Çözüldü Resimdeki parçanın adı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Normalde PC'de RGB tuşuna basınca reset atıyor. Bunu düzeltmem içinde kabloyu RGB kutusuna takmam lazımmış. Bu RGB kutusu olabilir mi? ChatGPT kablo karışıklığını önlemek icin diyor, ondeki de titreşim önleyici sünger diyor. Gemini ise RGB kutusu olabilir diyor çünkü onun da kablosu küçük diyor. Ve fanların kablosu da resimde kutuya takılmış olan kablolar gibi ince. Ben anlamıyorum sizce bu RGB kutusu mudur yoksa kablo karışıklığını önlemek için midir? Ve en üstte de küçük bir yer var hala kablo takılacakmis gibi yani boş slotlar da var.

Screenshot_2025-11-29-02-59-00-215_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-11-29-02-59-00-215_com.miui.gallery.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20251129_025850.jpg
    IMG_20251129_025850.jpg
    227,7 KB · Görüntüleme: 16
Çözüm
Modeli bilmiyorum 2021 yılında almıştım. Kontrolcü olayi şöyle kasa ilk geldiğinde kumanda yoktu arayıp sorduğumda küçük tuşla RGB değiştiğini söylediler. Reset attığını söylediğimde kumanda yolladılar. Kumanda uzun süre kullandım ama pili bitti. Bir de üstüne anakart PSU falan birçok şey değişti pil taksam çalışır mı?

Dediğim gibi o attığım resimdeki yer bu galiba. Simdi ne yapacağım nasıl baglayabilirim?
Bu bir Makki fan kontrolcüsü model YS-F2. Tabi markalar değişir, PCB generic üretim.

Kumanda içindeki pil akmamışsa değiştirmediğin sürede, değiştirirsen test edebilirsin.
Normalde PC'de RGB tuşuna basınca reset atıyor. Bunu düzeltmem içinde kabloyu RGB kutusuna takmam lazımmış. Bu RGB kutusu olabilir mi? ChatGPT kablo karışıklığını önlemek icin diyor, ondeki de titreşim önleyici sünger diyor. Gemini ise RGB kutusu olabilir diyor çünkü onun da kablosu küçük diyor. Ve fanların kablosu da resimde kutuya takılmış olan kablolar gibi ince. Ben anlamıyorum sizce bu RGB kutusu mudur yoksa kablo karışıklığını önlemek için midir? Ve en üstte de küçük bir yer var hala kablo takılacakmis gibi yani boş slotlar da var.

Eki Görüntüle 2612608

Eki Görüntüle 2612608

Bana hub gibi geldi fan kontrolleri için olan.

Kasa modeli nedir? Dahili olarak fan kontrolcüsü gelmiş miydi kasada yoksa ayrıca siz mi satın aldınız? Anakarta takılı olan "Reset Switch" ya da "RESRT SW" kablosunu bahsettiğiniz kontrolcüye ya da ana fandan çıkan ek bir kabloya bağlamanız gerekli. Söz konusu kablo:

1764410701857.png

Kasa modeli nedir? Dahili olarak fan kontrolcüsü gelmiş miydi kasada yoksa ayrıca siz mi satın aldınız? Anakarta takılı olan "reset switch" ya da "resrt SW" kablosunu bahsettiğiniz kontrolcüye ya da ana fandan çıkan ek bir kabloya bağlamanız gerekli. Söz konusu kablo:

Eki Görüntüle 2612671

Modeli bilmiyorum 2021 yılında almıştım. Kontrolcü olayi şöyle kasa ilk geldiğinde kumanda yoktu arayıp sorduğumda küçük tuşla RGB değiştiğini söylediler. Reset attığını söylediğimde kumanda yolladılar. Kumanda uzun süre kullandım ama pili bitti. Bir de üstüne anakart PSU falan birçok şey değişti pil taksam çalışır mı?

Arka paneli açıp fotoğraf yollar mısınız? Bir de kasa çok tozlu görünüyor.

Dediğim gibi o attığım resimdeki yer bu galiba. Simdi ne yapacağım nasıl baglayabilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20251129_132417.jpg
    IMG_20251129_132417.jpg
    225,5 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2612608

Eki Görüntüle 2612608
Kasayı temizle kanka bune (arkadaşım kendisi laf etmeyin 😀)

Bu bir Makki fan kontrolcüsü model YS-F2. Tabi markalar değişir, PCB generic üretim.

Kumanda içindeki pil akmamışsa değiştirmediğin sürede, değiştirirsen test edebilirsin.

Çözüm
Bu bir makki fan kontrolcüsü model ys-F2.

Kumanda dışında tuşla halledebilir miyim? 2 yıldır kumandayı enlemedim simdi denediğimde arkası açılmıyor büyük ihtimal erimiş. Bu kontrolcuye hangi kabloyu takarsan reset yerine RGB değişir.

Kumanda dışında tuşla halledebilir miyim? 2 yıldır kumandayı enlemedim simdi denediğimde arkası açılmıyor büyük ihtimal erimiş. Bu kontrolcuye hangi kabloyu takarsan reset yerine RGB değişir.
Reset atma sebebi kontrolcüye yanlış bağlanma değildir diye düşünüyorum, oturup tüm kabloları tek tek çıkartıp denemen gerek öyle bir durumu sağlama almak için... muhtemelen reset düğmesinden gelen tuşu buna bağlamak çok şark kurnazlığı olmuş kumanda da satmayalım atalım cebe 2 dolar diye zamanında.

Önce anakart marka modeline göre kasa içinde reset tuşundan gelen kabloyu takip et nereye gidiyor bak, zira uçları uygunsa böyle bir kontrolcüye takabilirsin - değilse gene kumanda alman gerek. Ya da ilk yazdığım, yanlış bağlama sebepli değil de kontrolcü sebepli bir reset ise yenisini alıp takabilirsin veya taktırabilirsin.

Amazonda çeşitli kontrolcüler var bakabilirsin veya taktıracağın yerden temin edebilirsin.

Reset atma sebebi kontrolcüye yanlış bağlanma değildir diye düşünüyorum, oturup tüm kabloları tek tek çıkartıp denemen gerek öyle bir durumu sağlama almak için... Muhtemelen reset düğmesinden gelen tuşu buna bağlamak çok şark kurnazlığı olmuş kumanda da satmayalım atalım cebe 2 dolar diye zamanında.

Önce anakart marka modeline göre kasa içinde reset tuşundan gelen kabloyu takip et nereye gidiyor bak, zira uçları uygunsa böyle bir kontrolcüye takabilirsin - değilse gene kumanda alman gerek. Ya da ilk yazdığım, yanlış bağlama sebepli değil de kontrolcü sebepli bir reset ise yenisini alıp takabilirsin veya taktırabilirsin.

Amazonda çeşitli kontrolcüler var bakabilirsin veya taktıracağın yerden temin edebilirsin.

Kumandaya yeni pil taktim kırmızı ışık yanıyor. Anakart falan değiştim ama güç ondan alınmıyor değil mi? RGB kutusundan alıyor?

Bu bir makki fan kontrolcüsü model ys-F2. tabii markalar değişir, PCB generic üretim.

Sağ olun 2 yıldır bunu düşünmedim anakart değiştiğim icin ona bağlıdır diye düşünüyordum. 2 yıldır kırmızı renkti kasa şu an mis gibi değişti fikir icin sağ olun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı