ROG STRIX RTX 3080 Ti boşta 50 derece

teoman.t

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartini ikinci el olarak aldim. Jelatinleri ustundeydi. Garanti stickerlari ustundeydi. İci acilmamis bir kart. Fakat ROG STRIX olmasina ragmen bosta 50 dereceden asagi inmiyor. Yuk altinda ise FurMark testinde 83'u gordugu bile oldu. Herhangi bir overclock yapmadim undervolt yapmayi da denedim fakat cozum saglamadi.
i7 14700K.
iCUE 4000X kasa.
850W Plus Gold Corsair Power Supply.
On tarafa montajli iCUE H150 sivi sogutma.

Kasanin fan duzeni 3x120mm önde 2x140mm ustte 1x120mm egzoz olarak kurdum. Ayni zamanda radyatorun arkasinda havayi daha iyi ceksin diye ekstradan bir fan montajli. Not olarak kasanin ön cam panelini cikarmama ragmen sonuç degismedi, 53'ten 50'ye dustu bana fazla geliyor. Sizce neden olabilir, Power Supply yetersiz olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
ROG’un 3080 olanını kullanmıştım, soğutma bloğu aynı kartlar. Mini ITX kasada daracık alanda dahi en fazla 76 derece görmüşümdür ki ROG standartlarına göre bu bile fazlaydı.

Kartta çift bios var, üzerindeki switch’ten quiet bios’a alınmış olabilir. Fanların hızını düşürüyor bu mod. GPU-Z uygulamasından kartın Bios’unu da kontrol edin, bazı kartlara farklı bios yükledikleri de oluyor. Ayrıca üç fanın da döndüğünden emin olun, belki fanlardan biri dönmüyor ama gözünüzden kaçmış olabilir. Üçüncü ihtimal ise kartın içi açılmış ama bir şekilde etiketlere zarar vermemişler.

PSU ile alakalı olması için bir sebep yok. Yükte 350W üzeri güç çeken bir kart, yüke soktuğunuzda sistem kapanmıyorsa PSU’luk bir durum yoktur.

50-55 sıcaklıklara ulaşınca fan açıyor. Boştayken evet bir tık yüksek ama fanlar da açık değil diye düşümüyorum.

50-55 sıcaklıklara ulaşınca fan açıyor. Boştayken evet bir tık yüksek ama fanlar da açık değil diye düşümüyorum.
Msi Afterburner sadece 2 fan goruyor 3.su gozukmuyor neden bilmiyorum

ROG'un 3080 olanını kullanmıştım, soğutma bloğu aynı kartlar. Mini ITX kasada daracık alanda dahi en fazla 76 derece görmüşümdür ki ROG standartlarına göre bu bile fazlaydı.

Kartta çift BIOS var, üzerindeki switch'ten quiet BIOS'a alınmış olabilir. Fanların hızını düşürüyor bu mod. GPU-Z uygulamasından kartın BIOS'unu da kontrol edin, bazı kartlara farklı BIOS yükledikleri de oluyor. Ayrıca üç fanın da döndüğünden emin olun, belki fanlardan biri dönmüyor ama gözünüzden kaçmış olabilir. Üçüncü ihtimal ise kartın içi açılmış ama bir şekilde etiketlere zarar vermemişler.

PSU ile alakalı olması için bir sebep yok. Yükte 350W üzeri güç çeken bir kart, yüke soktuğunuzda sistem kapanmıyorsa PSU'luk bir durum yoktur.

Kartinin biosunun orijinal BIOS olup olmadigini nasıl anlarim karsilastirabilecegim bir ornek var mi?

Msi Afterburner sadece 2 fan goruyor 3.su gozukmuyor neden bilmiyorum

Kartinin biosunun orijinal BIOS olup olmadigini nasıl anlarim karsilastirabilecegim bir ornek var mi?

Şu üstteki linkten modelinizi bulun OC olan mı değil mi, yanında version yazıyor 94.02 şeklinde başlayan numaralar. GPU-Z uygulamasından da kendi kartınızda yüklü olanı görebilirsiniz. Gaming OC için iki tane BIOS var listeye göre, sizdeki onlardan biriyse BIOS’unuz orijinaldir.

Şu üstteki linkten modelinizi bulun OC olan mı değil mi, yanında version yazıyor 94.02 şeklinde başlayan numaralar. GPU-Z uygulamasından da kendi kartınızda yüklü olanı görebilirsiniz. Gaming OC için iki tane BIOS var listeye göre, sizdeki onlardan biriyse BIOS’unuz orijinaldir.
Lhr model sanirim mining icin kullanilmamis.
Bios versiyonu ayni

Şu an isten geldim bilgisayari yeni açtım yan panel acik bir sekilde 30 derece fanlar otomatik. Sanirim duzelmis gibi yan panel acik diye mi bilmiyorum ama bosta 35 40 arasi Furmark testinde 66 ortalama 74 de hotspot

Sonuclar bu sekilde

Şu an dereceler normale dondu simdilik cozuldu diyebilirim oda sicakligi normale gore biraz daha dusuk sorunu yasadigim saatte bir daha bakacagim ona gore durum guncellemesi yaparim teşekkürler desteginiz icin.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı