ROG STRIX 2080 Super O8G için 2K 144 Hz mi 4K 60 Hz mi?

4K'da ayar kısmak derken ne demek istediniz? Kullanmışlığım yok ama daha önceden bu tür konuları araştırmıştım. Oyunlarda kaliteyi DSR ile yükseltebilirsiniz zaten. Ayrıca DLSS de açabilirsiniz. Rekabetçi oyunlar için 144 Hz dedim çünkü CSGO, Valorant, Apex gibi oyunlarda Hz önemlidir. Ama şu an fark ettim çok fazla rekabetçi oyun oynamıyormuşsunuz. Hikayeli oyunları oynuyorsunuz sanırsam. Burada Hz'in pek bir önemi olmadığı için 4K olabilir diyorum ben.
DSR ı denedim,ucundan kıyısından fikir sahibi oldum aslında. Ama tabi DSR ın orjinaline yakın da olsa farklılık göstereceğini düşünüyorum. Beni endişelendiren, FHD ve hatta DSR ile 2K kullanım ve oyunlarda sıfır sıkıntı olan kart DSR ile 4K full ayarlarda ara ara ufak yırtılma benzeri anlar yaşattı. Bu da bana kart acaba 4K da yetersiz kalır mı sorusunu sordurdu? Assassin's Creed Syndicate ort. 57 ayar kısma ile 65 FPS ye kadar çıktı DSR ile 4K da ama dediğim o ufak anları yaşatınca endişelendirdi. Bu arada ayar kısmaktan kastım medium falan değil, bayağı ultra ayardan ortalama olarak high ayarlara indirmek durumunnda kaldım en fazla. Yani aslında 4K yı kaldırmıyor da değil gibi. 4K ayar kısmaktan kastım ise oyun için ayarları ultradan aşağı seviyeye indirmek.
 
Yakın zamanda çıkacak yeni oyunları 2080S 4K'da kaldıramaz diye düşünüyorum.
Bende aynı fikirdeyim,2080S belki FHD de,belki -en fazla- 1440P de zirvesini yaşayacaktır bundan sonrasında,yani 2080S i olan oyuncu kartını satmadığı takdirde güncel oyunlarda FHD de kartı zorlayabilecek hale gelecek,1440P de ise high ayarlarda kart tam karşılığını bulacak ve ortalama 2-3 yıl içinde kart artık miyadını doldurarak yerini 3070-3080 e yaygın olarak bırakmış olacaktır.

Bu arada monitör seçimimi LG 27GL850 den yana yaptım bende, monitör yükseklik ayarının biraz kıs olması ve HDR özelliğinin kötü oluşu dışında güzel bence. Amazon'dan 1400 TL ye aldım,144 Hz oluşu,IPS panel oluşu 1 ms oluşu falan bence tam f/p olmuş. Wiewsonic,Asus veGigabyte ın bu kalibredeki monitörleri bundan daha pahalı ama kıyaslama yaptığımda son kullanıcının fark edemeyeceği veya olmasa da olur diyeceği özelliklerle fiyatı şişirmişler. Mesela bu monitör 144 diğeri 165 Hz. Hikaye tabanlı oyunlar oynayan bir oyuncuysanız 144-165 Hz farkının zaten önemi olmuyor,online FPS oyunlarında da aradaki fiyat farkına değecek kadar bir performans farkı olduğunu sanmıyorum. Onun dışında monitörün arkasına yerleştirilen RGB ışıklandırmalarla fiyatın şişirildiğini gözlemledim ki bence yine birkaç led aydınlatma için aradaki fiyat farkına değmez,o fark ile çok rahatlıkla çok güzel aydınlatmalar yapılabilir. Bu arada bence önemli bir detay paylaşayım,monitör ölçüleri derinlik anlamında 27 cm olarak belirtiliyor tanıtımlarında ve bu benim gibi yer derdi olan insanlar için fazla sayılabilecek bir derinlik mesafesi. Fakat monitörün arkasındaki kablo toplayıcı kolu kullanmadığınızıda monitörün masada kapladığı derinlik 23,9 cm olarak ölçtüm. Önceki monitörümün 21 cm derinliği olduğunu düünürsek 2K ye geçerken masamda ayırmam gereken yer sadece 3 cm arttı ve bence bu çok iyi birşey .:)
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı