Resim nasıl öğrenilir?

swynZz

Decipat
Makaleler
1
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
asus dual 4060 msi b560m pro-e i7 11700kf 2x16 gb 3200 mhz ddr4 ram
500 gb ssd

cloud 3
dareu a950 pro
spirit of aim blue hybrid
logitech g710+
Arkadaşlar resim çizmek istiyorum daha çok karikatür manga anime ve gerçek kişilerin yüzlerini vücutlarına portre deniyordu galiba bilmiyorum.
Nasıl öğrenebilirim aynı zamanda kara kalem de istiyorum Manisa'dayım pek kurs yok galiba.

Arkadaşlar resim çizmek istiyorum daha çok karikatür manga anime ve gerçek kişilerin yüzlerini vücutlarına portre deniyordu galiba bilmiyorum.
Nasıl öğrenebilirim aynı zamanda kara kalem de istiyorum Manisa'dayım pek kurs yok galiba.
Kurs yoksa, karakalem anatomi çalışmalarıyla başla tek renk. Bunun için kitap alabilirsin, ikinci el olmasında sakınca yok - hatta fayda olabilir kitabımın önceki sahibi not almıştır.

İlerledikten sonra renklendirmeye başlarsın, bunun için youtube'da ilgili araçlara göre video bulabilirsin veya artık Manisa'da bir kurs açılmış olur ya da sen İzmir'e gidersin.

Anime, manga tipolojisine dönmeden önce bu aşamaları tamamlarsan kendi çizgi ve karakter stilllerini daha iyi yaratırsın.

Hatta şöyle bir durum var, anime karakterleri en az 15-16 yıldır aşırı benzer veya aynı karakterlerden oluşuyorlar. Senin kendi karakterlerini onlardan ayırman giderek zorlaşır. Bu açıdan Fransız ekollerini araştırıp takip etmeni öneririm.

Son düzenleme:
Kurs yoksa, karakalem anatomi çalışmalarıyla başla tek renk. Bunun için kitap alabilirsin, ikinci el olmasında sakınca yok - hatta fayda olabilir kitabımın önceki sahibi not almıştır.

İlerledikten sonra renklendirmeye başlarsın, bunun için YouTube'da ilgili araçlara göre video bulabilirsin veya artık Manisa'da bir kurs açılmış olur ya da sen İzmir'e gidersin.

Anime, manga tipolojisine dönmeden önce bu aşamaları tamamlarsan kendi çizgi ve karakter stilllerini daha iyi yaratırsın.

Hatta şöyle bir durum var, anime karakterleri en az 15-16 yıldır aşırı benzer veya aynı karakterlerden oluşuyorlar. Senin kendi karakterlerini onlardan ayırman giderek zorlaşır. Bu açıdan Fransız ekollerini arşatırıp takip etmeni öneririm.

Ekol ne demek hocam cahilim.

Ekol ne demek hocam cahilim.
Bu çağda cahilim deme lütfen, elinde tüm insanlığın bilgisinin herkese açık olan %20'sine ulaşabileceğin bir sistem var, onu kullanmaktan çekinme.

Ekol, Fransızca "école" kelimesinden dilimize kalmıştır. Devamını bu mavi yazıya tıklayarak öğrenebliirsin.

Az önce kitaplara baktım. Bir anatomi çizim kitabı 1.200 TL sanırım bu medikal anatomi çizimi eğitimi veriyor, senin hiç ihtiyacın yok. Şu olabilir başlangıç için Kitap 1 Temel Çizim Teknikleri.

Ya da bulabilirsen ikinci el, üçüncü el kitapçılardan veya Manisa'da bir kütüphane vardır, oradan alıp fotokopi ile kendine kitap haline getirebilirsin.... son olarak PDF olarak araştırabilirsin.

Ayrıca 2H, B, 2B tip üç adet kalem ve boş bir sayfada basit biçimleri (2b, 3b) çizerek başla. Elinin yatkınlığı varsa veya halihazırda çizim yapıyorsan, tarama çizgileri / - + ve bunların çaprazlamalarıyla devam edersin. A3-A4'ten düşük çalışmamaya gayret et, gramajı yüksek kağıtlara orta, orta-ileri seviye olmadan para vermene gerek yok, zaten suluboya veya markör çalışmayacaksın bir süre.

Benim gibi kör olmak istemiyorsan, hayal gücünü gelistir ve olabildiğince imgesel çizmeye çalış. Animelere merakın varsa, olur bu iş. Benim de gothic çizimlere merakım vardı, çocukken

Yeni konular

Geri
Yukarı