Resmi Gazete'de yayımlandı | Taahhüt edilen internet hızı sağlanmazsa cezasız fesih yapılabilecek

LittleGuy

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2021
Mesajlar
1.567
Makaleler
30
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık firma tarafından aboneye duyurulan internet hızının sağlanamaması halinde sözleşme ceza ödemeden feshedilebilecek.

• Abone onayı gerektiren işlemler, tek onay altında birleştirilemeyecek, ayrı ayrı onay alınacak. Böylece 'Bu kampanyaya üye olursanız x kampanyasını da onaylamış sayılırsınız' tarzında cümleler geçerli olmayacak.

• Taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak.

Sanırsam taahhütnameler 12 ay ile sınırlıydı. Bence alınan karar mükemmel olmuş.

Kaynak
 
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, artık firma tarafından aboneye duyurulan internet hızının sağlanamaması halinde sözleşme ceza ödemeden feshedilebilecek.

• Abone onayı gerektiren işlemler, tek onay altında birleştirilemeyecek, ayrı ayrı onay alınacak. Böylece 'bu kampanyaya üye olursanız X kampanyasını da onaylamış sayılırsınız' tarzında cümleler geçerli olmayacak.

• Taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak.

Sanırsam taahhütnameler 12 ay ile sınırlıydı. Bence alınan karar mükemmel olmuş.

Kaynak

Olması gereken buydu :).
 
Neden ben 16 MB yerine 8 MB'yi 2 yıl aldıktan sonra bu kanunumsu şey çıktı ki? :'(
 
'e kadar eki varsa sözleşmenizde edemezsiniz, metro veya simetrik internet kullanmıyorsanız hiç bir İSS firmasında bireysel sözleşmede tam 24 tam 32 tam 100 gibi ibare bulunmaz. 32 Mbps'ye kadar 50 Mbps'ye kadar diye belirtilir, buda iptal yada cayma hakkını elinizden alır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı