ROG STRIX RTX 3060 laptop vs Legion 5 RTX 3060 laptop

Bütçe
1300-1500$

Ella Freya

Megapat
Sosyal Tayfı
Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
8.780
Makaleler
14
Çözümler
17
Arkadaşlar haftalardır kafamız çorba oldu. Şimdi olay şu;

Amazon USA üzerinden Amerika'daki tanıdığım kendi evine alacak. Kargo ile kendi mahallesine gelecek ve daha sonra bavuldan kutuyu atıp, sadece laptop ve şarj aleti olarak gelecek.

14K TL şu an 1700 ABD Doları oluyor, ama bu hem vergili hem de garantili falan dolu kâr marjı olan bir fiyat. Bunun ABD fiyatının 1500 dolar (TR vergisiz, garantisiz, aracısız) olacağını düşünüyorum.

Legion laptoplar ise 1300 ile 1500$ arası bekliyorum. Bazılarının eksiklerini bazıları tamamlıyor. Örneğin Legion'un bataryası daha azken MUX var ama ASUS'da tam tersi.

Legion 5 eksileri;
-İğrenç ötesi "tuğla" bataryası. Yanlamasına tost olan bu adaptör görenlerin dalga geçeceği şekilde.
-Sade tasarım, geçen ay kuzenime aldığım 4K'lık i3 Lenovo ile az çok aynı olan tasarımı.
İşlemci soğutmasının kötü olması.

STRIX eksileri;
-Kamera yok, ben yayın açmayı düşünüyorum zaten 3-4 tane USB portu var. Buna 3 ekipman takınca kamerayı takacak belki yer kalmayacak.
-MUX yok ve rekabetçi oyunlarda FPS düşüşü. Yalnız ben VX2458 C-MHD ile kullanacağımdan ve laptop ekranını kullansam da G-Sync veya V-Sync açacağım için çok da umurumda değil.

Başka da bulamadım ayrıca 10 yıllık ASUS laptopum var. Şimdiki ekran kartım anakartım da ASUS zaten. Bilgisayarların BMW'si bana göre.

Ayrıca ASUS tasarımları BMW tarafından yapılmıştı galiba.

"Yanlışım varsa bilgilerden dolayı uyarınız."

Tercihiniz nedir?

ASUS TR linki:
 
ASUS kesinlikle alınmaz, bu laptop yerine Monster bile alabilirsiniz.

Projeksiyondan hallice bir paneli var. Alınabilirse anca ek bir monitör ile alınabilir. (bu hafta boyunca yeterince dalga geçtim ondan klasik esprilerimi yapmayacağım :D.)

Legion'lar gelirse en mantıklı tercih olacağı kesin.
 
Projeksiyondan hallice bir paneli var. Alınabilirse anca ek bir monitör ile alınabilir. (bu hafta boyunca yeterince dalga geçtim ondan klasik esprilerimi yapmayacağım :D.)
FHD IPS paneli bulunuyor. Tam olarak neresine projeksiyondan hallice dediniz? Konuyu okumadınız galiba, arkadaş zaten ek bir monitör kullanacak.
 
Asus'un rtx 2060 sürümünü kullanıyorum. Malzeme kalitesi ve soğutmasını başarılı buluyorum. İşlemcide sıvı metal soğutmayla geliyor. MUX yok ama rekabetçi oyunlarda işinize yarar MUX eğer onları oynuyorsanız.

Yayın açacağınızı söylediniz, yayın için genelde laptop webcamleri idare eder düzeyde oluyor. Harici USBli webcam kullanırsınız, USB çoğaltıcı alırsınız en kötü.
Tasarım konusu kişiseldir ama bence ASUS'un tasarımı güzel.
 
FHD IPS paneli bulunuyor. Tam olarak neresine projeksiyondan hallice dediniz?
Adobe RGB değil sRGB %62.5 demek pembeyi mor görmek demek.

1619120769401.png
 
Bence ASUS almalısın. Özellikleri, tasarımı ve senin yazını okudum değerlendirmem sonucu ASUS ROG'u daha iyi buldum, tabii karar senin, çok bir fark yok aslında, yani hangisinin tasarımını beğendiysen onu seçebilirsin.
 
ASUS veya Legion düşünüyorum hocam ama gene de teşekkürler.

Bu arada tamamen harici ekranla kullanmayacağım. Yatakta film izlerken belki biraz gideri olması işimi görebilir.
Legion laptoplar da geleceği yok nerede bunlar ya? En azından Amazon USA'ya düşse de fikir üretsek.
 

Geri
Yukarı