ROG B850-I - R9 9900X sisteme RAM önerisi

Makaleler
4
Yer
İstanbul-KKTC
Merhaba,

Sff bir sistem topluyorum, anakart, işlemci, AiO, PSU aldım RAM konusunda kararsız kaldım, GPT'yle tartıştım bir sonuca varamadım. En son 5 modelde bağladı.

Klevv olarak netleştirmişti en son 2 hafta önce araştırma yaparken, bu hafta sordum klevv stabilitede sorun çıkarabilir, BIOS'tan ayarlarsın ama benchmark kalitesinde bir performans bekleme gibi anlam veremediğim bir cümle kurdu. En son verdiği 5 modeli bırakıyorum fiyatlarıyla.

RAM konusunda bilgisi olan, yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum, teşekkür ediyorum. 🙂

Klevv 6400 CL32 -- 9.999 TL.
Kingston Beast Black 6000 CL30 -- 10.044 TL.
Kingston Beast 6000 CL30 -- 10.428 TL.
Corsair Vengeance 6000 CL30 -- 11.443 TL.
Corsair dominator Titanium 6000 CL30 -- 14.239 TL.

12 çekirdekli Ryzen işlemciler 6 çekirdek + 6 çekirdekten oluşan iki CCD grubundan oluşuyor. Eğer oyun 6 çekirdekten fazlasını kullanırsa diğer CCD'deki çekirdekleri kullanacak ve bu gecikmeye dolayısıyla performans düşüşüne sebep olacak. Sadece bilgi olarak verdim.

12 çekirdekli Ryzen işlemciler 6 çekirdek + 6 çekirdekten oluşan iki CCD grubundan oluşuyor. Eğer oyun 6 çekirdekten fazlasını kullanırsa diğer CCD'deki çekirdekleri kullanacak ve bu gecikmeye dolayısıyla performans düşüşüne sebep olacak. Sadece bilgi olarak verdim.
Sistemi oyun odaklı toplamıyorum, teşekkür ederim bilgi için. 🙂

Birkaç model daha ekleyip iyice kafanızı karıştıralım :);

RGB önemli değilse, en kötü ihtimalle BIOS'tan ince ayar yaparım derseniz, aşağıdaki RAM'e bir şans vermenizi öneririm. Fiyatı çok iyi. Hepsipay ile Cashback'i de var.

Aşağıdaki RAM sizin attıklarınıza göre daha performanslı, fakat deneme şansım olmadı. Aynı markanın hiçbir RAM'i ile stabilite problemi yaşamadım.

G.Skill Trident Z5 Neo ARGB CL30 6000MHz 2x32 GB modelini birçok ASUS anakart ile kullandım. Birinde bile stabilite problemi yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı