ROG Z590-F anakartta 860 EVO SATA M.2 SSD görünmüyor

Ahmtkpln

Decapat
Katılım
10 Şubat 2019
Mesajlar
2
Yeni sistem topluyorum. ASUS ROG Z590-F anakartım M.2 SSD'yi bir türlü görmediği için Windows kurulumunu gerçekleştiremedim. USB bellek ile Windows kurmaya çalıştım ne yaptıysam bir türlü SSD'yi görmüyor, kuramıyorum. ne yapmam gerekiyor? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni sistem topluyorum. ASUS ROG Z590-F anakartım M.2 SSD'yi bir türlü görmediği için Windows kurulumunu gerçekleştiremedim. USB bellek ile Windows kurmaya çalıştım ne yaptıysam bir türlü SSD'yi görmüyor, kuramıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Taktığınız yuva belki SATA M.2 SSD desteklemediğinden olabilir. Bazen böyle vakalar olabiliyor M.2 SSD yuvasının SATA M.2 desteği olmaması gibi. Bunun hakkında ASUS'un sitesinde vs bir bilgi bulamadım ancak bundan dolayıdır diye tahmin ediyorum.

Bunun için sistemi uzay montaj kurarak bütün yuvaları deneyin derim, illaki biri SATA M.2 destekliyordur tahminimce.
@Ahmtkpln olayı çözdüm sanırım. ASUS'un sitesinde küçük bir detay şeklinde belirtilmiş, sadece M.2_4 yuvası SATA M.2 desteğine sahip görünüyor.

Bunun bir dezavantajı da var tabii sizin için bir "dezavantaj" ise: Eğer M.2_4 yuvasını kullanırsanız SATA6G_2 yuvasını kullanamıyorsunuz, yani bir adet SATA 6GB/S portu iptal oluyor.
 

Dosya Ekleri

  • ASUS ROG Z590-F.png
    ASUS ROG Z590-F.png
    45,2 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Bütün slotları denedim başka PC de denedim ve sanırım ürün arızalı iade edeceğim 1tb m2 SSD lazım hangi ürünü almam gerekir acaba bu sorunu bir daha yaşamamam için
 
Bütün slotları denedim başka PC de denedim ve sanırım ürün arızalı iade edeceğim 1tb m2 SSD lazım hangi ürünü almam gerekir acaba bu sorunu bir daha yaşamamam için


Sorun eğer kesinlikle SSD'de ise iade etmek doğru olur. Üstte attığım model çok iyidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı