayacaksanız da her köşeye açı ismi vererek çözmeyi denediniz mi? Çok fazla bir çözüm yolu ve alternatifi yok bu soru özelinde çünkü.
 
9 ve 10. videolarda dediğiniz yöntemin konusunu anlatıyor. Geometri bir bütündür o yüzden başlarda soru çözememeniz normal olabilir. Üçgenleri iyice anlarsanız bir sıkıntı yaşamazsınız pek. Kenan Kara izlemenizi de öneririm.
 
9 ve 10. videolarda dediğiniz yöntemin konusunu anlatıyor. Geometri bir bütündür o yüzden başlarda soru çözememeniz normal olabilir. Üçgenleri iyice anlarsanız bir sıkıntı yaşamazsınız pek. Kenan kara izlemenizi de öneririm.

Hocam şu temeli alıp ilk iş kenan hocayla devam edeceğim ama bana ileri seviye kalıyor şu an.

Çok temel ve oldukça basit bir soru hocam bu. İllaki 5-12-13 kullanmayacaksanız da her köşeye açı ismi vererek çözmeyi denediniz mi? Çok fazla bir çözüm yolu ve alternatifi yok bu soru özelinde çünkü.
Hocam olmuyor 5 12 13 yöntemi ile çözülüyor sadece. Ve evet soru çok çok kolay 5 saniyede bile çözerdim ama hoca bu bilgileri anlatmadı bize istersen linkini vereyim videonun.
 
Şenol Hoca Yayınları var onun sanırım temel seviye geometrisi var ordan başlayabilirsiniz. Bazı şeyleri orada es geçebiliyor YouTube hocaları çünkü okula giden herkesin en kötü ortaokuldan bileceklerini var sayıyorlar. Kaynakla anlattığı yer arasında uyum sorunu da olabiliyor yer yer ama siz hakikaten kusura bakmayın da magmadasınız hocam. 5-12-13 üçgeninde 5'in karesi 25, 12'nin karesi 144, 144+25 eşittir 169 13'ün karesine. pisagor yani bu kuraldan ziyade. mesela aynı şeyi 7-24-25, 3-4-5 gibi üçgenler de sağlar. ispatına da şöyle bakabilirsiniz merak etmeyin matematiksel değil:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu arada 2 sene önce korona dönemi okula gitmezken ben de takılmıştım Rehber Matematik'in Geometri anlatımında. En popüler hocadan ziyade sizle uyuşan öğretmenlere de bakmalısınız. Tonguç kaynakları da hakikaten kötü.
 
@UğurDündar bir videoda her şeyi öğrenmeyi beklemeyin. Dediğim gibi hiç olmuyorsa, temelinizi 0 ise komple videoları izleyip öyle testlere başlayın. Olmadı 2 kere izleyin vb.

Kendisi sıfır olduğunu belirtmiş ve hocanın anlatmadığı bilgiler ile çözemediğini söylemiş. Her şeyi öğrenmeyi beklememiş zaten. Videoya kısa bir göz attım "üçgenlerin eş olma durumları" ile ilgili bir soru bu ve o kısımda ben 5, 12, 13 ile ilgili bir bilgi görmedim.
 
1656872282961.png

Hocam kusura bakmayın tutamadım. Bu arada 9. sınıf Tonguç akıl haritaları setinde üçgen benzerliği vs. hepsi yazıyor istersen ona bir bak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı