Rockstar GTA 6 için yeni NPC teknolojisi patenti aldı!

1611050063165.png


Rockstar'ın GTA 6'yı geliştirdiğini neredeyse hepimiz biliyoruz. Ama geçenlerde Rockstar çok büyük ihtimalle GTA 6 için yeni NPC teknolojisi patenti başvurusu yaptı. NPC kavramını bilmeyenler için kısaca özet geçeyim. Sizin yönettiğiniz karakter haricinde oyunda ki diğer tüm insanlara, karakterlere NPC adı verilir. Ve herkesin tahmin ettiği gibi bu NPC teknolojisi patenti oyunda ki NPC'ler için alınmış bir patent. Amaçları ise oyunda ki NPC'lerin daha akıllı daha gerçekçi olması yani amaçları daha gerçekçi bir dünya yaratmak.

1611050176268.png


Örneğin her NPC'nin kendine has tepkisi olacak. Yani belirli durumlara göre her NPC farklı tepki verecek farklı hareket biçimi sağlayacak. Her NPC'nin ayrı karakteri olacak. Mesela acemi bir sürücü yolda yavaş yavaş ilerlerken trafik magandaları trafiği alt üst edebilecek. Veya bir yolda çok trafik varsa bazı NPC'ler bekleyemeyip farklı yola yönelebilecek.
İşin kısası bu yeni patentle birlikte Rockstar eşi benzeri görülmemiş bir NPC düzeni sağlayacak.
Peki neden bu patentin GTA 6 için olduğunu düşünüyoruz. Çünkü patentin yaratıcıları David Hynd ve Simon Parr GTA 6'nın ana üstlenicisinin yöneticisi pozisyonundalar. Yani GTA 6 için olduğu her halinden belli olan bir patent.
Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu patentle Rockstar vadettikleri NPC sistemini oyuna getirebilecek mi? Yoksa vadettikleri şeylerin altında ezilecekler mi?

1611050307354.png


Rockstar Developers Patent New NPC Tech, Potentially for GTA 6 - IGN
 
Şu oyuna kontrol edebileceğimiz bir kadın karakter gelse keşke. Biliyorum fantezi gibi ama eğlenceli olur. Ne bilim GTA'nın kutsal katliam yeri olan striptiz gibi yerlerde çalışabiliriz :D.
 
Hadi bakalım, umarım güzel çıkar. Çoğu oyuncunun oynayabilmesi için PC'ye 1 sene geç çıkmaması iyi olur, ama huylu huyundan vazgeçer mi?
Hepimizin umudu o yönde hocam. Dünyanın en güzel oyunu olmadığı sürece kabul görmeyecektir zaten. Rockstar da bunu biliyor. Yüzümüzü kara çıkartmazlar.
 

Geri
Yukarı