Resident Evil 9'un çıkış tarihi yakın değil gibi gözüküyor

Neyi mahvetmenin? Hemen ümitsizlik hemen karamsarlık, bir durun. Mh wilds da bayağı iyi duruyor bu arada ki yeni sürümlerde betada insanların şikayet ettikleri diğer şeyleri de düzeltmişler çok iyi feedback dinliyorlar adamlar şu anda. (optimizasyonda da dinlerler umarım PC için özel emek vereceğiz demişler bakarız.) Re için bakacağız artık open world olması korkutuyor olsa da. Mh wilds da en azından temel savaş mekanikleri olarak muazzam bir oyun o kesin zaten betadan ki getirdikleri şeyler de muazzam duruyor. Basın da yeni sürümleri oynamış ve yine çok olumlular ki arada Mh'den anlayan game journalistlerin yorumları da var.

Feedback zaten şikayet edildikten sonra yapıyolar re 4 remake de yağmur efektine ilk gün yaması yaptı bunlar şikayet yağmasaydı yapmayacaklardı.

@bados123, bir de bu sene The Last of Us Part 2'de çıkacak. Bu sene dediğim 2025, 2025 Nisan'da o da çıkıyor.

Neyi mahvetmenin? Hemen ümitsizlik hemen karamsarlık, bi durun. MH Wilds da bayağı iyi duruyor bu arada ki yeni sürümlerde betada insanların şikayet ettikleri diğer şeyleri de düzeltmişler çok iyi feedback dinliyorlar adamlar şu anda. (Optimizasyonda da dinlerler umarım PC için özel emek vereceğiz demişler bakarız.) RE için bakacağız artık open world olması korkutuyor olsa da. MH Wilds da en azından temel savaş mekanikleri olarak muazzam bir oyun o kesin zaten betadan ki getirdikleri şeyler de muazzam duruyor. Basın da yeni sürümleri oynamış ve yine çok olumlular ki arada MH'den anlayan game journalistlerin yorumları da var.

Ki Capcom'un son yıllardaki işleri gayet iyiydi.
1734248609538.png

@beyaz kedi Monster Hunter hakkında gram fikriniz yok anlaşılan. Feedback dinlemek de kötü bir şey değil. Monster Hunter gibi bir oyunda da çok önemli bir şey. Lance, SnS, Insect Glaive (IG için gerek var mıydı emin değilim ama bakarız artık.) gibi yenilenmesi gereken silahlara ciddi reworkler getirilecekmiş. Betada hitspot az dediler ki güncelleme ile hallettiler hemen ve şu anda daha bile iyiymiş. Insect Glaive'in helikopter olayını geri istediler onu da getirdiler. Friendly fire longsword kullanıcıları yüzünden sorun oluyor dediler onu da kaldırdılar. Ki bu üçü de oyunu ciddi anlamda etkileyen mekaniklerdi ve altı üstü 1 haftalık beta için bunlar yapıldı. Betada canavarlar daha az kaçsın denmişti, yapmışlar game journalistlerin söylediklerine göre. Gunlance silahı gunlance mainlerinden duyduğuma göre muazzam olmuş. Bayağı sevinmişler. Benim mainim longsword da muazzam olmuş. Feedback dinlemek kötü bir şey değil. Monster Hunter gibi bir oyunda hele çok önemli ki dinlemeleri iyi. Beta optimizasyonu bayağı kötüydü ki beta olduğundan anlam verebiliyordum ve onun için de özellikle pcye özel emek vereceklerini belirtmişler. Benim sorunum olan textureların yüklenmemesi çözülmüş, beta eski bir versiyonmuş şu anki builddan. Yani iyi feedback dinliyorlar ve bu kötü bir şey değil.

Ben de sevmiyorum bunu. Genel olarak ama iyi oyunlar yaptılar son yıllarda.

@beyaz kedi Monster Hunter hakkında gram fikriniz yok anlaşılan. Feedback dinlemek de kötü bir şey değil. Monster Hunter gibi bir oyunda da çok önemli bir şey. Lance, sns, ınsect Glaive (ıg için gerek var mıydı emin değilim ama bakarız artık.) Gibi yenilenmesi gereken silahlara ciddi reworkler getirilecekmiş. Betada hitspot az dediler ki güncelleme ile hallettiler hemen ve şu anda daha bile iyiymiş. Insect Glaive'in helikopter olayını geri istediler onu da getirdiler. Friendly fire longsword kullanıcıları yüzünden sorun oluyor dediler onu da kaldırdılar. Ki bu üçü de oyunu ciddi anlamda etkileyen mekaniklerdi ve altı üstü 1 haftalık beta için bunlar yapıldı. Betada canavarlar daha az kaçsın denmişti, yapmışlar game journalistlerin söylediklerine göre. Gunlance silahı gunlance mainlerinden duyduğuma göre muazzam olmuş. Bayağı sevinmişler. Benim mainim longsword da muazzam olmuş. Feedback dinlemek kötü bir şey değil. Monster Hunter gibi bir oyunda hele çok önemli ki dinlemeleri iyi. Beta optimizasyonu bayağı kötüydü ki beta olduğundan anlam verebiliyordum ve onun için de özellikle PC'ye özel emek vereceklerini belirtmişler. Benim sorunum olan textureların yüklenmemesi çözülmüş, beta eski bir versiyonmuş şu anki Build'dan. Yani iyi feedback dinliyorlar ve bu kötü bir şey değil.

Ben de sevmiyorum bunu. Genel olarak ama iyi oyunlar yaptılar son yıllarda.

Ben şikayet edildikten sonra o şeyin gelmesini istemiyorum ilk çıkardıklarında yapılacak ki gayet iyi olacak.

Ben şikayet edildikten sonra o şeyin gelmesini istemiyorum ilk çıkardıklarında yapılacak ki gayet iyi olacak.
E adamlar ilk çıktığında iyi olsun diye zaten betadan aldıkları feedbackleri dinliyorlar? Sorun nedir? Ki MH Wilds güncelleme ile content vs. alacak, DLC alacak bir oyun. Oyun çıktıktan sonra da feedback alacaklardır illa ki. Bundaki sorun nedir?

@490836, konu başlığında da çıkış tarihi yakın değil gibi gözüküyor demiştim yani bir kesinliği yok da sizce ne zaman çıkar bu oyun?
Bu adamlar genelde Sony etkinliğinde, Yaz döneminde oyunu duyurup sonraki senenin İlkbahar döneminde çıkarıyorlar oyunu. RE2 ve RE4 öyle olmuş en azından. 2025'te fragman gorursek 2026'da çıkar.

Bazı kişiler sırf ertelenme durumundan dolayı Resident Evli 9'un kötü bir oyun olacağının iddia edilmiş olduğunu zannetmiş fakat klasik, gerçek bir survival horror deneyimi yaşatıyor olan serinin ilk üç oyunun hayran kitlesi seriyi yeniden türü üzerinden kıyıdan köşeden raya sokabilmiş olan Ethan Winters karakterinin hikayesi bitmiş olduğundan beri Resident Evil 9'dan bir şey beklemiyor.

Açık dünya gibi sızıntılar oyunun survival horror oyunu olmayacağı ile ilgili harika detaylar barındırıyor. Capcom'un elinde olan survival horror serisini nasıl devam etirebileceği ile ilgili son zamanlarda çıkış yapmış olan Alan Wake II'yi sabah akşam birer doz alarak oynayabilmesi gerekiyor. Sam Lake düşman sayısı, aksiyon, atmosfer, envanter yönetimi, narrative gibi detaylarda survival horror türü için o kadar minimalist, o kadar mükemmel bir iş ortaya koyabilmiş ki klasik olan 1999 yılının Resident Evil 3: Nemesis oyunundan beri ilk kez survival horror etiketi ile piyasaya sürülmüş olan bir AAA oyunun gerçek bir survival horror deneyimi yaşatmış olduğunu gözlemledim.

Resident Evil 9 siyah filtre atılmış olan bir open world action gameden fazlasını çağrıştırmıyor. Bu durum seriden halen gerçek bir survival horror deneyimi yaşatması ile ilgili bir beklentisi olan kemik hayran kitlesini hiçbir şekilde memnun etmeyecek olsa da satış rakamı açısından çoluk çocuk kitlenin oyunu daha fazla satın alacak olması ile iyi bir gelir tablosu sunar.

@xakiran RE9 hakkında ben de endişeliyim. Ama Capcom'ın diğer markalarını yenileme çabalarını seviyorum. RE pek sevdiğim bir marka değildi zaten hiçbir zaman. Herkes kadar takmıyorum ama anlayabiliyorum sizi de. RE9 hakkında ben de şüpheliyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı