ROG G16 laptop iade edilip MSI Vector alınmalı mı?

• Konuyu başlatan Fatieh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 227

Fatieh

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce indirimden Asus ROG Strix G16 model laptopunu satın aldım dün de elime ulaştı her şey gayet iyi şu ana kadar ve tasarımına kalitesine hayran kaldım. Fakat bugün MSI'ın Vector serisinden laptopu 106.000 küsür liraya gördüm. Dezavantajları 16 GB RAM'e sahip olması ve 0.25 kg daha ağır olması (adaptör de daha ağır Asus'a göre)

Kafama tek takılan bir şey var o da 5070Ti'ın 12 GB VRAM'e sahip olması ve 5080'in 16 GB VRAM'i olması. Tabi %15-20 civarı daha iyi performansı unutmamak gerek. Onun dışında açıkçası MSI'ın tasarımı daha kötü geliyor Asus'a kıyasla. (MSI'ın fan sesi ısınma durumu hakkında bilgim yok)

MSI'ı almış olsaydım ve yaklaşık 9.000 TL'ye de 5600 MHz 16x2 Crucial ram alsaydım ve değiştirseydim toplam maliyetim 115.000 TL civarına gelecekti ki çok büyük bir fark değil.

Bir de sanırım Ultra 9 işlemci pil tasarrufunda daha az güç tüketiyor 9955HX'e kıyasla. Malum okulda pil gerekli oluyor. En kötü 100W PD ile powerbank desteklemeye çalışacağım.

Kafam çok karıştı açıkçası. Oyun olarak tek gerçekten beklediğim oyun GTA 6. 12 GB VRAM'in sıkışmasından endişeleniyorum.

Laptop'u şimdi alma sebebim de üniversite için lazım olmaya başlaması ve önceki masaüstü sistemimin upgrade zamanını da buna denk getirmek istedim (Ryzen 5 3600 + RTX 2060'lı bir sistemdi)

Aldığım laptop: https://www.hepsiburada.com/asus-ro...wqxga-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00008303RW (110.000 TL iken aldım)

MSI Vector: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1001382660.html

Sırf 5080 için bile degiştirilebilir. Kendim G16 4060'lı olanı kullanıyorum malzeme kaliteleri hemen hemen aynı ve gerçekten premium hissettiren bir laptop ama içi dolu olmadıkça görüntü pek de önemli degil gibi.

Sırf 5080 için bile degiştirilebilir. Kendim G16 4060'lı olanı kullanıyorum malzeme kaliteleri hemen hemen aynı ve gerçekten premium hissettiren bir laptop ama içi dolu olmadıkça görüntü pek de önemli degil gibi.
açıkçası aradaki fps farkında epik gözüm yok. 5070Ti 4080 ile benzer fps veriyor zaten. +4 GB VRAM düşündürtüyor sadece. RAM gibi tak çıkar bir şey değil ki sonradan alıp takasın.

Açıkçası aradaki FPS farkında epik gözüm yok. 5070 Ti 4080 ile benzer FPS veriyor zaten. +4 GB VRAM düşündürtüyor sadece. RAM gibi tak çıkar bir şey değil ki sonradan alıp takasın.

Bence 5080 ile degiştirin en azından 2 sene daha kafanız rahat eder. MSI da zaten kendini kanıtlamış bir marka.

Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce indirimden Asus ROG Strix G16 model laptopunu satın aldım dün de elime ulaştı her şey gayet iyi şu ana kadar ve tasarımına kalitesine hayran kaldım. Fakat bugün MSI'ın Vector serisinden laptopu 106.000 küsür liraya gördüm. Dezavantajları 16 GB RAM'e sahip olması ve 0.25 kg daha ağır olması (adaptör de daha ağır Asus'a göre)

Kafama tek takılan bir şey var o da 5070Ti'ın 12 GB VRAM'e sahip olması ve 5080'in 16 GB VRAM'i olması. Tabi %15-20 civarı daha iyi performansı unutmamak gerek. Onun dışında açıkçası MSI'ın tasarımı daha kötü geliyor Asus'a kıyasla. (MSI'ın fan sesi ısınma durumu hakkında bilgim yok)

MSI'ı almış olsaydım ve yaklaşık 9.000 TL'ye de 5600 MHz 16x2 Crucial ram alsaydım ve değiştirseydim toplam maliyetim 115.000 TL civarına gelecekti ki çok büyük bir fark değil.

Bir de sanırım Ultra 9 işlemci pil tasarrufunda daha az güç tüketiyor 9955HX'e kıyasla. Malum okulda pil gerekli oluyor. En kötü 100W PD ile powerbank desteklemeye çalışacağım.

Kafam çok karıştı açıkçası. Oyun olarak tek gerçekten beklediğim oyun GTA 6. 12 GB VRAM'in sıkışmasından endişeleniyorum.

Laptop'u şimdi alma sebebim de üniversite için lazım olmaya başlaması ve önceki masaüstü sistemimin upgrade zamanını da buna denk getirmek istedim (Ryzen 5 3600 + RTX 2060'lı bir sistemdi)

Aldığım laptop: https://www.hepsiburada.com/asus-ro...wqxga-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00008303RW (110.000 TL iken aldım)

MSI Vector: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1001382660.html
Merhaba bende iki cihaz arasında kalmıştım vector 18 hx 667 aldım 123 bine 18 ekran 5080 32 gb ram içinde olarak. Cihaz çok ağır geldi ekranda biraz ışık sizmasi vardı. Performans olarak rdr 2 denedim ultra ayarlarda çok keyifli oynattı. Elimde hazır 17.3 canta var diye vector 17 sipariş ettim oda çok büyük geldi uymadı çantaya bende bu cihaza bakıyorum şuan tek eksi ram. Bir yandan da aynı cihazın 5070ti olanı 80 bin tl 10 bin ram 12 bin samsung 27 ekran ekleyince 102 bin gibi bir rakama geliyor. Yada sizin gibi 5080 alıp arti ekran ve ram yapacagim. Rakamlar yüksek olunca insan gerçekten karar vermekte zorlanıyor. Ne yaptınız acaba güncel olarak paylaşırsanız sevinirim.

İade süreci nasıl işliyor acaba Hepsiburada'da? Satıcı farklıydı ama.

Laptopu da çok sevmiştim ama bakalım en kötü böyle yapacağım.

Şansını dene gönder bakalım. İade konusunda sorun yaşayacağını sanmıyorum kutuya zarar vermemişsen iyi içindeki poşetlerde dahil, satıcılar tekrardan paketleyip ürünü satıyor olabilir. Kabul edilmezse 1 hafta laptopsuz geçer :)

Şansını dene gönder bakalım. İade konusunda sorun yaşayacağını sanmıyorum kutuya zarar vermemişsen iyi içindeki poşetlerde dahil, satıcılar tekrardan paketleyip ürünü satıyor olabilir. Kabul edilmezse 1 hafta laptopsuz geçer :)
Ben temiz kullanıyorum emin olana kadar toz bile değmiyor kutu saglam gelip sağlam gidiyor sorun yaşamadım iade sürecinde.

Ram 10 bin

Samsung g65 12 bin buda tadından yenmez aslında oyun dışında kullanmıyorum 5080 icin ve intel 7 yerine 9 işlemci icin 25 bin tl değer mi sizce ?

Ben temiz kullanıyorum emin olana kadar toz bile değmiyor kutu saglam gelip sağlam gidiyor sorun yaşamadım iade sürecinde.

RAM 10 bin.

Samsung G65 12 bin bu da tadından yenmez aslında oyun dışında kullanmıyorum 5080 icin ve Intel 7 yerine 9 işlemci icin 25 bin TL değer mi sizce?

İkisinde de sorun yaşamazsın oyunlarda video render vs ile çok içli dışlıysan Intel 9 275HX daha güçlü. 25 bin bence değmez. Ekran kartı daha ön planda GTA da iki işlemcide çok güçlü sorun yaşamazsın en üst ayarlarda bile. Çok yoğun sahnelerde illaki FPS düşecektir. Yayın açacaksan eğer i9 öneririm. Yayın yapmayacaksan gerek yok i9'a.

İkisinde sorun yaşamazsın oyunlarda video render vs ile çok içli dışlıysan Intel 9 275HX daha güçlü. 25 bin bence değmez. Ekran kartı daha ön planda GTA da iki işlemcide çok güçlü sorun yaşamazsın en üst ayarlar bile. Çok yoğun sahnelerde illaki FPS düşecektir. Yayın açacaksan eğer i9 öneririm. Yayın yapmayacaksan gerek yok i9'a.
Yayın açmayacağım sadece oyun ve hafif ofis işleri icin akşamları hikayeli oyunlar oynamak icin alıyorum açıkçası teşekkürler yardımın icin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı