Resident Evil 3 remake neden RE2 ve RE4 kadar başarılı olamadı?

YKSKURTULDUK

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle halen daha merak eden insanlar olduğu için böyle bir konu açma gereği duydum. Şunu söylemem lazım: Orijinal RE3 benim için serideki en iyi oyundur ve çocukluğum neredeyse bu seriyi oynayarak geçmiştir o yüzden size RE3 Remake'in neden başarısız olduğunu açıklayabileceğime inanıyorum.
RE3 remake cidden kötü bir oyun mu yani hiç oynanmaz mı? Sorusunu soranlarda aranızda olacaktır elbet. O yüzden ben erkenden bu sorunun cevabını vereyim. Hayır, RE3 remake kötü bir oyun değil fakat RE2 ve RE4 gibi efsane bir remake olabilecek potansiyele sahipken bu potansiyeli harcanmış bir oyun. Zaten oyunun eleştirilerinin %85'lik bir kısmını da bu oluşturuyor.
O zaman isterseniz asıl konumuza geçelim.
RE3 Remake'in başarısız olmasını birkaç maddeyle sıralayabiliriz:

1. oyunun süresi her ne kadar orijinal RE3 ile aynı olsa da çıktığı dönem için çok kısa diyebileceğimiz bir süresi var. İlk oynayışınızda en fazla 7 saatte bitirebileceğiniz bir uzunlukta.

2. oyunda birçok kesilen mekan ve özellik var. Bu kesilmiş içerikleri şöyle sıralayabiliriz:
Clock Tower, raccoon park, cemetery, Dead factory, grave digger isimli boss, oyun içi seçimler, kostümler ve mercenaries isimli mini oyun. Şimdi bu kadar çok mekan ve özelliği kesip üstüne onların yerini alabilecek güzel şeyler çok fazla eklemedikleri için oyun bayağı eleştirildi.

3. şimdi burada söyleyeceğim şey bana kalırsa oyunun en büyük 2. eksiğidir. Raccoon şehri sokakları olması gerekenden çok daha küçük. Bunu size şöyle anlatabilirim: Orijinal RE3 ile remake dediğim gibi süre olarak aynılar yani ikisi de ortalama 5-7 saat arasında bitiyor. Orijinal RE3'ün 5 saatlik gameplay'nin 3,5 saati raccoon şehri sokaklarında geçerken RE3 Remake'in ise sadece 1, 5-2 saatlik bir kısmı raccoon şehri sokaklarında geçiyor. Yani sokakların neredeyse %45-50'lik bir kısmı kesilmiş durumda. Grafikleri ve oynanışı bu kadar iyi olan bir oyunda ben şehir sokaklarında daha fazla gezilmesini isterdim. Çünkü RE3 remake özellikle bahsettiğim bu ilk 1, 5-2 saatlik kısımda gayet iyi ilerliyor. Şehir sokaklarında geziyorsunuz, loot yapıyorsunuz, yeni eşyalar ile açamadığınız yerleri açıyorsunuz. Ama sonrasında oyun çok hızlı bir şekilde şehir kısımlarını geride bırakıyor ve sizi doğrudan kapalı alanlara sokuyor.

4. ve oyunun en büyük eksiğine geldik. Aranızda orijinal RE3'ü oynayanlar eminim vardır. Sizce orijinal RE3'ün şehir sokakları dışında unutulmaz yapan şey neydi? Tabii ki de nemesıs. Orijinal oyunda nemesis gerçekten çok korkutucu bir Stalker düşmandı. Hatta oyun dünyasında Stalker düşmanların popülerleşmesini sağlayan bossların başında gelir. Nemesis orijinal oyunda gerçekten nereden ne zaman geleceği bilinmeyen, girdiğiniz bir odaya bir anda dalabilen bir düşmandı ve onu efsane yapan şeylerde bunlardı. Fakat remake kısmına geldiğimizde burada nemesis faktörünün potansiyeli neredeyse hiç kullanılmamış. Hatırlarsanız üst kısımda Remake'in ilk 1, 5-2 saatlik kısmı gayet iyi demiştim. İşte bunu dememin bir diğer sebebi de Nemesis'in sizi sadece oyunun bu ilk 1, 5-2 saatlik kısmında tıpkı orijinali gibi kovalaması. Oyunun belirli bir yerine geldikten sonra nemesis neredeyse hiç karşınıza çıkmıyor. Sadece belirli ara sahnelerde gelip hemen 1-2 dakika sonra geri gidiyor. Eğer remake sadece bu dediğim şeyi doğru düzgün yapsaydı diğer eksikler gene affedilebilirdi. Ama Nemesis'te bu oyundan böyle nasibi aldığı için insanlar doğal olarak oyunu daha da eleştirdi.

Umarım güzel anlatabilmişimdir. Konuya başlamadan önce en başta belirttiğim gibi RE3 remake bu kadar eksiğine rağmen kötü bir oyun değil. Alınıp oynanabilecek bir oyun. Fakat efsane olma potansiyeline sahipken bu potansiyelin görmezden gelinmesi oyunu büyük bir hayal kırıklığı haline getirdi. Hatta kısaca şöyle söyleyebiliriz: Oyunun 1, 5-2 saatlik kısmı gayet iyi ilerliyor fakat sonrası çok aceleye getirilmiş gibi ilerliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nemesis'i rezil hale getirmişlerdi ve ayrıca oyun çok kısaydı. İlk oynayışımda 4.49 saatte bitirmiştim. RE2 remake oyununun aksine geçen mekanlar çok saçma dizayn edilmişdi. Sokaklardaki dizayn çok saçmaydı bence. Haritasını da beğenmemiştim.

Oyunun bence süresinden çok kesilmiş olan içerikleri daha önemli. Çünkü orijinal RE3'te aşağı yukarı o kadar sürüyordu. O yüzden oynarken ben süreye çok takılmadım. Beni sinir eden şey sokakların orijinal oyuna kıyasla daha küçük yapılması ve Nemesis'in oyunun bir kısmından sonra neredeyse hiç adamakıllı kullanılmaması.

Yok gayet de kötüydü gözleri kör mü 8 için aceleye getirmeselerdi kimse onlara hemen remake yapin demedi 8 için araya koyalım dedi ne oldu şimdi adamlar yıllar sonra gelmesiyle gene seriyi mahveden bir yazılım yaptı 6'dan bile kötü.

Hayır ne oldu 8 çıktı da şimdi ne oldu gariban yazılıma oldu hataları telaffuz edebilecek mi sonraki remakeler sonraki oyunlar hayır edemicekler.

Basbaya abi biz 2 remake yaptık hadi 8 çıkana kadar 3 yazılımını araya sokak da kaar edek.

Ki bu adamlarin kaderleri bir oyunu yaptıktan sonra sonraki oyunları otomatik berbat yapıyorlar öyle bir huylari var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250124-202137.png
    Screenshot_20250124-202137.png
    521,3 KB · Görüntüleme: 24
Yok gayet de kötüydü gözleri kör mü 8 için aceleye getirmeselerdi kimse onlara hemen remake yapin demedi 8 için araya koyalım dedi ne oldu şimdi adamlar yıllar sonra gelmesiyle gene seriyi mahveden bir yazılım yaptı 6'dan bile kötü.

Hayır ne oldu 8 çıktı da şimdi ne oldu gariban yazılıma oldu hataları telaffuz edebilecek mi sonraki remakeler sonraki oyunlar hayır edemicekler.

Basbaya abi biz 2 remake yaptık hadi 8 çıkana kadar 3 yazılımını araya sokak da kaar edek.

Ki bu adamlarin kaderleri bir oyunu yaptıktan sonra sonraki oyunları otomatik berbat yapıyorlar öyle bir huylari var.
Aga gene mi sen? Hoşgeldin. Senin için kötü olabilir herkesin fikri farklıdır. Benim için bu oyun çok büyük bir hayal kırıklığı. Ama RE6, Operation raccoon city gibi oyunlardan kat kat daha iyi. Tabii bu benim düşüncem.

Aga gene mi sen? Hoş geldin. Senin için kötü olabilir herkesin fikri farklıdır. Benim için bu oyun çok büyük bir hayal kırıklığı. Ama RE6, operation raccoon City gibi oyunlardan kat kat daha iyi. Tabii bu benim düşüncem.

Operasyon rakun şehri non Canon zaten o kadar eleştiri aldı ki Steam'den hatta bir sürü yerden satıştan kaldırıldı (anca korsan indirilir)

Batman öldürürsek kafasını zamanında Capcom da bu oyunda denediydi.

Operasyon rakun şehri non Canon zaten o kadar eleştiri aldı ki Steam'den hatta bir sürü yerden satıştan kaldırıldı (anca korsan indirilir)

Batman öldürürsek kafasını zamanında Capcom da bu oyunda denediydi.
Non canon olduğunu biliyorum zaten. Ben yukarda 3 Remake'in bu oyunlara kıyasla daha iyi olduğunu düşündüğümü söyledim sadece.

Non Canon olduğunu biliyorum zaten. Ben yukarıda 3 Remake'in bu oyunlara kıyasla daha iyi olduğunu düşündüğümü söyledim sadece.

6'dan daha kötü re 6 da sırf leon chris vs sini kim alır diye bir mubasaka yapılan bir oyun kaç karakter var leon 1 chris 2(bu senaryo leondan daha iyi) jake 3 ada 4

Re 3 yazılımını da koy oldu 5 bir fark yok sanki 6'nin içine jill DLC'si koymuşlar da onu oynuyorsun ikisi de esit.

Biri yeni IP en kötü oyunları

Diğeri en iyi oyunlarının en kötü yeniden yapımı IP'si sonuç ikisi de aynı taş aynı hamam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı