RGB fanların RGB'leri çalışmıyor

keroshadoW

Centipat
Daha fazla  
Yeni bir PC aldım. Çok olmadı. Aldıktan sonra PC'de bir sorun oldu. Servise götürdüm halledildi. Servise gitmeden önce ışıklar yanıyordu sorun anakarttaymış ve değiştirilmiş anakart, RGB de anakarta bağlanmadı mı? Sorunu nasıl çözerim? MSI Center'ı açtığımda sadece 1 tane gözüküyor RGB ayrıca sıvı soğutmanın sadece 1 bloğunun RGB'si açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak ne olduğunu bilmeden yorum yapmak zor. Anakartı değiştirdikten sonra fanların güç kablolarını takıp LED kablolarını takmamış olabilirler, kontrol ettiniz mi?

Hayır etmedim açıkçası kasanın iç kısmına girmek pek istemiyorum bilgim yok pek o konuda, donanıma girmeden yapabileceğim bir şey var mı eğer olmazsa servisi arayacağım ya da götüreceğim MSI Pro B650M-B anakartım

Bir de öyle olduğunu zannetmiyorum en azından sıvı soğutma için çünkü sıvı soğutmanın 2 fanından 1 tanesinin RGB'si çalışıyor diğerininki çalışmıyor 2 fanda ayrı ayrı mıdır bilmiyorum.

msı center da böyle gözüküyor sadece JRGB1 i ayarlayabiliyorum diğerine tıklayınca "tara" çıkıyor basınca tarıyor ve uygulama kapanıyor
1731507154607.png

Yazılım ile yapabileceğiniz çok bir şey yok. Şayet donanım tarafına bulaşmak istemiyorsanız ve bilgisayar ile işiniz yoksa bence servise götürmeniz en sağlıklısı. Zaten yeni almışsınız kasayı açarsanız garanti dışına da çıkarabilirler.

BIOS'tan anakartı güncellemeyi denemeli miyim sizce MSI Center için ya da düzelmesi için.

Yazılım ile yapabileceğiniz çok bir şey yok. Şayet donanım tarafına bulaşmak istemiyorsanız ve bilgisayar ile işiniz yoksa bence servise götürmeniz en sağlıklısı. Zaten yeni almışsınız kasayı açarsanız garanti dışına da çıkarabilirler.

BIOS'tan anakartı güncellemeyi denemeli miyim sizce MSI Center için ya da düzelmesi için.
BIOS ile alakalı olduğunu çok düşünmüyorum ama ihtimali elemek için deneyebilirsiniz. Dual BIOS yoksa dikkatli olun çünkü enerji kesintileri ya da USB'nin yerinden çıkması gibi durumlar tehlikeli olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı