Rodaj sağlıklı geçmezse ne olur?

Emir Yahya

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Kuba Race 125 sahibiyim. İlk aldığımda birkaç kere gazladım ve devir yüksekken egzoz patlatmak için vb. birkaç kez ani gaz açtım. Motor daha 650 km'de falan. Rodaj sağlıksız olmuş mudur? Eğer ki motorda sıkıntı varsa nasıl anlarım? Rodaj sağlıksız olduysa neler olur? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda bir şey olmaz ama uzun vadede motor ömrü daha kısa olur. Motor yağ yakmaya daha çabuk başlayabilir ilerleyen kmlerde. Bunun yanında rodaj düzgün yapılmadığı zaman motorun performansının da düşük olacağı söyleniyor ama bunu test etmemize imkan olmadığı için bilemiyoruz.

Yakın zamanda bir şey olmaz ama uzun vadede motor ömrü daha kısa olur. Motor yağ yakmaya daha çabuk başlayabilir ilerleyen kmlerde. Bunun yanında rodaj düzgün yapılmadığı zaman motorun performansının da düşük olacağı söyleniyor ama bunu test etmemize imkan olmadığı için bilemiyoruz.

Teşekkür ederim ilk aldığımızda bilinçsiz olduğum için yaptım zaten işe veya okula bile gidip gelmiyorum günde 20 dakika 30 dakika oda rodajı bitirmek için gezip geliyorum. Motor ısındığında biraz bağırtıyorum zarar gelmez herhalde. Bir de incelediğim kadarıyla redlineya sokmadan her deviri kullanmak gerekiyormuş bende sabit devirde falan hiç zorlamadım endişeli değil de değilim umarım zarar vs gelmemiştir.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim ilk aldığımızda bilinçsiz olduğum için yaptım zaten işe veya okula bile gidip gelmiyorum günde 20 dakika 30 dakika oda rodajı bitirmek için gezip geliyorum. Motor ısındığında biraz bağırtıyorum zarar gelmez herhalde. Bir de incelediğim kadarıyla redlineya sokmadan her deviri kullanmak gerekiyormuş bende sabit devirde falan hiç zorlamadım endişeli değil de değilim umarım zarar vs gelmemiştir.
Nasıl kullanman gerektiği kullanım kitapçıığnda yazar. Temel olarak ani gaz açma, tam gaz yapma.

Kısa Vade'de veyahut tek sefere mahsus olduysa problem olmaz, fakat uzun vade'de motor gereğinden fazla yağ yakar zamanla komple bloğu eline alırsın.

Kısa Vade'de veyahut tek sefere mahsus olduysa problem olmaz, fakat uzun Vade'de motor gereğinden fazla yağ yakar zamanla komple bloğu eline alırsın.

Alalı 1 ay falan oldu ama öyle her gün tapagaz yapmam ama haftada 3 4 kez yarım saat bir saat dışarı çıkar biraz gaz açarım bağırtırım her gün falan da kullanmıyorum ama sizin de dediğinize göre artık sakın bir şekilde kullanmaya çalışırım.

Alalı 1 ay falan oldu ama öyle her gün tapagaz yapmam ama haftada 3 4 kez yarım saat bir saat dışarı çıkar biraz gaz açarım bağırtırım her gün falan da kullanmıyorum ama sizin de dediğinize göre artık sakın bir şekilde kullanmaya çalışırım.

Kullandığınız aletin sınırları ve limitleri belli zaten o motoru bağırtsan ne olur bağırtmasan ne olur :D. Böyle sürmeye devam ederseniz muhtemelen bir sonraki açacağınız konu ''motor kilitledi ne yapabilirim?'' olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı