[Rehber ]Oyun Nasıl Yapılır? #2

Oyun Nasıl Yapılır? serisine devam ediyoruz.

Oyun Nasıl Yapılır? #2: Oyun Yapmaya Başlamak​

Oyun yapmak için hangi oyun motorunu seçmeniz gerektiğinden bahsetmiştik bu rehberin konusu ise oyun yapmaya nasıl başlayacağınız olacak.

Oyun Yapmayı Öğrenmek:​

Oyun yapmaya başlamadan önce haliyle oyun yapmayı öğrenmek gerekiyor.

Oyun Motorunun Nasıl Kullanıldığını Öğrenmek:​

Şimdi oyun Motorunuzu seçtiniz diyelim. Peki oyun motorunu nereden, nasıl öğreneceksiniz? Burada zaten oyun motorunu seçerken özellikle öğrenmek için yeterli kaynak bulunup bulunmadığına dikkat edin. Ve oyun motorunu nasıl kullanacağınızı öğrenmeye başlamadan önce hangi kaynaklardan yararlanacağınızı belirleyin. Sonra o kaynakları kullanmaya başlayın ama öğrenirken öğrendiklerinizi pekiştirmek için yeni şeyler deneyin ve mantığı kavramaya çalışın. Dersleri izlerken mutlaka uygulamalı olarak izleyin derste hocanın yaptığının aynısını yapın ama arada farklı şeyler de deneyin. Farklı şeyler denemek size fazladan tecrübe kazandırır. Karşılaştığınız hataları kendiniz çözmeye çalışın ancak hiç yapamazsanız yardım alın.
Dersleri uygulamalı bir şekilde izledikten sonra ise kendi oyununuzu yapmaya başlamadan önce çeşitli başka şeyler deneyin. Sadece dersleri izleyerek öğrenemezsiniz kendi başınıza da bir şeyler yapmanız gerekiyor.

Diğer Yardımcı Programları Kullanmayı Öğrenmek:​

Burada ilk önce oyun motorunu öğrenmeye çalışın kullanacağınız diğer programları oyun motorunun temel mantığını anladıktan sonra yardımcı programların nasıl kullanılacağını öğrenin.

İlk Oyun Nasıl Olmalı:​

Adı üzerinde bu sizin ilk oyununuz ve ilk oyununuzun çok iyi olmasını beklememeniz gerekir. İlk oyununuzda iyi bir şeyler yapmaktan çok mantığı kavramaya çalışın. Ayrıca ilk oyununuzda para kazanmak gibi şeyler düşünmeyin. Yaptığınız ilk oyunun amacı sadece mantığı kavramak olsun. İlk oyununuzun özgün bir şey olmasına gerek yok halihazırda olan basit bir oyunun aynısını da yapabilirsiniz.

İlk Oyununuz:​

Yaptığınız ilk oyunu tabi ki yapan bir başkasına bakarak yapacaksınız. Ama dersleri izledikten sonra da o projenizi yeni şeyler deneyin kendiniz yapacağınız oyuna geçmeden önce farklı şeyler deneyin bir yerde sorunla karşılaşırsanız kendi başınıza çözmeyi deneyin eğer çok uğraşıp da çözemez iseniz o zaman bir yerlerden yardım alın. Kısacası mantığı kavramaya çalışın.

Kendi Yaptığınız İlk Oyununuz:​

İlk oyununuzda en çok odaklanacağınız kısım işin kod kısmı olsun. İlk oyunda görselliğe çok önem vermeyin o kadar iyi olmasına gerek yok sadece neyin ne olduğu anlaşılsın yeter. İlk oyununuza ses ve müzik koymak zorunda değilsiniz. Ama illaki koymak istiyorum derseniz de siz bilirsiniz.
Ve oyununuzu bitirdiğinizde de çevrenizdeki kişilere gösterin oyun hakkındaki fikirlerini alın ama bununla yetinmeyin ve oyununuzu tanımadığınız kişilerle paylaşın (mesela bu forumda paylaşabilirsiniz). Ve insanların size söylediklerini dinleyin, eleştirilere açık olun. Son olarak oyunu, oyunu test ettirdiğiniz insanların istekleri doğrultusunda değiştirin. İlk oyununuz o kadar kaliteli olmayacaktır ama burada edindiğiniz tecrübe ile daha ileri gidin unutmayın bu konuda yaptığınız her iş tecrübe olarak size geri döner.

Sonuç:​

Oyun yapmaya başlamak için önce oyun motoru seçin sonra ise seçtiğiniz oyun motorunu nasıl kullanacağınızı öğrenin ve ilk oyununuzu yapın. Ama ilk oyununuz ile para kazanmayı ya da müthiş bir şeyler yapmayı düşünmeyin çünkü bu sizin ilk oyununuz olacak ve o kadar iyi olmayacak. Son olarak da ilk oyununuzun size katacağı şey tecrübedir ve ne kadar çok tecrübe kazanırsanız o kadar ileri gidebilir ve o kadar iyi işler ortaya koyabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Birkaç ekleme yapayım;
- Vektör matematiği kesinlikle kavranmalı.
- Algoritma kurma becerisi.
- Kesinlikle İngilizce.
- Belli bir seviyeye geldikten sonra ekiple beraber çalışma becerisi (Buna beceri diyorum çünkü çoğu kişi bu beceriden yoksun.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı