Robert Kolejinde okuyamama pişmanlığı

Fonksiyonlar

Hectopat
Makaleler
1
Millet çocukluğunda Robert kolejinde lise okuyor. Sonrasında Koç Üniversitesinde lisans yapıyor. Burslu da girilebilirdi eyvallah ama büyük oranda paraya bakıyor bunlar. Robert kolejinin resimlerine bakıyorum da içerisi çok kaliteli. Zaten Türkiyenin en büyük insanlarının çıktığı lise olduğundan içindeki öğrenciler de Türkiyede üst düzey insanların çocuklarıdır. Buralarda okumak vardı. İşte hiçbir zaman buralarda okumuş insanlarla bir olamayacağım onlar hayatı yaşıyor ben hayatta kalıyorum.

Zaman geri gelse hayvan gibi çalışır Robert kolejine veya Koç lisesine burslu girerdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye de zaten okumanın fayda katacağı liseler sınırlı Robert, Avusturya lisesi vs. güzel olurdu. Neyse CV'lerde genel olarak üniversite eğitimi öncesini yazmazlar zaten önemli olan üniversite.

Türkiye de zaten okumanın fayda katacağı liseler sınırlı Robert, Avusturya lisesi vs. güzel olurdu. Neyse CV'lerde genel olarak üniversite eğitimi öncesini yazmazlar zaten önemli olan üniversite.
Kanka kendimizi kandırmayalım bu tarz köklü okullarda okumayanlardan da iyi üniversiteye adam çıkmaz. Koç Bilgisayara girenleri Yokatlastan kontrol et sıradan tek bir lise göremezsin hepsi ülkenin en iyi liseleri. Kötü liseden iyi üniversiteye gitmen için önünde bir engel yok ama olmuyor işte belki yüzde 1den bile düşük bir ihtimal varsa olur.

Koç'a burslu girmene engel olan bir şey yok hadi o da geçti diyelim Koç holdingte ise girmene engel olan bir şey yok. Fırsatlar sonsuz, oturup sızlanmanın manası yok.
Ben iş bulmaya girmiyorum işi uludağdan mezun olanda buluyor. Kaliteli ve üst tabaka insanların arasında lise eğitimi almanın çok farklı olacağına inanıyorum. Sağında tüpraşın gelecek ceosu solunda gelecek cumhurbaşkanı.

Kanka kendimizi kandırmayalım bu tarz köklü okullarda okumayanlardan da iyi üniversiteye adam çıkmaz. Koç Bilgisayara girenleri Yokatlastan kontrol et sıradan tek bir lise göremezsin hepsi ülkenin en iyi liseleri. Kötü liseden iyi üniversiteye gitmen için önünde bir engel yok ama olmuyor işte belki yüzde 1den bile düşük bir ihtimal varsa olur.
Valla o bizim ülkenin saçma sapan yerleştirme sisteminin sorunu maalesef. Üniversite sınavı diye bir şey yok çoğu ülkede, Avrupa'da. Bende bu saçma sapan sistemle uğraşmak istemediğimden sınavsız şekilde dünyada ilk 200 e girmiş bir üniversiteye gidiyorum AB'de. Türkiye de ki Koç vs. bile 350 lerde.

Ben de Robert Koleji'nde okumadım ama hayatı yaşıyorum. Siz hayatı yaşayamamanıza kulp arıyorsunuz sadece.

Robert Koleji'ne gönderseler bu sefer farklı bahaneler arardınız.
Kendi hayatınızdan başka hayatlar görmediğinizi düşünüyorum.

Valla o bizim ülkenin saçma sapan yerleştirme sisteminin sorunu maalesef. Üniversite sınavı diye bir şey yok çoğu ülkede, Avrupa'da. Bende bu saçma sapan sistemle uğraşmak istemediğimden sınavsız şekilde dünyada ilk 200 e girmiş bir üniversiteye gidiyorum AB'de. Türkiye de ki Koç vs. bile 350 lerde.
Hangi sistem ile girdin bizi de aydınlat?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı