Rehber SUPERAntiSpyware Free ile Zararlı Temizliği – Tarama Amaçlı

logo.png


Merhaba,

Bu rehberde köklü yazılımlardan olan SuperAntiSpyware yazılımının tarama amaçlı ve bazı zararlı yazılımların temizliğinde nasıl kullanılacağını anlatacağım inşallah.

Bu yazılımın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki versiyonu bulunur. Bu rehberde ücretsiz olan versiyonunun kullanımı anlatılmıştır. Rehber “Kurulum Aşamaları” ve “Tarama Aşamaları” isimli iki bölümden oluşmaktadır. Şimdi anlatıma geçelim.

SuperAntiSpyware Free indirme bağlantısı : SuperAntiSpyware Free Download

Öncelikle kurulum ardından tarama ile temizlik işlemlerine geçmeden önce Rkill ile zararlıları inaktif edin.

RKill İle Zararlıları İnaktif Hale Getirme - Technopat Sosyal

Zararlıları inaktif ettikten sonra devam edebiliriz.

A. Kurulum Aşamaları

1 – İndirdiğimiz kurulum dosyasını çalıştıralım ve “Next” kısmına basarak ilerleyelim.

Screenshot_1.png


2 – Lisans sözleşmelerini okuyup kabul ederek devam edelim.

Screenshot_2.png


3 – Burada yazılımın bilgisayarda bulunan tüm kullanıcılar ve sadece üzerinde bulunduğumuz kullanıcı arasında hangisine kurulacağı sorulmakta. Ben tüm kullanıcılara kurulmasını seçtim. İşaretlediğim kısmı ücretsiz sürüm kuracağımız için boş bırakın.

Screenshot_3.png


4 – “Next” diyerek devam edelim.

Screenshot_4.png

Screenshot_5.png




5 – Bu kısımda bildirimler veya bazı şeylerden haberdar olmanız için elektronik posta adresi isteniyor. Boş bırakıp devam edebilirsiniz. Ben boş bıraktım.

Screenshot_6.png


6 – Burada iki seçenek var. Birinci seçenek son veritabanı güncellemesinin kontrolü ile alakalı olduğundan ben ilkini işaretledim. İkinci seçenekte ise potansiyel zararlıları tanımlamaya yardımcı olmak için bazı sistem tanıları isteniyor. Gizliliği önemseyenler işaretlemeyebilir. Ben ikinci seçeneği görüldüğü üzere işaretlemedim.

Screenshot_7.png


Kurulum aşamalarımız burada bitti. Şimdi rehberimizin ikinci kısımı olan “Tarama Aşamaları” kısmına geçelim.


B. Tarama Aşamaları

1 – SuperAntiSpyware yazılımını çalıştıralım ve çıkan ekrana "Decline" diyerek devam edelim.

Screenshot_8.png


2 – Veritabanının ve güncellemelerin indirilmesini bekleyelim.

Screenshot_9.png


3 - İndirmeler yapıldıktan sonra burada yazılımın giriş arayüzü bizi karşılıyor. Birinci olarak “Scan This Computer” ve ikinci olarak “System Tools” adında iki seçenek dikkatimizi çekiyor.

Bu seçeneklerden ilki bildiğimiz tarama için olan kısım. İkinci kısımda ise birtakım onarım araçları ve SuperAntiSpyware karantinası ile SuperAntiSpyware yazılımının kendi ayarları bulunmakta. Buradaki ayarlar ile oynamamanızı ve araçları bilinçsizce kullanmamanızı tavsiye ediyorum. Yanlış yapılacak bir işlem sonucu sisteme zarar verebilirsiniz. Bu kısımla uğraşmanız durumundaki sisteminiz veya dosyalarınız zarar görürse veya maddi ve manevi olmak üzere hiçbir kaybınızdan Technopat.Net ve şahsım yine hiçbir şekilde sorumlu değildir.

İşaretlediğim veritabanı sürümü kısmından ise sürümü öğrenebilir ve altındaki “Click here to check for updates” kısmına tıklayarak veritabanını güncelleyebilirsiniz.

“Scan This Computer” diyerek devam edelim.

10.png


4 - Burada bizi tarama öncesi birtakım ayarlar karşılıyor. Önerilen ayarlarda kullanım aşağıdaki gibidir. Sistemin tamamını taratacağımız için “Complete Scan” diyerek taramayı başlatalım.

Screenshot_11.png


4 – Burada tarama başladı. Tarama işlemi bittiğinde sisteminizde birtakım zararlılar varsa bulunanlar çıkacaktır. Temizlik sonrası sistemin yeniden başlatılması gerekir.

12.png


Hepsi bu kadar.

NOT : Bu ve bu tarz araçlar ile birlikte olmak üzere güvenlik yazılımlarının birtakım yanlış tespitleri ve alarmları olabilir bu sebeple bulunanları hemen temizlemeden önce dikkatli olunuz. Tarama işlemleri bitince zararlı olduğundan emin olmadığınız tespitleri temizlemeden önce “System Tools” kısmından “Scan Logs” kısmındaki log dosyalarını Technopat Sosyal üzerindeki kod sistemi ile aşağıdaki süprizbozan içindeki anlatıma göre mesajınıza ekleyerek konu altına sorabilirsiniz.

1 – SuperAntiSpyware yazılımını çalıştırın ve “System Tools” kısmına basın.

Screenshot_14.png


2 – “Scan Logs” kısmına basın.

15.PNG


3 - İşaretlediğim yere basarak “.log” dosyasını açalım ve içindekini kopyalayalım.

Screenshot_16.png


4 – Şüphelendiğiniz tespitleri incelememiz için cevap mesajı yazma kısmına aşağıdaki gibi kopyaladığımız “.log” dosyası içini kod şeklinde eklemeniz gerekiyor. Kod kısmına basın.

Screenshot_13.png


5 - Gösterilen yere ".log" içindekileri yapıştırın ve devam et kısmına basın.

Screenshot_17.png

Not 2 : Bu yazılımı gerçek zamanlı koruma sağlayan bir AV yazılımı yanında sadece tarama amaçlı olarak kullanılması daha faydalı olacaktır.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı