Rekabet Kurumu’ndan Dyson hakkında soruşturma!

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
1-3.webp

Rekabet Kurumu, Dyson Turkey Elektrikli Ürünler Tic. Ltd. Şti. hakkında yürütülen ön incelemenin tamamlanmasının ardından şirketin satış ve dağıtım uygulamalarına yönelik soruşturma açıldığını duyurdu. Kurum, Dyson’ın Türkiye’deki ürün satış süreçlerinde adil rekabeti bozabilecek uygulamalar yapıp yapmadığını ayrıntılı biçimde inceleyecek.Rekabet Kurumu’nun incelemesi neleri kapsıyor?Rekabet Kurumu tarafından gerçekleştirilen ön araştırmada elde edilen bulgular doğrultusunda Dyson’ın paralel ithalatı […]

Devamı: Rekabet Kurumu’ndan Dyson hakkında soruşturma!
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

1-3.webp

Rekabet Kurumu, Dyson Turkey Elektrikli Ürünler Tic. Ltd. Şti. hakkında yürütülen ön incelemenin tamamlanmasının ardından şirketin satış ve dağıtım uygulamalarına yönelik soruşturma açıldığını duyurdu. Kurum, Dyson’ın Türkiye’deki ürün satış süreçlerinde adil rekabeti bozabilecek uygulamalar yapıp yapmadığını ayrıntılı biçimde inceleyecek.Rekabet Kurumu’nun incelemesi neleri kapsıyor?Rekabet Kurumu tarafından gerçekleştirilen ön araştırmada elde edilen bulgular doğrultusunda Dyson’ın paralel ithalatı […]

Devamı: Rekabet Kurumu’ndan Dyson hakkında soruşturma!
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
Sonuç ne olacak acaba?

Kendileri ne üretebiliyorlar da dünya çapındaki büyük mühendislerin oluşturduğu firmaya gülünç planlar düzenliyorlar. Sonra bu ülkeye neden yatırımcı girmesin. Şu anda olanlar yapılanların farkında olunup hala mantıklı olduğunu düşünenler varsa bu ülkede onları tekrar sorgulamaya davet etmiyorum çünkü yine aynı sonuç çıkaracaklar.

Kendileri ne üretebiliyorlar da dünya çapındaki büyük mühendislerin oluşturduğu firmaya gülünç planlar düzenliyorlar. Sonra bu ülkeye neden yatırımcı girmesin. Şu anda olanlar yapılanların farkında olunup hala mantıklı olduğunu düşünenler varsa bu ülkede onları tekrar sorgulamaya davet etmiyorum çünkü yine aynı sonuç çıkaracaklar.
Mevzunun bununla alakası yok.
Apple kendi reklamını yapıp mağaza.apple diye site verebilir.

Ama Dyson, inatla her reklamında Dyson, üretcisininden doğrudan satın alın diyip kendi sitesine yönlendiriyor. Bu da sanki diğer satış platformlarında sahteleri veya garantisiz ürünler var gibi anlaşılıyor. Yurtdışında da reklam kurallarına aykırı bir durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı