Resident Evil 2 oynanmadan 3 oynanırsa bir şey kaybedilir mi?

He bir de söylemeyi unuttum hikâyeyi değiştirmekte üstlerine yok tarihte ilk.

O gösterdiğin video da oyundakiyle zerre alakasız eğitim alıp gönderiyorlar oyundakiyle oradaki 1 değil bile hem Silent Hill da her şeyin bir vurgusu varken.

Gidip de şansa Bala kalan karakteri ABD ajanı yapan seriyle kiyaslamam.

Dediğin aynı konu, james ile eşinin o otele neden beraber gittikleri veya o oteli neden sevdiklerine değinmesi kadar saçma olurdu. Bahsettiğim örnek ile bizzat çelişiyor, istediğin burada Kennedy'nin 4. oyunundan önce ABD ajanının nasıl olduğu mu? Oyun hikayesinde neyi değiştircek?

Oyundakiyle zerre alakasız diyorsun ama flashback istiyorsun, senin genel olarak istediğin de bu şekilde gereksiz değinmelerde bulunması değil mi zaten?

Dediğin aynı konu, james ile eşinin o otele neden beraber gittikleri veya o oteli neden sevdiklerine değinmesi kadar saçma olurdu. Bahsettiğim örnek ile bizzat çelişiyor, istediğin burada Kennedy'nin 4. oyunundan önce ABD ajanının nasıl olduğu mu? Oyun hikayesinde neyi değiştircek?

Oyundakiyle zerre alakasız diyorsun ama flashback istiyorsun, senin genel olarak istediğin de bu şekilde gereksiz değinmelerde bulunması değil mi zaten?

O zaman eğitim aldığı kısım niye var ben niye izliyorum orijinalinde bile eğitim aldığını gösteren sahne yokken sadece umbrella yi anlatan leon vardı:D ki o leon daha çevikti bir sonraki oyunun o oyuna bir bağlantısı olmuyor bu kadar kısa ve öz ortamı değiştir modelleri farklı koy bitti zaten assetler hazır.

Gerçi ben ne desem savunacaklar kime ne anlatıyorsam :D oynanış böyle olmasa sen şu an 4 remake geç varlığından haberin olamazdı.

Re 4'ün sayesinde 5 6 oldu omuz kamerasını devre getirdi yoksa Resident Evil bile değildi de gene Allah'tan hayatta kalma var ogsinde ki hala cillop gibi remake de maşallah geçmezler diye oyunu basite kaçırtmışlar.
Nerede o ses dizaynı nerede o atmosfer yok boş.

eski görev arkadaşı olarak anlatılıyor ki bu onun hocası olmadığı anlamına gelmiyor, bu şekilde değiştiriyorlar mümkün çünkü Luis'i de Krauser'ın öldürebilmesi kadar normal, bu yüzden flashback izliyorsun. size göre sorun sadece oyunun geçmişinde bilinmeyen ama Remake'te üstüne eklenen detay, oyun içerisinde yapılan değişikliği halbuki normal karşılıyorsun. Silent Hill'de de bahsettim aynı noktaya geliyor konu. Oyunun diğeriyle bağı olmuyor diyorsun, tüm serinin birbirine tutunması kural mı? Leon karakterinin olması Umbrella'nın oluşumuyla alakalı değil. 4. oyununda Las Plagas olması ama eski serilerinde T-virus olması yüzünden oyunu kötülemek kadar saçma birşey olamaz. Bence algıda seçicilik yapıyorsun. Remake'te hikayesine daha detaylı değinilmesi neden bu kadar kötü karşılansın.

Oyunun 4. serisinden sonrakilerinin kendi konseptine tutunduğu ile alakalı yorumda bulunmadım kendine göre yorumluyorsun ilk 3 serisi başyapıttır, oyun ilk 3'te bitti, 4.de tuttundu devam ettirdiler. Ne kadar kötü olsa da 7'de bile geri diriltmişlerdi.

Ben oyuna 4. serisi ile başlamadım dostum, bir haber olmam için oyun ile yaşıt olmam gerekirdi muhtemelen. Ama dediğim gibi anladığım kadarıyla algıda seçicilik yapıyorsun, kendi türünde bir Silent Hill olmasa da sadece bu oyun içerisinde sana gerekli olan sunulan hikayelerden rahatsızlık duyuyorsun. İyi akşamlar.

eski görev arkadaşı olarak anlatılıyor ki bu onun hocası olmadığı anlamına gelmiyor, bu şekilde değiştiriyorlar mümkün çünkü Luis'i de Krauser'ın öldürebilmesi kadar normal, bu yüzden flashback izliyorsun. Size göre sorun sadece oyunun geçmişinde bilinmeyen ama Remake'te üstüne eklenen detay, oyun içerisinde yapılan değişikliği halbuki normal karşılıyorsun. Silent Hill'de de bahsettim aynı noktaya geliyor konu. Oyunun diğeriyle bağı olmuyor diyorsun, tüm serinin birbirine tutunması kural mı? Leon karakterinin olması Umbrella'nın oluşumuyla alakalı değil. 4. oyununda las plagas olması ama eski serilerinde t-virus olması yüzünden oyunu kötülemek kadar saçma bir şey olamaz. Bence algıda seçicilik yapıyorsun. Remake'te hikayesine daha detaylı değinilmesi neden bu kadar kötü karşılansın.

Oyunun 4. serisinden sonrakilerinin kendi konseptine tutunduğu ile alakalı yorumda bulunmadım kendine göre yorumluyorsun ilk 3 serisi başyapıttır, oyun ilk 3'te bitti, 4.de tuttundu devam ettirdiler. Ne kadar kötü olsa da 7'de bile geri diriltmişlerdi.

Ben oyuna 4. serisi ile başlamadım dostum, bir haber olmam için oyun ile yaşıt olmam gerekirdi muhtemelen. Ama dediğim gibi anladığım kadarıyla algıda seçicilik yapıyorsun, kendi türünde bir Silent Hill olmasa da sadece bu oyun içerisinde sana gerekli olan sunulan hikayelerden rahatsızlık duyuyorsun. İyi akşamlar.

Daha detaylı mı :D bende Aras Kargo.

7'den 70e şu serinin ekmeğini yedim ben ne sadece ben bile re toplumu bile diyor çünkü onlar bile çözdü işi hikaye yok yok nokta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bugüne kadar bir şey biliyoruz ki yok diyoruz :D re 4'te chris te olsaydı jill da olsaydı bir şey değişmezdi ortada oynanış dışında bir şey yook.

Tam 5 6 sene önce re 6 diye bir şey çıkıyor daha o abuk subuk infinte darkness yok Allah Allah adam benford diye biri önceki başkan hakkında bir şey bilinmiyor ashleyin babası diye şeyler oluyor nasıl olabilir vb gibi

Olay bitmiş gitmiş şeyi :D kaç sene sonra yapıyorlar zekaya bak sanki çok iyi bir şey yapıyorlar.

O gösterdiğin video da oyundakiyle zerre alakasız eğitim alıp gönderiyorlar oyundakiyle oradaki 1 değil bile hem Silent Hill da her şeyin bir vurgusu varken.

Gidip de şansa Bala kalan karakteri ABD ajanı yapan seriyle kiyaslamam.

Orijinal evrendeki Leon'a bile hakaret oradaki.

Sen bir düşün bakalım bu karakterler o kadar şey yaşayıp hala nasıl yeni karaktermiş gibi davranıyorlar.

orijinalinde krauser leonun hocası değildi yoldaş arkadaşiydi ve daha da bağlılardi birbirlerine remake de hocası saçma sapan hikaye vurgulamişlar herif remake de ustasına silah çekiyor kafaya bak orijinalinde leon bıçak çekiyordu aradaki fark bu

Silent Hill çöp. 2 saat oynadım baydı. RE4 tokatlar.

Bu kaçıncı seviye R?

Dostum sana orjinalinde olan flashbackin daha detaylandırılmış halini remake'te yapıldığını dün akşamdan beri söylüyorum bana konu ile alakasız hikayesi yok diyorsun türkçe kaynak atıyorsun, kamera şakası falan mısın. Hikayesinin kötü olup olmaması tartışılır ortada bir hikaye var ve seriye göre değişiklik gösteriyor diğer oyunlar kadar gayet normal bundan sen rahatsızlık duyuyorsun. Sana istenileni veriyor komple timeline'ını oynamıyorsun kitap değil bu. Yanlış oyunun ekmeğini yiyiyorsun. Günümüzde hala oyunun hikayesi ile ilgili rehberler ve teoriler ortaya atıyorlar hala bilinmeyen birçok şey var ama tek bilmiş sensin, sana Kennedy'nin timeline dahil 98'den 2037'ye kadar ki timeline'ını, geçen tüm virüs çeşitlerini atıyorum sırasıyla izle.

Tüm virüs çeşitleri

Orjinal hikayesi

Orjinal 1-3 hikayesi

Tüm seri remake dahil hikaye

Bu video ve bahsettiklerimi kabullenmek istemiyorsan diğer örnek olan oyun/oyunların evrenlerinin sequel diziliminde bu tür farklılıklarının olduğunu göstereyim;

Silent Hill P.T hikayesi (Adamın ailesini öldürdüğünü ima eder)

Tüm bağımsız SH hikayesi

SH1: Harry, Cheryl'i bulmaya çalışırken Silent Hill'deki doğaüstü olaylara karışır.

SH2: James, ölmüş karısından bir mektup alır ve Silent Hill'e gider. Hikaye, James'in suçluluk duygusu ve psikolojik sorunları üzerine yoğunlaşır.

SH3: Heather, kendi geçmişi ve tarikatın planlarıyla yüzleşir.

SH4: Townshend, apartman dairesinde sıkışır ve doğaüstü olaylarla yüzleşir. Oyun diğerlerinden daha bağımsızdır ama tarikat temasını işliyor. Diğer serilerinde ise kendi hikayelerini anlatır ve doğrudan bağlantılı değildir.

Sırası ile izlediğin zaman orjinal ile remake arasında ki hikaye farkını anlıcaksın. 4'ten sonra serinin kökünden kopması onun hikayesinin olmaması anlamına gelmiyor, birbirinden bağımsız devamlılığı olan ama temelinde hep aynı işleyen seridir Silent Hill'de olduğu gibi, enfekteleri silah ile vurup kaçtığında türünden alıkoymuyor senin iddiana göre korku oyunundan çıkıyor ama, bunu kafana göre gelip "ilk 3'te T-virus, sonrakilerinde değişik türler çıkmış, Kennedy şöyle görevlendirilmiş" gibi saçmalayarak hikayesinin olmadığını iddia edemezsin, hangi filmde/oyunda sabahın akşamına katılan hikayesini gördün sana ne fayda edicek? Oyun anlayışına göre komple RCPD'da falan geçmesi gerekiyor, 3 ile 4'ün çıkış yılları farkına bakarsan anlarsın.

Sana önerim, çok bilmişliği ve algıda seçiciliği bir kenara atıp forumun asıl amacı olan fikir alışverişine önem vermen. Bu şekilde oyun hakkında öğrenceğin çok şey olucaktır.

Bu kaçıncı seviye r?

Dostum sana orijinalinde olan flashbackin daha detaylandırılmış halini Remake'te yapıldığını dün akşamdan beri söylüyorum bana konu ile alakasız hikayesi yok diyorsun Türkçe kaynak atıyorsun, kamera şakası falan mısın? Hikayesinin kötü olup olmaması tartışılır ortada bir hikaye var ve seriye göre değişiklik gösteriyor diğer oyunlar kadar gayet normal bundan sen rahatsızlık duyuyorsun. Sana istenileni veriyor komple Timeline'ını oynamıyorsun kitap değil bu. Yanlış oyunun ekmeğini yiyiyorsun. Günümüzde hala oyunun hikayesi ile ilgili rehberler ve teoriler ortaya atıyorlar hala bilinmeyen birçok şey var ama tek bilmiş sensin, sana Kennedy'nin timeline dahil 98'den 2037'ye kadar ki Timeline'ını, geçen tüm virüs çeşitlerini atıyorum sırasıyla izle.

Tüm virüs çeşitleri

Orjinal hikayesi

Orjinal 1-3 hikayesi

Tüm seri remake dahil hikaye

Bu video ve bahsettiklerimi kabullenmek istemiyorsan diğer örnek olan oyun/oyunların evrenlerinin sequel diziliminde bu tür farklılıklarının olduğunu göstereyim;

Silent Hill P.T hikayesi (adamın ailesini öldürdüğünü ima eder)

Tüm bağımsız SH hikayesi

SH1: Harry, Cheryl'i bulmaya çalışırken Silent Hill'deki doğaüstü olaylara karışır.

SH2: James, ölmüş karısından bir mektup alır ve Silent Hill'e gider. Hikaye, James'in suçluluk duygusu ve psikolojik sorunları üzerine yoğunlaşır.

SH3: Heather, kendi geçmişi ve tarikatın planlarıyla yüzleşir.

SH4: Townshend, apartman dairesinde sıkışır ve doğaüstü olaylarla yüzleşir. Oyun diğerlerinden daha bağımsızdır ama tarikat temasını işliyor. Diğer serilerinde ise kendi hikayelerini anlatır ve doğrudan bağlantılı değildir.

Sırası ile izlediğin zaman orijinal ile remake arasında ki hikaye farkını anlacaksın. 4'ten sonra serinin kökünden kopması onun hikayesinin olmaması anlamına gelmiyor, birbirinden bağımsız devamlılığı olan ama temelinde hep aynı işleyen seridir Silent Hill'de olduğu gibi, enfekteleri silah ile vurup kaçtığında türünden alıkoymuyor senin iddiana göre korku oyunundan çıkıyor ama, bunu kafana göre gelip "ilk 3'te t-virus, sonrakilerinde değişik türler çıkmış, kennedy şöyle görevlendirilmiş" gibi saçmalayarak hikayesinin olmadığını iddia edemezsin, hangi filmde/oyunda sabahın akşamına katılan hikayesini gördün sana ne fayda edecek? Oyun anlayışına göre komple Rcpd'da falan geçmesi gerekiyor, 3 ile 4'ün çıkış yılları farkına bakarsan anlarsın.

Sana önerim, çok bilmişliği ve algıda seçiciliği bir kenara atıp forumun asıl amacı olan fikir alışverişine önem vermen. Bu şekilde oyun hakkında öğrenceğin çok şey olacaktır.

Silent Hill serisi zaten kendinden bağımsız sadece karakter isimlerini gönderme yapar o kadar homecomingden oynadığımız alex sheperdin marynin ismi sheperd olması gibi her karakterinde kendine göre sembolizmleri var o evrende.

Ve ilk oyunu farklı şekilde non Canon olsalarda shettered memories olarak anlatan oyun vardı bana göre de boştu.

Re zaten aksiyondu aksiyon olarak kalıp karakterlerin hikayesini vasatliştirarak ki hala diyorum Re'nin oynanış olmasa bugüne gelmez :D

Re serisi bitti kısa ve öz şu an paralarını yiyip öbür IP'lerde kullandılar ki iyide ettiler onimusha ve okami görünce hype etmiştim.

Re de yeni karakter getirdiler winters diye 7 de Silent Hill 2 çakması yaşansa da ilk başı cillop gibi ama sonra o da diğer Resident Evil'lardan farksız.

Wikiler bile kaynak değil artık o derece inanmıyorum şu evrenin Lore'una.

Adamlar animasyonlarda bile saçmalık yapıyor re 3 2020 yazılımı yaptılar gözlerim kör olsaydı da görmeseydim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı