ROG Z590 Maximus XIII Hero sistemde Sabrent NVMe SSD görünmüyor

hdblack35

Megapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Sabrent SB-RKT4P-2TB
Anakart
Asus ROG Z590 Maximus XIII Hero
Merhaba. Amazon Almanya'dan satın aldığım 1 TB ve 2 TB sabrent M.2 SSD'leri yaklaşık 9 aydır kullanıyorum.
1 TB olanda Windows 10 kurulu ve hiçbir sorun yaşamadım ancak 2 TB olan bir anda gitti. Şu an Windows ısrarla bu SSD'yi görmüyor.

SSD'yi anakart üzerinden söküp diğer 2 adet slotta denedim ama yine olmadı. Sonra SSD'yi M.2 SSD kutusu yardımı ile external olarak PC'ye USB-C portundan bağladım. Windows disk yönetimi panelinden diskleri tarattığımda gördü ve GPT olarak diski başlatmak istedim. Ancak hata verdi.

Şu an bu diski bir türlü Windows görmüyor. Sorunu tam olarak da anlayamadım. Ne yapmam gerekiyor acaba?
Yardımcı olursanız memnun olurum.

Anakart modeli: ASUS ROG Z590 Maximus XIII Hero
M.2 SSD modeli: Sabrent 2TB Rocket 4 Plus NVMe 4.0 Gen4 PCI-E M.2 SSD (SB-RKT4P-2TB)

Ürüne ait web sayfası:

2022-02-22_10-03-33.jpg
2022-02-22_09-52-41.jpg
2022-02-22_10-04-21.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı anakartta deneyip çalışmazsa, cihazın arızalandığı konusunda fikir oluşturabiliriz.
Şuan etrafımda M.2 uyumlu anakart olmadığı için deneyemiyorum. Benimde aklımda bu şekilde test etmek var. Ben şimdi ek olarak Sabrent müşteri hizmetlerine kayıt açıp sorunu aktardım. Bakalım nasıl bir geri dönüş yapacaklar.

Ek olarak, elimdeki M.2 uyumlu external kutunun Gen4 uyumlu olup olmaması önemlimidir? Eğer Gen4 uyumluluğu yoksa belkide external bağlantı yapıyor olmamında bir anlamı olmayacaktır.

Sabrent firması ile görüştük. Benden yaşadığım sorun ile ilgili detayları istediler. Ayrıca PC ile ilgili teknik detaylarıda istediler. 2 günlük bir bekleme sonrası mail geldi. Ürünü Amerika'ya kendilerine yollamamı istediler. Yenisini bana geri yollayacaklarını belirttiler. ve yaşana bu sorundan dolayı çok üzgün oldukları belirttiler.
Ürünü kendilerine geri yollayacaktım ancak kargo ve gümrük işlemleri bana ait olacakmış. Bunu kabul etmedim tabiki. ve bu konuda malesef anlaşamadık.

Daha sonra Amazon Almanya Müşteri Hizmetleri ile görüşüp, firma ile iletişime geçtiğimi, firmanın değişimi kabul ettiğini ancak kargo ve gümrük konusunda anlaşamadığımızı belirttim.
Bunun üzerine Amazon ürünü kendilerine geri yollamamı ve ürüne ödemiş olduğum herşeyin (ürün ücreti+gümrük bedeli+kargo) bana geri iade edileceğini söylediler. Ayrıca DHL kargo ile yollamam durumunda kargo ücretinide karşılayacaklarını eklediler.
2 gün önce ürünü DHL ile geri yolladım ve ertesi gün teslim edildi ve 1 gün sonrada parayı geri iade ettiler.
Şimdilik sorunu böyle çözebildim.
Tekrar 2TB NVMe SSD satın almak istiyorum ama Sabrent markamı yoksa Samsung markamı alacağım henüz karar veremedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı