ROG G16 laptop iade edilip MSI Vector alınmalı mı?

• Konuyu başlatan Fatieh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 248
Merhaba bende iki cihaz arasında kalmıştım vector 18 hx 667 aldım 123 bine 18 ekran 5080 32 gb ram içinde olarak. Cihaz çok ağır geldi ekranda biraz ışık sizmasi vardı. Performans olarak rdr 2 denedim ultra ayarlarda çok keyifli oynattı. Elimde hazır 17.3 canta var diye vector 17 sipariş ettim oda çok büyük geldi uymadı çantaya bende bu cihaza bakıyorum şuan tek eksi ram. Bir yandan da aynı cihazın 5070ti olanı 80 bin tl 10 bin ram 12 bin samsung 27 ekran ekleyince 102 bin gibi bir rakama geliyor. Yada sizin gibi 5080 alıp arti ekran ve ram yapacagim. Rakamlar yüksek olunca insan gerçekten karar vermekte zorlanıyor. Ne yaptınız acaba güncel olarak paylaşırsanız sevinirim.
daha dün geldi hocam benim cihaz. Cihaz gayet kaliteli duruyor ışık sızması falan da görmedim eğer msi'ı görmeseydim iade gibi bir şey düşünmezdim çünkü 5080 cihazlar zaten pahalı. MSI Vector'lerin diğer 5080 muadillerine göre daha ucuz olmasının sebebi ne bilmiyorum ayrıca garip geldi hatta bana. Hala kararsızım açıkçası iyice ölçüp tartıp net bir karar vereceğim artık. Tek kafamın takıldığı yer +4 GB VRAM kısmı. Vectorlerin fanları deli dehşet ses yapıyor diyorlar 60 db'lere çıktığını gösteren testler var. Kendim az önce fulledim fanları 57'lerde falan takıldı. 2 büyük ve + 1 küçük fan olmasına rağmen.

Yayın açmayacağım sadece oyun ve hafif ofis işleri icin akşamları hikayeli oyunlar oynamak icin alıyorum açıkçası teşekkürler yardımın icin.

Okulda kullanmak için yanına 2. el bir MacBook Air M2 al :) rahat rahat yanında taşırsın. Bende yeni HP Omen aldım ama yanımda taşımam MacBook daha hafif daha premium daha iyi evde hp omeni dışarıda macbook kullanıyorum.

daha dün geldi hocam benim cihaz. Cihaz gayet kaliteli duruyor ışık sızması falan da görmedim eğer msi'ı görmeseydim iade gibi bir şey düşünmezdim çünkü 5080 cihazlar zaten pahalı. MSI Vector'lerin diğer 5080 muadillerine göre daha ucuz olmasının sebebi ne bilmiyorum ayrıca garip geldi hatta bana. Hala kararsızım açıkçası iyice ölçüp tartıp net bir karar vereceğim artık. Tek kafamın takıldığı yer +4 GB VRAM kısmı. Vectorlerin fanları deli dehşet ses yapıyor diyorlar 60 db'lere çıktığını gösteren testler var. Kendim az önce fulledim fanları 48'de falan takıldı. 2 büyük ve + 1 küçük fan olmasına rağmen.
Sesi bence de standart zaten bu işlemci ve ekran karti ile soğutmak icin sesli olmak zorunda gereksiz takılıyor insanlar dediğin gibi bende durum şuan tam şu ya 5070 ti alacağım Yada 15 bin fazla ödeyip 5080 bende kararsızım indirimler devam ediyorken biraz bakıp denk geleni sipariş edeceğim artık. Hayırlı olsun tekrardan

Okulda kullanmak için yanına 2. el bir MacBook Air M2 al :) rahat rahat yanında taşırsın. Bende yeni HP Omen aldım ama yanımda taşımam MacBook daha hafif daha premium daha iyi evde hp omeni dışarıda macbook kullanıyorum.
hocam madem öyle bir şey yapacaktınız neden hp omen aldınız ki? Masaüstü + macbook işinizi çok iyi çözerdi.

Sesi bence de standart zaten bu işlemci ve ekran karti ile soğutmak icin sesli olmak zorunda gereksiz takılıyor insanlar dediğin gibi bende durum şuan tam şu ya 5070 ti alacağım Yada 15 bin fazla ödeyip 5080 bende kararsızım indirimler devam ediyorken biraz bakıp denk geleni sipariş edeceğim artık. Hayırlı olsun tekrardan
işte ben de şuan çok kararsızım. Cihazı iade etme süreci de nasıl olur uğraştırır mı vizelerim var bir de bunla uğraşmak istemem. İade kolaysa iade eder msi alırım sonra da ram alırım ama şu noktadan sonra çok uğraştırıcı geliyor. Bakalım. Teşekkür ederim size de hayırlı olsun şimdiden.

Hocam madem öyle bir şey yapacaktınız neden HP Omen aldınız ki? Masaüstü + MacBook işinizi çok iyi çözerdi.

İşte ben de şu an çok kararsızım. Cihazı iade etme süreci de nasıl olur uğraştırır mı vizelerim var bir de bununla uğraşmak istemem. İade kolaysa iade eder MSI alırım sonra da RAM alırım ama şu noktadan sonra çok uğraştırıcı geliyor. Bakalım. Teşekkür ederim size de hayırlı olsun şimdiden.

Başka bir eve giderken masaüstü taşımakla uğraşamam ayrıca başka odaya geçiyorum o yönden rahat oluyor canım sıkılıyor terasta oynuyorum, mutfakta vs. :) MacBook tartışmasız en iyi seçenek. Önümüzdeki yıllarda Apple oyun tarafına tamamen geçiş yaparsa başka markaya bakmam. Windows MacOS'a göre çok sorunlu. :)

O cihaz yani 12VRAM 5070 Ti, GTA 6'yı 2K da DLSS ile Ultra ayarlarda açar rahat olabilirsin yine de fan sesini sorun etmeyeceksen MSI Vector alabilirsin. 5080 GeForce RTX 5080 Laptop vs 5070 Ti Laptop: gaming performance tests
Oyunlarda ortalama 20 FPS fark ediyor az bir fark değil bence.
İleride 16VRAM'ler daha çok değerlenecek şu an 12VRAM'ler sınırda.
Hocam bilmiyorum ya. MSI Vector yerine ROG Strix'in Ultra 9'lu ama RTX 5080'li versiyonu olsaydı anında alırdım (Ryzen tercih etmemin sebebi kafamda Intel Ultra serisinin fazla ısındığı ve güç tüketiminin fazla olmasından dolayı bir ön yargı olmasıydı. Gaflete düşmüşüz) . Ben arkadaşımda i9 13. nesilli rtx 4080'li vector'u gördüm tasarımı pek estetik değil. 5080 için değer mi (hatta 5080'den çok +4 GB VRAM'e değer mi) şuan iade edip sonra onu alıp üstüne 2 tane 16 GB ram modülü almak. Bilemedim. Bunu almadan önce görseydim herhalde MSI'a kayardım.

İnternette VRAM'lerle alakalı çok göz korkutan içerikler var. Benim önceki grafik kartım 6 GB 2060'tı ve açamadığım oyun olmadı şu ana kadar. Sadece birkaç kez vram uyarısı aldım onu da gözle görülmeyecek bazı ayarları düşürerek çözdüm.

Son düzenleme:
Buradaki, her şeyden önemlisi donanımdır diyen arkadaşlara bakıp da Asus rog satıp vector almadan önce şu bilgiyi vereyim. Vector ün soğutması iyi değil. Sıcak çalışmıyor ama fanları çok yüksek devirde çalışıyor. Sürekli kulaklıkla oynayacaksanız sorun olmaz vectorü alabilirsiniz ama benim gibi çok yüksek fan sesine karşı hassassanız almayın.
Asus rog ile aynı fan gürültüsüne çekince de performans olarak onun altına düşüyor. Bunları da söyleyeyim ben, karar sizin tabi.

Buradaki, her şeyden önemlisi donanımdır diyen arkadaşlara bakıp da Asus rog satıp vector almadan önce şu bilgiyi vereyim. Vector ün soğutması iyi değil. Sıcak çalışmıyor ama fanları çok yüksek devirde çalışıyor. Sürekli kulaklıkla oynayacaksanız sorun olmaz vectorü alabilirsiniz ama benim gibi çok yüksek fan sesine karşı hassassanız almayın.
Asus rog ile aynı fan gürültüsüne çekince de performans olarak onun altına düşüyor. Bunları da söyleyeyim ben, karar sizin tabi.
hocam ilk laptopum bu benim. Fan sesine alışığım ama masaüstü bilgisayarımda stabil bir ses olduğu için alışıktım. Ama laptoptaki o uçak sesi illaki daha sinir bozucudur. Ayrıca satmak değil iade diye düşünüyordum açalı daha 1 gün oldu. Sizce son öneri nedir?

hocam ilk laptopum bu benim. Fan sesine alışığım ama masaüstü bilgisayarımda stabil bir ses olduğu için alışıktım. Ama laptoptaki o uçak sesi illaki daha sinir bozucudur. Ayrıca satmak değil iade diye düşünüyordum açalı daha 1 gün oldu. Sizce son öneri nedir?
Hocam ben o ücretleri ödesem rog strix 16 alırdım. Ya da yurtdışına gidip gelme şansınız varsa Legion pro 7i var o laptop bana göre bu senenin en iyi 16 inç gaming laptop'ı. O yoksa da rog strix ya da strix scar 16.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı