RGB egzoz fanı önerisi

Ikenancan

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, RGB bir egzoz fanı almak istiyorum fakat bilgisayarımla uyumlu olduğunu nasıl anlarım? Bende fotodaki gibi bir giriş var o fan girişi mi? Çünkü kasamın ön 3 fanı bu girişlere bağlı. Eğer fan girişleri buysa buna uygun bir fan önerebilir misiniz uygun fiyatlı?

WhatsApp Image 2024-01-15 at 20.49.18.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu başlıklar Molex isimli güç başlıklarıdır. Demek ki kasanın önündekiler de Molex destekleyen RGB fanlar. Bu şekilde aratabilirsin. BÜtçen nedir? Ona göre en kalitelisine bakalım. Bu arada ana kartına da bağlayabilirsin fanları. İlla buraya bağlamak zorunda değilsin. Sen bütçeni söyle, önerelim.

Bu başlıklar Molex isimli güç başlıklarıdır. Demek ki kasanın önündekiler de Molex destekleyen RGB fanlar. Bu şekilde aratabilirsin. Bütçen nedir? Ona göre en kalitelisine bakalım. Bu arada ana kartına da bağlayabilirsin fanları. İlla buraya bağlamak zorunda değilsin. Sen bütçeni söyle, önerelim.

Vallaha bütçem çok fazla değil siz atın kafanıza göre ben bana uygun olanı seçeyim fan fiyatlarınıda bilmiyorum pek. Bir de anakarta bağlarsam RGB olur mu ki anakartım Gigabyte A320M S2H.

Vallaha bütçem çok fazla değil siz atın kafanıza göre ben bana uygun olanı seçeyim fan fiyatlarınıda bilmiyorum pek. Bir de anakarta bağlarsam RGB olur mu ki anakartım Gigabyte A320M S2H.
Bu fanların RGB'leri fixlenmiştir. yani güç verdiğin anda kendi kendine yanar. Tabi o senin nasıl bir fan aldığına bağlı. Kimisi rainbow yanar, kimisi de sabit bir renk. Kontrol edebilmen için ana kartında 12v 4pin RGB veya 5v 3pin ARGB girişi olmalı. ya da kasanda bir kontrolcü olmalı. Kontrol edilebilen fanlar da çok ekonomik olmuyor. Sabit bir renk tercihn var mı yoksa rainbow efektli bir şey mi istiyorsun?

Bu fanların RGB'leri fixlenmiştir. Yani güç verdiğin anda kendi kendine yanar. Tabii o senin nasıl bir fan aldığına bağlı. Kimisi Rainbow yanar, kimisi de sabit bir renk. Kontrol edebilmen için ana kartında 12v 4pin RGB veya 5V 3pin ARGB girişi olmalı. Ya da kasanda bir kontrolcü olmalı. Kontrol edilebilen fanlar da çok ekonomik olmuyor. Sabit bir renk tercihn var mı yoksa Rainbow efektli bir şey mi istiyorsun?

Hareket olmasına gerek yok ışık olarak Rainbow tarzında olsun sabit kırmızı, mavi ,pembe gibi olmasın sevmiyorum.

Bu başlıklar Molex isimli güç başlıklarıdır. Demek ki kasanın önündekiler de Molex destekleyen RGB fanlar. Bu şekilde aratabilirsin. Bütçen nedir? Ona göre en kalitelisine bakalım. Bu arada ana kartına da bağlayabilirsin fanları. İlla buraya bağlamak zorunda değilsin. Sen bütçeni söyle, önerelim.

Hocam benim ASUS GT502 kasası için fan önerisi konusuna bakabilir misin, bende fanlardan anlamayan bir insanım açıkçası. Şimdi ASUS AF129A2Rden 4 tane sipariş ettim vida gelmiyor falan diyorlar bir o konuma bir de son o vida konusu için konu açtım fakat bakan kimse olmadı. Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

Hareket olmasına gerek yok ışık olarak Rainbow tarzında olsun sabit kırmızı, mavi ,pembe gibi olmasın sevmiyorum.

Normalde bu tip fanları asla tavsiye etmem ömürlerinden dolayı ama en azından arkasında Rush markası var diye önerebilirim. Kasanın üst arka kısmına da bir tane dışarıya üfleyecek şekilde konumlandırırsan eğer iki tane egzoz serinletmeye çok yardımcı olacaktır.

Normalde bu tip fanları asla tavsiye etmem ömürlerinden dolayı ama en azından arkasında rush markası var diye önerebilirim. Kasanın üst arka kısmına da bir tane dışarıya üfleyecek şekilde konumlandırırsan eğer iki tane egzoz serinletmeye çok yardımcı olacaktır.

Bunu alsam o attığım fotodaki girişe olur diyosun değil mi öyle diyorsan alıyorum hemen.

ürün direkt olarak güç girişi ile çalışmaktadır. 3/4 pin güç girişi yeterlidir. Kontrolcü gerektirmez.

Yazıyor açıklamasında

Yani o olmasa bile ana kartına direkt takarsın dediğim gibi. Her türlü kullanırsın. Hatta ana kart girişleri Molex'den daha güvenilirdir her zaman. Eğer fanlar geldiğinde ses vs kulak tırmalayan bir ses duyarsan hemen iade ve değişim talep edersin. Fiyatına göre CFM ve RPM değeri gayet güzel görünüyor.

Ama sana tavsiyem RGB olayına falan fazla takılmadan tüm kasa fanlarını güzel, aydınlatmasız PWM fanlarla değiştirmen.

Bunlar gibi. Sadece sistemin ihtiyacı duyduğu kadar çalışırlar. Sistem boştayken ses gelmez, Gerektiğinde de istedikleri hızda çalışırlar soğutmayı daha etkili kılmak için. Uzun ömürlüdürler.

Yani o olmasa bile ana kartına direkt takarsın dediğim gibi. Her türlü kullanırsın. Hatta anakart girişleri Molex'den daha güvenilirdir her zaman. Eğer fanlar geldiğinde ses vs kulak tırmalayan bir ses duyarsan hemen iade ve değişim talep edersin. Fiyatına göre CFM ve RPM değeri gayet güzel görünüyor.

Ama sana tavsiyem RGB olayına falan fazla takılmadan tüm kasa fanlarını güzel, aydınlatmasız PWM fanlarla değiştirmen.

Bunlar gibi. Sadece sistemin ihtiyacı duyduğu kadar çalışırlar. Sistem boştayken ses gelmez, gerektiğinde de istedikleri hızda çalışırlar soğutmayı daha etkili kılmak için. Uzun ömürlüdürler.

RGB'ye taktım ya abi benm anakarta olur diyorsan rush alayım Gigabyte A320M S2H.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı