ROG Ally Z1 Extreme vs Steam Deck OLED vs Legion GO

Ayrıca tekrardan şunu belirteyim. 3A oyunda 1.5 saat oyun oynayacaksın diye ben gidip asus rog ally almazdım. 1.5 saat şuan çoğu yerde işe gitme mesafesi anca yapıyor. Sen işe veya evden çıkıp toplu taşıma ile biyere gidene kadar şarjı bitecek bir cihaz ile 3A oyun oynayamazsın. Düz Asus rog ally Ips panel ekrana sahip batarya performansı da steam deck'e göre daha kötü. Oled modelde pil performansı da ciddi artış sağladı o yüzden hem ekran kalitesi hemde pil performansı için ben steam deck oled derdim. Gidip otobüste veya iş servisinde de RDR2 oynamayacağıma göre Rog ally veya allyX'e boşa aradaki ücreti vermezdim.

Bu arada steam deck oled veya rog ally farketmez ne alırsan al en kalitelisinden xiaomi veya baseus bir powerbank almalısın. İkisininde bataryası kötü.

Ayrıca tekrardan şunu belirteyim. 3A oyunda 1.5 saat oyun oynayacaksın diye ben gidip ASUS ROG Ally almazdım. 1.5 saat şu an çoğu yerde işe gitme mesafesi anca yapıyor. Sen işe veya evden çıkıp toplu taşıma ile bir yere gidene kadar şarjı bitecek bir cihaz ile 3A oyun oynayamazsın. Düz ASUS ROG Ally IPS panel ekrana sahip batarya performansı da Steam Deck'e göre daha kötü. OLED modelde pil performansı da ciddi artış sağladı o yüzden hem ekran kalitesi hem de pil performansı için ben Steam Deck OLED derdim. Gidip otobüste veya iş servisinde de RDR2 oynamayacağıma göre ROG Ally veya Allyx'e boşa aradaki ücreti vermezdim.

Ally 19k OLED 21 22K diyelim fikriniz hala aynımı olurdu.

Ben ally diyorum, steam deckten daha iyi çözünürlüğe sahip ekranı var, üstüne epic games vs kurmak, fifa 24 oynamak için ya birsürü program indirmek ya da dualboot atmak gerekiyor. Batarya ömrü çok önemli değil çünkü ikisininde bataryası kötü, mecbur alacaksınız powerbank.

Fikrim aynı olurdu gene. Ben o tarz bir el kolu ile gider emülatör kurar PS2 oyunları veya indi ufak çaplı oyunlrı oynamak için kullanırdım. O yüzden benim için ekran kalitesi ve pil performansı daha iyi olması büyük artı olurdu performansa nazaran. Bi düşündürürdü ama aradaki farkı verir steam deck oled alırdım gene.

Ben ally diyorum, steam deckten daha iyi çözünürlüğe sahip ekranı var, üstüne epic games vs kurmak, fifa 24 oynamak için ya birsürü program indirmek ya da dualboot atmak gerekiyor. Batarya ömrü çok önemli değil çünkü ikisininde bataryası kötü, mecbur alacaksınız powerbank.
Bu arada steam deck oled alırsanız arkadaşın numarasını veya sahibindenini atarsanız iyi olur, 19000 iyiymiş sıfır.

Fikrim aynı olurdu gene. Ben o tarz bir el kolu ile gider emülatör kurar PS2 oyunları veya indi ufak çaplı oyunlrı oynamak için kullanırdım. O yüzden benim için ekran kalitesi ve pil performansı daha iyi olması büyük artı olurdu performansa nazaran. Bir düşündürürdü ama aradaki farkı verir Steam Deck OLED alırdım gene.

Yani siz diyorsunuz ki 2 saat pil ömrü olan konsolda 3A oyun oynayacağıma performans acısından bir tık daha güçsüz ama ekran kalitesi ve batarya açısından iyi olanı alırım.

1722436652842.png

Aynı testte Steam deck oled - Rog ally ve Legion Go'nun batarya performans süreleri. Balanced modda Legion go 2 saat 40 dakika gidebiliyor ama Steam deck hala 3 buçuk saat ile çok daha önde.

Rog ally'da da performansı kısıp silent mode'a alman lazım ki 2 saat 40 dakika bataryası gitsin ama o durumda da perfoırmansı steam deck oled olandan bile geriye düşüyor.

Fikrim aynı olurdu gene. Ben o tarz bir el kolu ile gider emülatör kurar PS2 oyunları veya indi ufak çaplı oyunlrı oynamak için kullanırdım. O yüzden benim için ekran kalitesi ve pil performansı daha iyi olması büyük artı olurdu performansa nazaran. Bir düşündürürdü ama aradaki farkı verir Steam Deck OLED alırdım gene.

Yani benim için görüntü ve performans önemli pili pek de sorun değil oyun performansı acısından OLED de bir yükseltme oldu mu yoksa sadece ekran ve bataryamı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı