Retina Ekranların Hepsi Aynı Kalitede midir?

BilginOlsun

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
56
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam.
MacBook Retina ekran bir laptopa baktım. Allah'ına kurban nasıl ekran bu, 5-6K falan mı nedir, çok keskin bir şey, insan aşık oluyor. Bilmiyorum Retina ekran deyince hepsi aynı mı oluyor ama. Yani mükemmel bir ekran. Evde 140 ekran 4K LG televizyon var, kaldırıp çöpe atasım geldi. Bu televizyon 4K ise bu küçücük laptopun ekranı niye böyle yani?

1. soru: Bu Retina ekran MacBook'a Windows yüklesem aynı ekran kalitesini verir mi? Yani bu keskinliğin yazılımla bir alakası olabilir mi? Windows'u daha önce böyle bir kalitede hiç seyretmedim, o yüzden soruyorum.

2. soru: Eğer olabiliyorsa, o vakit düz laptopların da böyle Retina ekran olanı vardır herhalde ama ben bulamadım. Bu ekranın adı Retina değil mi? Başka bir şey mi? Ne diye aramalıyım ben bu keskin kaliteli 5-6K gibi olan ekranı?

3. soru: Retina ekranların hepsi böyle kaliteli keskin midir? Durduk yere kazıklanlamayalım, siparişi internetten verme ihtimalim de var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Retina, Apple'ın ekran piksel yoğunluğunun yüksel olduğunu ifade etmesi için kullandığı trade marklı(TM) bir marka.
Bu yüzden 3. parti üreticilerden "Retina" ekran göremezsiniz.

Peki "Retina" ne anlama geliyor. Tipik bakış mesafesinden piksellerin tek tek görünemeyecek kadar küçük olması. Genel olarak 300 ppi ve üzeri olarak kabul ediliyor.

140 ekran 4K ekran ise sadece 80 ppi.
1606540683086.png


BIM'de satılan dandik tabletlerin bile ekranı 120 ppi falan oluyor 😂.
Ancak TV'ye, tablet gibi 30cm'den değil 5-10 metreden bakıyorsunuz.
 

Geri
Yukarı