RJ45 prizden internet çekme mantığı nedir?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10700F 3070TI Macbook air m3 15.6 inc g6 oled 360 hz lg oled77c46la 77 inc ps5 cd edition iphone 15 pro max
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, evimin elektrikçisi bütün odalarda RJ45 olduğunu yani prizden internet çekilebileceğini söyledi. Benim yeni evimde şu an 1000 Mbps bağlı, eski evimde ise hala 1000 Mbps kullanıyorum. Eski evimdekini o RJ45 prize bağlasam yani evde 2 fiber internet olur mu? Yoksa 2 fiber olunca çakışma mı olur?

İki ev konusunu anlayamadım, daha açıklayıcı olur musunuz?
Ben yeni ev aldım ama şuan taşınma aşamasında olduğum için hala eski evimde kalıyorum. Yeni eve 1000 mbps yeni modem bağlattım şuan eski evimde ise 1000 mbps kullanıyorum. Haftaya taşınacağım. Odamdaki RJ 45 e eski evimdeki 1000 mbps yi taktırsam sorun olur mu yoksa döşenmiş kablolardan odama yeni evde takılı olan fiber interneti mi çekebilirim ? Yani 1 evde 2 fiber olur mu yoksa var olan 1000 mbps interneti odama gelen prizden çekmem mi gerekiyor

Yeni evinizdeki altyapı desteklemiyorsa 1000 Mbps hız alamazsınız hocam her daireye özel elektrik tesisatı döşeniyor

Aşağıdan gelen kablo evin içerisinde dağıtılmıştır bu yüzden herhangi bir odadan alabilirsiniz interneti

Yeni evdeki 1000Mbps interneti tek başına neden kullanmayı tercih etmiyorsunuz? Eski evdeki fiber bağlantıyı yeni eve nasıl çektirmeyi planlıyorsunuz? Evler dip dibe mi?

Yeni evdeki 1000Mbps interneti tek başına neden kullanmayı tercih etmiyorsunuz? Eski evdeki fiber bağlantıyı yeni eve nasıl çektirmeyi planlıyorsunuz? Evler dip dibe mi?
Yok dostum nakil yaptıracağım. Yani yeni evdeki 1000 mbpsli fiberi yukarıdaki rj45 e bağlasam hız düşmesi ya da lag falan yapmazsa öyle yapmayı tercih ederim boşuna masraf yapmış oluyorum 2 fiber hattı ile. Hız düşmesi ping sorunu falan olmaz değil mi ?

Santrale uzaklığa bağlı hocam o harici bir problem olacağını sanmam ev yeniyse tabii

Yok yeni evdeki interneti kontrol ettim 900-950 alıyorum sorun yok . Yani aşağı kattaki fiber modemden kablo çekip yukarıdaki odadan rj 45 ile çeksem hız düşmesi ping falan olmaz dimi ?

Yok yeni evdeki interneti kontrol ettim 900-950 alıyorum sorun yok. Yani aşağı kattaki fiber modemden kablo çekip yukarıdaki odadan rj 45 ile çeksem hız düşmesi ping falan olmaz değil mi?

Sen hocam diğer daireden RJ45'e bağlayıp yukarıdaki eve mi vereceksin RJ45 prizinden?

Santrale uzaklığa bağlı hocam o harici bir problem olacağını sanmam ev yeniyse tabii
Yeni yeni 1 yıllık daha. O zaman bu eski evdekini iptal ettirip yeni evdeki modemden kablo çekeyim en iyisi , teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…