Rehber uBlock Origin tavsiye edilen ayarlar

Etkili bir engelleyici: Belleği ve işlemciyi yormaz, yine de diğer popüler engelleyicilere göre binlerce daha çok filtreyi yükleyip uygulayabilir.

Eki Görüntüle 1986521









İlk olarak Opera ve Opera GX kullananlar; uzantılar sayfasından ''Arama sayfası sonuçlarına erişime izin ver'' seçeneğini işaretlesinler.

Eki Görüntüle 1353343

Eki Görüntüle 1301767

Eki Görüntüle 1301766

Eki Görüntüle 1967847

AdGuard Base filtresi, Exxen sitesinde video oynatıcısının çalışmamasına yol açıyor. Bu sorun AdGuard uzantısında yok. Ublock Origin'in eklemeler yaptığı AdGuard filtresinde yaşanıyor. Diğer uzantı geliştiricileri de, genel filtrelerde oynamalar yapabiliyor.

Sorunu çözmek için bağlantıdaki kuralı, filtrelerim kısmına kopyalayıp, değişiklikleri uygula diyerek kaydetmeniz yeterlidir.

exxen.com#@#+js(nofab)

Eki Görüntüle 1497172

Eki Görüntüle 1497166



Tavsiye ettiğim ayarlar ile Adblock testi:

Eki Görüntüle 1985203



Bazı kişiler site sahiplerinin de para kazanması gerektiğini düşünüp, reklam engelleme uzantısı kullanmıyorlar. İnternet artık güvenlik ve gizliliğinize zarar verecek seviye geldi. Antivirüs kullanmayacağım, uzantılar sitelere zarar veriyor olayını unutun. Çoğu site kalitesiz reklamlar, zararlı bağlantılar ve bazen mining gibi şeyler ile sizi sömürmeye bile çalışıyor. Bu yüzden her siteye güvenmeyerek bu tarz reklam, izleyici, zararlı engelleyen uzantılar veya uygulamalar kullanmaya özen gösterin.

YouTube Premium olarak kullanıyorum. Ona rağmen Google izleyiciler ile takip etmeye devam ediyor.

Eki Görüntüle 1302599

İnternet siteleri sizi istemenmeyen indirme, reklam veya zararlı sitelere yönlendirelebiliyor. Bu tarz uzantılar, içerisindeki fitlreler ile güvenliğinizi de sağlıyor.



Güvendiğiniz veya destek vermek istediğiniz sitelerde kapatabilirsiniz. Kapatmak istediğiniz sitedeyken uzantıya sol tıklayın. Sonra mavi renkli düğmeye tıklayın. Kapandığında bu düğme gri olarak gözükecektir. Daha sonra sağındaki yenile simgesine tıklayarak, sayfayı yenileyin. Artık o sayfada uzantı çalışmayacaktır. Bunu sonradan açabilirsiniz. Ayrıca uzantı ayarlarında ''Güvenilen siteler'' sekmesinden de hızlıca kaldırabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1302605

Eki Görüntüle 1302604



uBlock Origin açılır pencere reklamlarını engellemek içinde ayar sunuyor. Ama direkt olarak engellemiyor. Bazı sitelerde, reklam amaçlı bahis siteleri vb. tıklanma kasmak için, siz boş bir yere tıklayınca arka planda küçük sekmeler açılabiliyor. Bu reklamları engellemek için sorun yaşadığınız sitede aşağıdaki yöntemi uygulayın.

Aynı şekilde sorun yaşadığınız sitedeyken ''Bu sitede açılır pencereleri engelle'' seçeneğine tıklayın. Sonra ayarı kalıcı yapmak için kilit simgesine tıklayın. Unutmayın bu ayar site dışına açılan tüm bağlantıları engelleyecektir. Daha kapsamlı bir şey arıyorsanız Poper blocker uzantısına göz atabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1302607

Eki Görüntüle 1302606



Daha fazla filtre için bağlantıya göz atabilirsiniz. Solundaki mavi simgeye tıklayıp, sağ taraftan ''Subscribe'' diyerek listeyi ekleyebilirsiniz. Ama unutmayın kullandığınız uzantının desteklediği bir filtre olması lazım.


Copyright © Raymond Hill 2014-present
 
Son düzenleme:
Sadece ilk fotoğrafta attığınız 2 ayar işaretli değildi. Ne gibi bir + sağlıyor bu ayarlar?
 
@Freudel İnternet ortamınızdaki gizliliğinizi artırıyor. Bağlantıda detaylı açıklamalar var.

Diğer filtreler ise içerisinde reklam, izleyici, zararlı barındıran şeyleri engelliyor. Filtrelerin içeriğine yanındaki göz işaretine tıklayarak göz atabilirsiniz.

Screenshot_11.png
 
Ellerinize sağlık hocam güzel rehber olmuş bir şey sorucam mesela bende kurulumdan beri engellenen 1260 tane reklam var ve %27 gösteriyo fakat sizin resimlerde 49k ve %3 bunun nedeni nedir gözüme çarptı bi anda :)
 
Ben ara sıra tarayıcı değiştiriyorum ya da farklı uzantılara rehber çekmek için, bu uzantıları kapatabiliyorum. Uzantılar çoğu verisini tarayıcı ayarlarında, yani sisteminizde depoluyor. Sıfırlanma yaşanadığında, oradaki değerler baştan işlenmeye başlıyor. Bu yüzden ben de engellenen reklam sayısı az gösteriyor olabilir.
 
Ben ara sıra tarayıcı değiştiriyorum ya da farklı uzantılara rehber çekmek için, bu uzantıları kapatabiliyorum. Uzantılar çoğu verisini tarayıcı ayarlarında, yani sisteminizde depoluyor. Sıfırlanma yaşanadığında, oradaki değerler baştan işlenmeye başlıyor. Bu yüzden ben de engellenen reklam sayısı az gösteriyor olabilir.
Peki o %100 olunca ne oluyor biliyor musunuz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı