ROG G16 laptop iade edilip MSI Vector alınmalı mı?

• Konuyu başlatan Fatieh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 248
Hocam ben o ücretleri ödesem rog strix 16 alırdım. Ya da yurtdışına gidip gelme şansınız varsa Legion pro 7i var o laptop bana göre bu senenin en iyi 16 inç gaming laptop'ı. O yoksa da rog strix ya da strix scar 16.
hocam yok öyle bir şansım ya maalesef. Bu arada dediğinizi çok iyi anlıyorum rog strix 16 herhalde şu ana kadar kullandığım en kaliteli windows laptop. Ekran IPS olmasına rağmen çok güzel klavye ışıklandırmalar baya hoşuma gitti. Daha dün arkadaşımdaki Vector 17'yi (i9 13980hx ve rtx 4080) gördüm tasarım çok kalas duruyor bence. Zaten asıl benim MSI'a geçme düşüncem 5080'den dolayı (16 GB VRAM ile garantiye oynama) . Ama 5080 için neyden feragat ederim neyden kazanırım bilemedim. Intel ama bu son nesilde iyi iş çıkartmış sanırım.

hocam yok öyle bir şansım ya maalesef. Bu arada dediğinizi çok iyi anlıyorum rog strix 16 herhalde şu ana kadar kullandığım en kaliteli windows laptop. Ekran IPS olmasına rağmen çok güzel klavye ışıklandırmalar baya hoşuma gitti. Daha dün arkadaşımdaki Vector 17'yi (i9 13980hx ve rtx 4080) gördüm tasarım çok kalas duruyor bence. Zaten asıl benim MSI'a geçme düşüncem 5080'den dolayı (16 GB VRAM ile garantiye oynama) . Ama 5080 için neyden feragat ederim neyden kazanırım bilemedim. Intel ama bu son nesilde iyi iş çıkartmış sanırım.
12gb 5070 ti, 4080 ve hatta bana göre 5080 için bile yeterli hocam. Evet fazladan vram gelecek için yatırımdır ama 12gb vram 2k için 4-5 sene daha götürür rahat. Ondan sonrasında da zaten vram' e gelene kadar laptop'ın diğer her parçasının içinden geçileceği için 12gb vram aklınıza bile gelmeyecek😄
Vram in sorun olması için grafiksel gelişim doğrultusunu göz önünde bulundurursak belki de 6-7 sene geçmesi gerekecek ama Oyuncu laptopları sürekli ısınıp soğuyan ve minyatür parçalar içeren cihazlar olduğu için ömürü bunu görecek kadar uzun olmayacaktır büyük ihtimalle.

Merhaba bende iki cihaz arasında kalmıştım Vector 18 HX 667 aldım 123 bine 18 ekran 5080 32 GB RAM içinde olarak. Cihaz çok ağır geldi ekranda biraz ışık sizmasi vardı. Performans olarak RDR 2 denedim Ultra ayarlarda çok keyifli oynattı. Elimde hazır 17.3 canta var diye Vector 17 sipariş ettim oda çok büyük geldi uymadı çantaya bende bu cihaza bakıyorum şu an tek eksi RAM. Bir yandan da aynı cihazın 5070 Ti olanı 80 bin TL 10 bin RAM 12 bin Samsung 27 ekran ekleyince 102 bin gibi bir rakama geliyor. Ya da sizin gibi 5080 alıp arti ekran ve RAM yapacagim. Rakamlar yüksek olunca insan gerçekten karar vermekte zorlanıyor. Ne yaptınız acaba güncel olarak paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar ben de sizin laptopunuza bakıyorum 666xtr ve 667TR modelinin farkını anlayamadım. 5080 12 GB VRAM mi sizin modelde.

12gb 5070 ti, 4080 ve hatta bana göre 5080 için bile yeterli hocam. Evet fazladan vram gelecek için yatırımdır ama 12gb vram 2k için 4-5 sene daha götürür rahat. Ondan sonrasında da zaten vram' e gelene kadar laptop'ın diğer her parçasının içinden geçileceği için 12gb vram aklınıza bile gelmeyecek😄
Vram in sorun olması için grafiksel gelişim doğrultusunu göz önünde bulundurursak belki de 6-7 sene geçmesi gerekecek ama Oyuncu laptopları sürekli ısınıp soğuyan ve minyatür parçalar içeren cihazlar olduğu için ömürü bunu görecek kadar uzun olmayacaktır büyük ihtimalle.
hangisine sevineyim hangisine üzüleyim bilemedim hocam :D

Ama tabi 5.5 yıllık masaüstü bilgisayarım hala iyi çalışıyor. O zamanların mid-tier kombinasyonuydu. Hala da çoğu oyunda iyi iş çıkartır. Satmayı düşünüyorum. Eğer piyasa hakkınızda bilginiz varsa özelden konuşmak isterim hocam.

hangisine sevineyim hangisine üzüleyim bilemedim hocam :D

Ama tabi 5.5 yıllık masaüstü bilgisayarım hala iyi çalışıyor. O zamanların mid-tier kombinasyonuydu. Hala da çoğu oyunda iyi iş çıkartır. Satmayı düşünüyorum. Eğer piyasa hakkınızda bilginiz varsa özelden konuşmak isterim hocam.
Tabi ki hocam sorabilirsiniz istediğinizi

Technopat sosyal'de özel mesajlar yok mu ya bulamadım. Şimdi buradan sorup da konu dışına düşmek istemem
Maalesef sorulmuyormuş ben de bilmiyordum😄 Biraz baktımda sormak istediğiniz konuyla alakalı direk konu açıp beni etiketlemeniz gerekiyormuş. İsterseniz o şekilde yapın ordan konuşalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı