Resident Evil 9'un çıkış tarihi yakın değil gibi gözüküyor

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru
Makaleler
65
Birtakım söylentilere göre geliştirilme sürecinde olduğu söyleniyor ancak söylentilere göre oyunun çıkış tarihi yakın değil. Bazı iddialar, the Games awards etkinliğinde duyurulacağını söylüyordu ancak bu etkinlikte oyun duyurulmadı ve 2024'te de bu oyunun çıkışını yapmayacağı söylenebilir. Resident Evil serisinden sık sık bilgi sızdırmasıyla bilinen dusk Golem'e göre Resident Evil 9'un geçtiğimiz yaz duyurulması bekleniyordu fakat oyun ertelendiği için de bu duyuru da ertelenmiş oldu ve bu erteleme de küçük çaplı değil gibi gözüküyor. Oyunun GTA 6'dan önce çıkması gerekiyor diye düşünüyorum çünkü GTA 6, uzun süredir beklendiği için çıktığı gibi oyun piyasasındaki tüm dikkatleri kendine çekeceği için tüm oyuncuların, odak noktası o olacaktır.

Birtakım söylentilere göre geliştirilme sürecinde olduğu söyleniyor ancak söylentilere göre oyunun çıkış tarihi yakın değil. Bazı iddialar, the Games awards etkinliğinde duyurulacağını söylüyordu ancak bu etkinlikte oyun duyurulmadı ve 2024'te de bu oyunun çıkışını yapmayacağı söylenebilir. Resident Evil serisinden sık sık bilgi sızdırmasıyla bilinen dusk Golem'e göre Resident Evil 9'un geçtiğimiz yaz duyurulması bekleniyordu fakat oyun ertelendiği için de bu duyuru da ertelenmiş oldu ve bu erteleme de küçük çaplı değil gibi gözüküyor. Oyunun GTA 6'dan önce çıkması gerekiyor diye düşünüyorum çünkü GTA 6, uzun süredir beklendiği için çıktığı gibi oyun piyasasındaki tüm dikkatleri kendine çekeceği için tüm oyuncuların, odak noktası o olacaktır.

Yeni oyunlardan tek beklentim düzgün ve oynanabilir çıkması, 1 yıl erkenden çıkarıp buglarla dolu bir oyun oynatacaklarına 1 yıl geç çıkarıp adamakıllı övülecek oyun çıkarırlar umarım.

Böyle olacağı belliydi, zaten 2025'te çıkacaksa bu sene trailer görmemiz lazımdı, bunun yanında 2025 oyun senesi, eğer yanlış bir zamanda çıkartılırsa hype'i fazla sürmezdi zaten.

@S.Ganacci, 2025'te çıkacak olsaydı bence tanıtırlardı ya. 2025 içerisinde görmek zor.

@S.Ganacci, 2025'te çıkacak olsaydı bence tanıtırlardı ya. 2025 içerisinde görmek zor.
Bence 2025'te çıkar hocam aradan çok vakit geçti. Farklı birşey yaptıkları ortada ama bu kadar büyük birşey yapacaklarını da sanmam. RE4 remake çıkalı 2 sene olacak bu martta. Senede bir çıkartıyorlar normalde. 2025 bittikten sonra oyunu çıkartırlarsa 3 sene civarı olur bu da RE oyunları için çok fazla. Ayrıca Capcom şuanda eski serilerinden birinin yeni oyununu duyurdu o da 2025'te çıkacak. Bence RE gibi bir markayı çok eskiden popüler olan başka bir markanın önüne koymazlar şuanda. Çok satacağı kesin çünkü.

Bu saatten sonra 2025’in ilk dönemi haricinde çıkamayacak olan bir oyun ile ilgili bir duyuru gelebileceğini söyleyebilmek pek mümkün değil.

Erteleme konusu aynı zamanda 9. oyunun nasıl geliştirilmiş olduğu ile ilgili bir ipucu veriyor. Capcom’un 9. oyunu açık dünyaya çevirmeye çalışıyor olması gibi sızıntıların bu sayede tamamen doğru olduğunu söyleyebilmek mümkün kalıyor.
Zaten seride uzun bir aradan sonra gelmiş olan survival horror ile ilişkilendirilebilecek iki Ethan Winters temelli oyun eşliğinde artık Ethan Winters hikayesi ile de devam edilmeyeceği için 9. oyunun bir survival horror deneyimi sunabileceği konusunda bir şey söyleyebilmek mümkün bile değil.
Resident Evil 9 bu türün manyak seviyesinde hayranı olan birçok kişi gibi benim kişisel açımdan da çıkıp çıkmayacağı tamamen önemsiz bir yapım olarak kalıyor.

Son düzenleme:
Bu saatten sonra 2025’in ilk dönemi haricinde çıkamayacak olan bir oyun ile ilgili bir duyuru gelebileceğini söyleyebilmek mümkün değil.

Erteleme konusu aynı zamanda 9. oyunun nasıl geliştirilmiş olduğu ile ilgili bir ipucu veriyor. Capcom’un 9. oyunu açık dünyaya çevirmeye çalışıyor olması gibi sızıntıların bu sayede tamamen doğru olduğunu söyleyebilmek mümkün kalıyor.
Zaten seride uzun bir aradan sonra gelmiş olan survival horror ile ilişkilendirilebilecek iki Ethan Winters temelli oyun eşliğinde artık Ethan Winters hikayesi ile de devam edilmeyeceği için 9. oyunun bir survival horror deneyimi sunabileceği konusunda bir şey söyleyebilmek mümkün bile değil.
Resident Evil 9 bu türün manyak seviyesinde hayranı olan birçok kişi gibi benim kişisel açımdan da çıkıp çıkmayacağı tamamen önemsiz bir yapım olarak kalıyor.
RE4'ün fragman da benzer vakitlerde çıkmıştu galiba hocam. Zaten RE4 remake direkt mart sonunda çıkmıştı. RE9'u da o vakitlerde görmemiz mümkün. Ama bu açık dünya zırvası yüzünden belki 2025'in ortalarında çıkartırlar oyunu. RE4 veya RE8'den büyük bir açık dünya görmek istemiyorum şahsen. İkisinin haritalarının büyüklüğü gayet yeterliydi. Ama bana kalırsa oyunun bu kadar gecikmesinin sebebi Capcom'un hem yeni Monster Hunter oyunu yapması hem de adını hatırlayamadığım bir başka eski serisine yeni bir oyun yapmasından dolayı. Bu arada Dead Rising'e de Remaster falan yaptılar o yüzden bu kadar gecikti bence. RE9'daki içeriğin diğer RE oyunlarından fazla olacağını da düşünürsek sanırım bu kadar gecikmesi normal. Metacritic sayfası açılmış bir oyunun çok uzakta olduğunu düşünmüyorum en kötü ihtimalle bu yaz çıkar bana kalırsa.

Oyunlar ertelensin de yeter ki iyi ve düzgün çıksın falan diyoruz da şu konunun yorumlarına uzaktan bakınca en ufak bir erteleme haberinde(Ki ortada resmi bir açıklama da yok, sadece iddia) bile hemen karamsarlık basmış insanları.

Onun dışında GTA 6 çıktığı 1 ya da 3 aylık sürede çok çok büyük etkisi olur. PC oyuncusunu hedefleyen şirketin zaten umrunda olmayacak. Sonuçta oyun başta sadece konsollarda olacak. Multi platform şirketler ise öyle aşırı geçe veya erkene sarkmazlar.
Hatta muhtemelen geçen ki RDR Online muhabbetinde @Smuya hocamın dediği gibi GTA 6'nın Online'ı başta boş içerikle gelip dezavantaj yaratacak şirkete.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı