Krttokaan

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim ASUS ROG RYUO III 360mm ARGB ve Arctic Liquid Freezer II 420mm ARGB sıvı işlemci soğutucularından hangisini tercih edersiniz?

*Arctic Liquid Freezer II 420mm argb* 169.99$

*ASUS ROG RYUO III 360mm ARGB* 549.99$

TR satış fiyatlarında da biri 5000TL bandında iken diğeri 10.000TL bandında dolaşıyor. Aradaki farka sizce değer mi?
Not: Donanımlarımın çoğu ASUS.
Kasa olarak da ASUS Hyperion GR701'in çıkmasını bekliyorum.

Arctic'in 240mm olanı bile daha iyi soğutur. Her türlü Arctic. Hem daha iyi hem daha ucuz.
Abartma Asusun yeni nesil soğutucusu da çok kaliteli. Önceki nesillerle karıştırmamak lazım yeni nesillerde gerçekten başarılı işler çıkarıyor.
Bakalım test bulabilecek miyiz

Adamakıllı maalesef test yok daha. Reddit'te ürünü 13900KF için almış ama çok detay vermemiş kişiler var. Levon kanalında deniyor biraz. 13900K'yı oyunda vs taşıyor kendi çapında.

Yeni nesil donanımlardaki yüksek TDP'ler için getirdikleri boru kalınlığı, pompa gücü güncellemesi var. Asetek zaten pompa işinde Premium şirket. Sadece yüzey alanından ötürü daha fazla fin olduğu için Arctic 420 ile belki yarışabilirler gibi ama 360lıksa rakipler kesinlikle ASUS daha iyi duruyor vaat ettikleri ile. Tek tereddüt ettiren kısım Fan. ASUS'un bak Noctua vs gibi sessiz fan yapmayı becerdik gibi bir argesini görmedim hiç. Basit elektrik motoru ve yapraktan ibaret sözde fan ama Noctua için öyle değil. Aynı şekilde Arctic'in P12 serisi de gerçekten sesine göre performansı olarak gayet iyi. Önünde radyatör vs yoksa %60 civarında anormal bir akustik yapıyor. Sonrasında hızlanınca o da geçiyor. ASUS'un bu yeni nesil fanları nasıl bilemiyorum ama sıcaklık vermeden çok ses yapıyor diyen birisi vardı Reddit'e. Onu hatırlıyorum.

Arctic iyi güzel de, o radyatör kalınlığı zaten başlı başına problem olabiliyor sığdırma hususunda. Performans olarak da rakiplerinden çok çok iyi diyemiyorum ben işin gerçeği. Ama bu fiyata bu performans takdire şayan o kısım ayrı.

Arctic yeni nesil çıkaracak mı bilginiz var mı ?

Konuyu hortlatacam ama bir şey daha sorayım :

Asus Ruyo III 360 mm almaya karar kıldım ancak :
11.03.2023 tarihi itibariyle dolar yaklaşık 19₺ ve beyaz versiyonu 7.500₺ iken:

Siyah versiyonu ise 10.500₺
Sadece renk için 3.000₺ gibi bir fark ödemeye değer mi ?

Ayrıca takibimde Asus Rog Hyperion Gr701 Full Tower kasa var.
saniye farkla kaçırdım dolayısıyla yine sıvı soğutmayı beklemeye devam şimdilik.

Bu kasaya 3 tane de yan panel için Asus Rog Strix XF120mm kasa fanı yakışır diye düşünüyorum. Ayrıca işlemci soğutucu için kullanacağım termal macun şüphesiz Thermal Grizzly Extreme 14.2 w/m*k olacaktır.

Asus Rog Ryuo III 360 mm Cpu Cooler satın aldım. Kasa olarak da Asus Hyperion gr701
kurulumlarımı gerçekleştirdim ancak sıvı soğutmayı asusun yazılımında göremiyorum. Sıvı soğutma çalışıyor pompa sesini duyuyorum, fanları dönüyor vs. ancak asus yazılımında göremediğimden led özelleştirmesi yapamıyorum.
Armoury Crate programını kendi özel yazılımı ile kaldırarak sıfırdan temiz kurulum yaptım ancak yine de yazılımda donanımı göremedim. Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…