Resident evil 4 remake, dünya çapında 9 milyon adet sattı

Resident Evil 9'un serinin orijinal oyunları ile meydana gelmiş olan temel hayran kitlesini memnun edebilmesi için sızıntılarda olduğu gibi açık dünya ve aksiyon formülüne sahip olması değil, olmaması ile gerçek bir survival horror deneyimi sunabilecek olması eşliğinde çıkış yapıyor olacak olması gerekiyor. Aksiyon ifadesinden ''asla olmamalı'' anlamı çıkartıyor olan kişiler için ekstra bir dipnot geçmek gerekiyor ise aksiyonun serinin orijinal oyunlarında ve Resident Evil 2 Remake'te olduğu gibi sınırlı sayıda olan düşman ve sınırlı sayıda olan kaynak yapısı eşliğinde kullanılması yerine kaçılması gerekiyor olan bir gerilim eşliğinde olan bir aksiyon faaliyetine yeni ana Resident Evil oyunun da bir ''survival horror'' oyunu olarak ifade edilebimesi için sahip olabilmesi gerekiyor.

Bahsetmiş olduğum açık dünya ve yüksek dozlu aksiyon yapısından arındırılmış olan ana bir Resident Evil oyunu konusuna Capcom daha az satış rakamı ve daha az gelir elde edebileceği için olumlu bir şekilde yanıt vermiyor. Ne yazık ki yeni nesil her oyunda açık dünya ve aksiyonun olması gerektiği yeni nesil oyuncular için ''olmazsa olmaz!'' olarak ifade ediliyor olduğu için her oyuna sokuşturulmaya çalışılıyor olması eşliğinde oyun sektörü için nitelikli oyunlar kounusunda bir nevi bir ''kabus'' anlamı barındırıyor.

2026'da çıkış yapacak ise 6 yıl sonra çıkış yapacak olan yeni ana Resident Evil oyununun bu kadar gecikmiş olması geliştirici ekibin Tom Henderson'ın onaylamış olduğu sızıntılarda olduğu gibi açık dünya formülü üzerinde çalışıyor olmasına kuvvetli bir şekilde işaret ediyor. Linear yapıda olan ve survival horror türünün matematiksel olarak sınırlı değerlerini içeriyor olan yeni bir ana oyunun bu kadar gecikebilmiş olması mümkün değil.

@xakiran bu dediğiniz formülün olması gerektiğini ben de düşünüyorum. RE2 Remake formülünü oldukça severim de zaten fakat open worldün iyi dizayn edilirse ama seriye iyi gidebileceğini de düşünmüyor değilim. Ben biraz daha oyun ortaya çıksın bakalım kafasındayım. Fazla negatif veya fazla pozitif olmak için pek bir sebep yok elde şu anda. Oyunun kendisi ortada yok. Yorum yapacak materyal de pek yok.

Benim umudum biraz daha ana içeriğin lineer kısımlarda geçeceği, fakat yan içeriğin önceki oyunlardan daha açık alanlarda geçeceği yönünde. Bakarız artık.

Capcom'un her zaman denediği bir şey vardır önceki oyun ne kadar kaar ederse sonraki oyunun kaderini bozar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu fragman bile bambaşka bir hal alacaktı ve ben hala saçma buluyorum soykırım yüzünden oyun bu oyun daha da klişe hale geldi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlar hepsi rafa kalktı neden mi sırf 4 çok kazandığı için.

Şimdikinden bambaşka re 5
Ben de RE9 da ne deniyeceklerse olay basit 7'nin yapımcısı yok FPS yok böyle olacak dedi de o sızıntılarla dediklerinin zerre alakası yok bir kere? 9' tutsun tutmasın ben gene de gömeceğim.

Korku oyunu oyniyacaksanız gidin outlast oynayın re 2 remake gerçekten güzel oyun fakat bir süre sonra zombileri vurmak anlamsız oluyor toplamda 4 tane falan patron savaşı var fakat hepsi aynı bir süre sonra maraton a dönüyor ilerle mermi bul bir iki zombiye ateş et silahlarımızı doğru düzgün kullanamıyoruz bile bir kere benim bir shooter oyunundan beklentim atış hissi düşman çeşitliliği mekan dizayni bunlar temelde olmasi gerekenler özen gösterilmesi gereken şeyler ise silah çeşitliliği sıkıcı olmayan patron savaşları ödül sistemi akıcı animasyonlar bunlar shooter oyunlarinda olması gerekenler bu saydiklarim shooter kismiydi korku kısmı ise ilk olarak müzikler ve ölme korkusu bunlarin üstüne korkunç düşmanlar olmalı davranışları hızlı olmalı yavaş hareket eden fakat hızlı saldırı yapan kolay ölen ama geren çeşitli düşmanlar olmali neyse residen evil serisi bunu 4. Oyunda çok güzel yakaladı tabikide eksileri vardi fakat oynanişi sayesinde bunu fark edemiyorduk mesela 7. Oyun korkuyu çok iyi hissettiriyor fakat silah çeşitliliği yok düşmanlar neredeyse aynı mekan tasarimlari üst düzey 8. Oyunda ise daha çok aksiyon odakli fakat aksiyonu yetersiz ama oyunu bitirince tekrar oynama isteği oluyor. Ha bunlar oyun kötü demek değil hepside taş gibi oyunlar fakan kitlesi ikiye ayrılmış durumda bir kesim korku tarafina odaklanilmasini istiyor bir diğer kesim ise böyle devam etmesini. Bence böyle devam etmeliler zaten bakıldığında her yeni oyun iki kesimide tatmin ediyor bence en iyi oyun 4. Oyun (OG ve remake) ben resident evil ile 4. Oyun ile taniştim ve Ondan sonra bütün oyunlarini oynadim ve hic bir oyunlari 4. Oyun kadar benimsetemedim. Neyse arkadan birinin kovalamasini isteyen outlast oynasin

Korku oyunu oynayacaksanız gidin Outlast oynayın re 2 remake gerçekten güzel oyun fakat bir süre sonra zombileri vurmak anlamsız oluyor toplamda 4 tane falan patron savaşı var fakat hepsi aynı bir süre sonra maraton a dönüyor ilerle mermi bul bir iki zombiye ateş et silahlarımızı doğru düzgün kullanamıyoruz bile bir kere benim bir shooter oyunundan beklentim atış hissi düşman çeşitliliği mekan dizayni bunlar temelde olmasi gerekenler özen gösterilmesi gereken şeyler ise silah çeşitliliği sıkıcı olmayan patron savaşları ödül sistemi akıcı animasyonlar bunlar shooter oyunlarinda olması gerekenler bu saydiklarim shooter kis miydi korku kısmı ise ilk olarak müzikler ve ölme korkusu bunlarin üstüne korkunç düşmanlar olmalı davranışları hızlı olmalı yavaş hareket eden fakat hızlı saldırı yapan kolay ölen ama geren çeşitli düşmanlar olmali neyse residen evil serisi bunu 4. oyunda çok güzel yakaladı tabii ki de eksileri vardi fakat oynanişi sayesinde bunu fark edemiyorduk mesela 7. oyun korkuyu çok iyi hissettiriyor fakat silah çeşitliliği yok düşmanlar neredeyse aynı mekan tasarimlari üst düzey 8. oyunda ise daha çok aksiyon odakli fakat aksiyonu yetersiz ama oyunu bitirince tekrar oynama isteği oluyor. Ha bunlar oyun kötü demek değil hepside taş gibi oyunlar fakan kitlesi ikiye ayrılmış durumda bir kesim korku tarafina odaklanilmasini istiyor bir diğer kesim ise böyle devam etmesini. Bence böyle devam etmeliler zaten bakıldığında her yeni oyun iki kesimide tatmin ediyor bence en iyi oyun 4. oyun (og ve remake) ben Resident Evil ile 4. oyun ile taniştim ve ondan sonra bütün oyunlarini oynadim ve hiçbir oyunlari 4. oyun kadar benimsetemedim. Neyse arkadan birinin kovalamasini isteyen Outlast oynasin.

Tamam o zaman sen de CoD oyna.

4 Remake'de de köylüler birbirinin aynısı aynı adamlar domuzlar aynı zealotlar da aynı askerler de aynı. Hepsi birbirinin aynısı 4 aksiyon 2 gerilim 7 gerilim 8 aksiyon birbirlerinin kopyaları.

Köydeki brute ada da var bosslar dışında aynısı.

Serinin hiçbirinde oynanış yeniliği bulunmamakta insan bir şeyi hep yapınca suyu çıktığı gibi.

Son düzenleme:
Aa tamam sakin olalım biraz sert yazdığımı yeni fark ettim. Ben demek istediğim oyunun türü belli huyu suyu belli iyide ilerliyor fakat 4. Oyunun hissi ayrı mesela tüccarı her Gördüğümde heyecanlanırdım çünkü her seferinde yeni bişeyler eklenirdi oyunu bitirdiğimde kaydin üstüne tekrar bitirirdim Tekrar ve tekrar yani bir amaç olması lazım çünkü bir bitirirsin iki bitirirsin üçüncüye bayar bu oyunlar COD gibi oyunlar değil fakat COD gibi sürdürülebilir yapmaları lazım zaten ufak hata güncellemeleri haric bir güncelleme gelmiyor yenilik yok bir süre sonra bayiyor re 2 6 kere bitirdim fakat artik bir amaç yok ayni şeyler tekrar ediyor oynanış güzel teması harika ben bu temadan kopmak istemiyorum fakat bir yandan neden halaa oynuyorum diyorum 4. Oyunu ise 20 kere falan bitirdim yine bitiririm çünkü harita büyük ve çeşitli ama dediğiniz gibi korku yok biz büyüdük diyemi yoksa oyun kötü diyemi anliyamadim ama yinede oynattırıyor düşman vurmasi zevkli 2. Oyunda düşmanları fazla vuramıyorsun onunda temasi için oyniyorum bence 9. Oyunu güzel yapacaklar hem aksiyonu hem korkuyu yaşatacaklar gibi mesela arkadan birinin kovalamasi yerine birinin sizi izliyor olmasi çok korkunç geliyor CAPCOM a güveniyorum bence her iki kesimide memnun edecekler ama umarım tek bitirimlik bir oyun yapmazlar oynanış sunan bir oyun yaparlar

4 Remake'de de köylüler birbirinin aynısı aynı adamlar domuzlar aynı zealotlar da aynı askerler de aynı. Hepsi birbirinin aynısı 4 aksiyon 2 gerilim 7 gerilim 8 aksiyon birbirlerinin kopyaları.

Serinin hiçbirinde oynanış yeniliği bulunmamakta insan bir şeyi hep yapınca suyu çıktığı gibi.
Hepsi oldukça farklı oyunlar. RE7 lineer bir gerilim, RE8 metroidvaniamsı bir harita ile gerilim, RE2 ise 8 gibi metroidvania haritalarına ufaktan sahip ama biraz daha çizgisel bir deneyim sunuyor. 4 ise bir aksiyon oyunu.

Düşman çeşitliliği 4 Remake için benim de eleştirdiğim konulardan biri. Fakat bu saydığımız 4 oyun da oldukça farklı oyunlar.

Ayrıca CoD ile RE4'ün de pek alakası yok. RE5 biraz, RE6 tamamen TPS aksiyon oyunu denebilir. Fakat 2, 4, 7 ve 8 için böyle bir durum yok.

Ben serinin 8 ve 2 Remake gibi bir yoldan gitmesini istiyorum. Metroidvania harita yapısına sahip, hafif korku ögeli ama korkudan çok hayatta kalma korkusu veren bir oyun isterim.

2. oyundaki korkuyu düşmanların ölmemesinden ve cephane azlığından verdiler 2. Oyun gibi bir oyun çıkaracaklarına hiç çıkarmasinlar daha iyi 7. Oyundaki gibi saf şekilde vermeleri lazım korku aksiyon hayattakalma turunde en ideal olan 7. Oyun ama onunda kötü yanı düşman çeşitliliği olmamasi demek istediğim kuru bir oynanış sunmamaları lazım RE serisi aksiyonlu korku oyunlari ile tanindi fazla aksiyona girince çuvalladı fazla korkuya yönelirse yine çuvallayacaklardır bide RE serisi hiçbir oyuna benzemeyen bir seridir aksiyon RE serisinin doğasinda var 7. oyun korku oyunuydu 8. Oyunda yine aksiyona kaydilar korku arka planda kaldı fakat hikayesi ile etkiledi bizi tüm seriye kopya demen zaten oyundan anlamadığını gösteriyor seri ile 7. Oyundan sonra tanıştıysanız 9. Oyun zaten size güzel gelmeyecektir

2. oyundaki korkuyu düşmanların ölmemesinden ve cephane azlığından verdiler 2. Oyun gibi bir oyun çıkaracaklarına hiç çıkarmasinlar daha iyi 7. Oyundaki gibi saf şekilde vermeleri lazım korku aksiyon hayattakalma turunde en ideal olan 7. Oyun ama onunda kötü yanı düşman çeşitliliği olmamasi demek istediğim kuru bir oynanış sunmamaları lazım RE serisi aksiyonlu korku oyunlari ile tanindi fazla aksiyona girince çuvalladı fazla korkuya yönelirse yine çuvallayacaklardır bide RE serisi hiçbir oyuna benzemeyen bir seridir aksiyon RE serisinin doğasinda var 7. oyun korku oyunuydu 8. Oyunda yine aksiyona kaydilar korku arka planda kaldı fakat hikayesi ile etkiledi bizi tüm seriye kopya demen zaten oyundan anlamadığını gösteriyor seri ile 7. Oyundan sonra tanıştıysanız 9. Oyun zaten size güzel gelmeyecektir

2. oyundaki korkuyu düşmanların ölmemesinden ve cephane azlığından verdiler 2. oyun gibi bir oyun çıkaracaklarına hiç çıkarmasinlar daha iyi 7. oyundaki gibi saf şekilde vermeleri lazım korku aksiyon hayattakalma turunde en ideal olan 7. oyun ama onunda kötü yanı düşman çeşitliliği olmamasi demek istediğim kuru bir oynanış sunmamaları lazım re serisi aksiyonlu korku oyunlari ile tanindi fazla aksiyona girince çuvalladı fazla korkuya yönelirse yine çuvallayacaklardır bir de re serisi hiçbir oyuna benzemeyen bir seridir aksiyon re serisinin doğasinda var 7. oyun korku oyunuydu 8. oyunda yine aksiyona kaydilar korku arka planda kaldı fakat hikayesi ile etkiledi bizi tüm seriye kopya demen zaten oyundan anlamadığını gösteriyor seri ile 7. oyundan sonra tanıştıysanız 9. oyun zaten size güzel gelmeyecektir.

2. oyundaki korkuyu düşmanların ölmemesinden ve cephane azlığından verdiler 2. oyun gibi bir oyun çıkaracaklarına hiç çıkarmasinlar daha iyi 7. oyundaki gibi saf şekilde vermeleri lazım korku aksiyon hayattakalma turunde en ideal olan 7. oyun ama onunda kötü yanı düşman çeşitliliği olmamasi demek istediğim kuru bir oynanış sunmamaları lazım re serisi aksiyonlu korku oyunlari ile tanindi fazla aksiyona girince çuvalladı fazla korkuya yönelirse yine çuvallayacaklardır bir de re serisi hiçbir oyuna benzemeyen bir seridir aksiyon re serisinin doğasinda var 7. oyun korku oyunuydu 8. oyunda yine aksiyona kaydilar korku arka planda kaldı fakat hikayesi ile etkiledi bizi tüm seriye kopya demen zaten oyundan anlamadığını gösteriyor seri ile 7. oyundan sonra tanıştıysanız 9. oyun zaten size güzel gelmeyecektir.

Anlamadığımı mı re serisi orijinal bile değil:D alone in the Dark'in ekmeğini yiyor şu an.

Re serisinin tek marifeti 4.oyundu gerisinde de battı gitti nokta.

Anlamadığımı mı re serisi orijinal bile değil:D alone in the Dark'in ekmeğini yiyor şu an.

Neyse bekleyip göreceğiz sohbet için teşekkürler ❤️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı