Revo Uninstaller kanıt tarama ne işe yarıyor?

SpiderMan64

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2020
Mesajlar
1.742
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10510U MX 130 8GB DDR4 2666MHZ RAM 1TB SEAGATE HDD 128GB SSD HP LAPTOP
Cinsiyet
Erkek
Kanıt tarama ne işe yarıyor?

Capture.png
 
Özelliğin ne işe yaradığını açıklamadan önce; belirttiğiniz özellik tam olarak, kanıt yok edici olarak geçiyor. Türkçe olarak kullanan kullanıcıların bir kafa karışıklığı yaşamamaları adına düzeltme ihtiyacı duydum.

Normal şartlarda, bilgisayarınızdan sildiğiniz verileri (örneğin dosyaları veya klasörleri), geri dönüşüm kutusundan silebilir ve herhangi bir kurtarma aracı ile geri kurtarabilirsiniz. Bu durumun asıl sebebi, verilerinizin fiziksel olarak silinmemesinden kaynaklanmaktadır. Revo Uninstaller ise, bu durumun yaşanmaması için kanıt yok edici özelliğini sunuyor.

Kanıt yok edici; daha önceden sildiğiniz verilerin tekrardan kurtarılmaması adına, disklerinizin içerisinde tarama işlemi gerçekleştiriyor. Tarama işlemi sonucunda, daha önceki sildiğiniz verilerin de fiziksel hâlleri temizlenerek kurtarılamaz hâle getiriliyorlar. Bu sayede sizin dışınızdaki kullanıcılar, herhangi bir kurtarma aracı ile sildiğiniz verilere ulaşamıyorlar. Normal temizleme işlemine göre farklı bir mantık sunduğundan, daha uzun işlem süreleriyle karşılaşabilirsiniz. Bunu da hatırlatmak gerekebilir.

Her kullanıcı için gerekli midir diye soracak olursanız, pek öyle gözükmüyor. Çünkü yanlışlıkla silinebilecek dosyaların geri kurtarılabilmesi, her kullanıcı için hayat kurtarıcı olacaktır. Fakat sildiğiniz dosyaların sizi ele vereceğini düşünüyorsanız veya arkanızda iz bırakmak istemiyorsanız, bu özellik yararlı olabilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı