Render için işlemci kaç çekirdek kullanmalı?

emir akballl

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemci i3 12100F kaç çekirdeğin kullanılması lazım. Oyunları oynarken 1 çekirdek kullanıyor her çekirdeği sıra sıra kullanıyor ama ben her çekirdeği aynı anda kullanmasını istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Render derken işlemcinin oyunu renderlamasını mı kastediyorsun yoksa 3D render anlamında mı render?

Oyunu kast ediyorsan o biraz oyuna bağlı. Atıyorum World of Warcraft için tek çekirdek performansı önemliyken, çok çekirdek kullanan oyunlar da haliyle tüm çekirdekleri kullanır.

Yok 3D anlamında diyorsan bildiğim kadarıyla birçok 3D programı render esnasında tüm çekirdekleri kullanıyor, zaten öbür türlü bir anlamı kalmıyor.

Arkadaşlar işlemci i3 12100F kaç çekirdeğin kullanılması lazım. Oyunları oynarken 1 çekirdek kullanıyor her çekirdeği sıra sıra kullanıyor ama ben her çekirdeği aynı anda kullanmasını istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

CPU'nun hangi çekirdeğini ne kadar ne nasıl kullanacağını siz yönetemiyorsunuz. İlgili uygulama yönetiyor. CPU'nun da uygulamadan gelen taleplere göre sınırları var tabii. Mesela SolidWorks'un eski versiyonları tek çekirdek kullanabiliyor.

CPU'nun hangi çekirdeğini ne kadar ne nasıl kullanacağını siz yönetemiyorsunuz. İlgili uygulama yönetiyor. CPU'nun da uygulamadan gelen taleplere göre sınırları var tabii. Mesela SolidWorks'un eski versiyonları tek çekirdek kullanabiliyor.
Amaoynadığım oyunların youtubedaki testlerinde tek çekirdek kullanılmıyor.

Oyun oynarken değil normal google chrome ekran kaydı ve facecam. Demek istediğim benim cpu her oyunda tek çekirdek kullanıyor bu değişmiyor. LoL de tek cpu Gta 5de tek cpu valorant tek cpu...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı