ROG STRIX 3090 fanları durmadan dönüyor

CanSnow1

Femtopat
Daha fazla  
merhaba bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var. Sıfır bir sistem topladım sadece ekran kartım ikinci el çok fazla bilgim olmadığı için Technopat ailesinin yardımına ihtiyacım var. Sistem bileşenlerimi aşağıya yazıyorum;

İşlemci: i9 12900K.
Anakart: ASUS Z790M Plus.
RAM: Corsair 5600MHz RGB 32 GB.
SSD: 1 TB nvm 5000 okuma.
Kasa: MSI pano M100R.
Power: ASUS TUF 750W 80 Plus.
Sıvı: ROG ryuo 240mm.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 3090 OC 24 GB.

Ekran kartı dışında bir problemim yok onu da bir arkadaşım içime kurt düşürdü 2.el olarak aldığım için ekran kartımın FurMark testini aşağıya ekliyorum ve aklıma takılan kısmıda boştayken 25-30 derece arası ama 3 fanıda sürekli dönüyor kartın üzerinde performance ve quiet modları var. Onları da denememe rağmen sadece bilgisayarı çalıştırdığımda kartın üç fanı da dönüyor.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

FurMark testi. [fotoğraf yüklenmiyor sunucu hatası]

GPU Temp : 71 derece

GPU Hotspot : 86 derece
Vram: %5 1294mb
Fan 0 : 2256 rpm %83

Fan 1: 2249 rpm %83

Son düzenleme:
Mining için modlanmış olabilir. Kartın bir bölgesi sıcaklığı yükselttiği için fanlar direkt olarak dönmeye başlıyor olabilir. Nitekim her ne olursa olsun daimi şekilde çalışması için makul bir sebep yok.
peki öneriniz nedir kartı kullanıma engelmi paylaştığım değerler ve sürekli fanın dönmesini nasıl durdurabilirim.

Peki öneriniz nedir kartı kullanıma engelmi paylaştığım değerler ve sürekli fanın dönmesini nasıl durdurabilirim?
Öncelikle kartın asıl sorununu öğrenmek lazım. Kartın içini açıp termal pedlerine bakmanız gerekebilir. Çok bilgim yok ama BIOS'unu öğrenmek önemli olabilir. Bunlar biraz daha mining ve ileri seviye GPU temizliği yapanlardan yardım alarak uygulayabileceğiniz şeyler.

Şahsi fikrimi sorarsanız ben bu tarz bir kartla çok uğraşmam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı