Reşit olmayan kişiler neden siyaset hakkında konuşuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oy kullanacak seçmen de çocukların paylaştığıyla kafası karışıyorsa zaten bir sıkıntı var demektir. :D Siyasi bakış bir günde, bir paylaşımla oluşmaz.
 
Hatta 30 yasindan kucukler konusmasin ve oy vermesin. Cunku genclerin kani hizli kayniyor, degil mi?
 
Hayır, yorumum sadece yaşlı değil; şuan piyasada siyaset yapmaya çalışan kişilerin %99'u için geçerlidir.

Örnek olarak az bilinen bir patiyi oy kullanma hakkı olmayan kişiler desteklerse seçmenin kafası karışır bu da oy bölünmesine neden olur ve elimizdeki son şansı kaybetmemize yol açar çünkü halkın büyük bir çoğunluğu araştırmadan yoksun kişiler.
Sokak röportajlarında konuşan kişileri görünce insan ister istemez endişeye kapılıyor.

Her ne kadar anket sonuçları aksini söylese de ya halk yine bizi şaşırtıp ilk turda %50 barajını geçmesini sağlarsa diye düşünmüyor değilim.

Umarım dediğiniz gibi olur çünkü artık bir şeylerin değişmesi gerekli.
Hatta 30 yasindan kucukler konusmasin ve oy vermesin. Cunku genclerin kani hizli kayniyor, degil mi?
Reşit olma yaşı 18'dir.

Konunun yanlış anlaşılmaya açık olduğunun farkında olarak açtım fakat bu kadar da yanlış anlaşılacağını düşünmemiştim.

Not: Sosyalin değinmeye çalıştığım noktaya gözlerini yumup beni iktidar yanlısı ilan etmesi beni şaşırttı kaldı ki bir çok açılan konuda yapılanları eleştirdim.


Örnek mesaj:
Faiz'in en az %18 en fazla %25'e kadar çıkartılması gerekirken sabit tutma kararı almışlar en azından düşürmek yerine sabit tutma kararı almışlar bu da bir gelişme sayılır.
 
Son düzenleme:
O reşit olmayan çocuk bile vergi ödüyor dostum konuşması gayet normal çoğunun dilinde "Oğlum Amerika'da adam 2 saat çalışıyor iPhone alıyor" cidden çok üzücü.
 
Reşit olmadığı için oy hakkına sahip olmayan kesimin siyaset hakkında paylaşımlar yapması ortaya hatalı sonuçlar çıkmasına sebep olup oy kullanacak seçmeni yanlış yönlendirir.

Ülkenin problemleri olduğu için bu konulardan bahsediyorlar ve bu da gayet normal. Ben de bol bol siyaset konuşuyorum ama ilgi alanım olduğu için.
 
Siz de araştırmadınız sanırım o zaman. Seçimin ilk turunda %50'yi geçemezse herhangi bir parti 2.tura kalıyor. Dolayısıyla ilk turda istediğine verebilirsin oy bölünmesi diye bir şey yok.
Sadece cumhurbaşkanlığı seçimi yok. Sen heralde cumhurbaşkanı seçilen kafasına göre istediğini yapar sanıyorsun ama meclis çoğunluğu önemli. Tayyip meclis çoğunluğu sayesinde istediğini yapıyor, cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı için değil.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı